0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
A Review of Biologically Active Compounds and Therapeutic Properties Agaricus campestris L. (Button mushroom or Field mushroom)
نویسندگان :
Mohammad Reza Jalali
1
Mina Amani
2
1- دانشگاه تبریز
2- دانشگاه تبریز
کلمات کلیدی :
Agaricus campestris،meadow mushroom،edible mushrooms،wild mushrooms،traditional medicine
چکیده :
Agaricus campestris L., commonly known as the meadow mushroom, belongs to the Basidiomycota division and the Agaricaceae family. It is primarily found in Europe, where it thrives in fields, lawns, and grassy areas, with the species name "campestris" meaning "of the fields." Historically, the abundance of this saprobic fungus has decreased due to the decline of horse-drawn vehicles and the subsequent reduction in paddocks. As a result, large-scale fruiting events, or "white outs," have become rare. Agaricus campestris is now found in Europe, Asia, northern Africa, Australia, New Zealand, and North America, but it is absent east of the Rocky Mountains in the USA. Traditionally, this mushroom has been used to treat diabetes and was once applied to scalds and burns in Scotland. It remains one of the most well-known edible mushrooms. Wild edible mushrooms, such as A. campestris, are valuable sources of essential vitamins. They offer both culinary and medicinal benefits. In light of the limited availability of cultivated wild mushrooms, significant interest has emerged in the study of their nutritional and medicinal properties. Several studies in countries like Iran have focused on identifying and cataloging wild edible mushroom species, further highlighting their importance in both food and traditional medicine.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Potential Use of Wastewater from the Synthesis of Quercetin-Selenium Nanoparticles in Wheat Growth and Bromus Weed Control
Azam Chahardoli - Ali Mostafaei
مطالعه کالبدشناختی و رادیوگرافیکی حفره دهانی در ماهی کوتر مواج (Sphyraena putnamae)
سید محسن سجادیان - امیر ستاری - مبینا کرمی
ارزیابی کارایی تریاکونتانول در پاسخهای بادام درشرایط تنش خشکی و بازیابی
هدیه صادقی زریسفی - سهیل کریمی - وحید توللی
اثر دما، خشکی و شوری بر صفات فیزیولوژیکی گیاهان دارویی خرفه (Portulaca oleracea L.)، شنبلیه (Borago officinalis L.)، گل گاو زبان (Borago officinalis L.) و گل راعی (Hypericum perforatum L.)
رضا میرزائیان دهکردی
Vegetative and Yield Characteristics in New Prune Cultivars (P. cerasifera)
Maryam Tatari Varnousfaderani - Mohyeddin Pirkhezri
بررسی چالشهای مرتبط با تنوع زیست محیطی در شهریاسوج
سیده فائزه لاهوتی نسب - سیامک دخانی
نقش هوش مصنوعی در تحول و بهبود فرآیندهای کشاورزی
امید شریفی - سمیرا بهروزه
تاثیر سطوح مختلف پودر رازیانه بر ویژگیهای حسی و میکروبی کلمپه
فاطمه شهدادی
Nano-Biosensors: Revolutionizing Smart Food Packaging for Enhanced Safety and Quality Monitoring
Hosein Samadieh - Majid Talebi - Badraldin Ebrahim Sayed Tabatabaei - Jahangir Khajehali - Mahin Samadieh
استخراج آنزیم از ضایعات غذایی
ستایش کرمعلی - محمدیار حسینی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4