0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ارزیابی کارایی انرژی تولید گندم با استفاده از برنامهریزی ریاضی
نویسندگان :
علیرضا خوشرو
1
1- دانشگاه یاسوج
کلمات کلیدی :
انرژی،بهره وری،تحلیل پوششی داده ها
چکیده :
هدف: روشهای نوین تولید گندم به میزان قابل توجهی وابسته به انرژی های فسیلی می باشد. با توجه به مصرف بالای انرژی در تولید گندم در ایران مدیریت و بهینه سازی انرژی مصرفی مهم می باشد. در این تحقیق کارایی انرژی تولید گندم به روش برنامه ریزی ریاضی مورد بررسی قرار گرفته است. مواد و روشها: کارایی انرژی تولید گندم در 20 مزرعه در شهرستان یاسوج مورد بررسی قرار گرفت. به این منظور از روش تحلیل پوششی داده ها برای تعیین کارایی فنی، کارایی فنی خالص و کارایی مقیاس استفاده گردید. انرژی نهاده های مصرفی شامل نیروی انسانی، ماشینهای کشاورزی، سوخت دیزل، بذر، کودهای شیمیایی، سموم شیمیایی و آب آبیاری به عنوان ورودی و عملکرد به عنوان خروجی در مدل تحلیل پوششی مورد استفاده قرار گرفتند. نتایج: بر اساس نتایج، از 20 مزرعه گندم بررسی شده در تحقیق، 5 مزرعه دارای کارایی فنی برابر یک، 10 مزرعه دارای کارایی فنی خالص برابر یک و 5 مزرعه گندم داری کارایی مقیاس یک می باشند. میانگین مقادیر کارایی فنی، کارایی فنی خالص و کارایی مقیاس به ترتیب 913/0، 995/0 و 916/0 محاسبه گردید.. همچنین در این تحقیق برای رتبه بندی مزارع کارا، از روش ابر کارایی استفاده شد. مقایسه انرژی نهاده های مصرف شده توسط کشاورزان در تولید گندم نشان داد، کشاورزان در در مزارع کارا نسبت به مزارع ناکارا از نیروی کارگری، سوخت دیزل و بذر کمتری استفاده می کنند. نتیجهگیری: نتایج نشان می دهد که امکان مناسبی برای استفاده بهینه از نهاده ها جهت بهبود کارایی انرژی وجود دارد. همچنین کشاورزان کارا علاوه بر استفاده صحیح از منابع، میزان بیشتری هم گندم تولید می کنند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اثر کاربرد ترکیبی کود دامی همراه با کود مرغی بر رشد و عملکرد سیبزمینی رقم بامبا در شرایط مزرعهای
اصغر مارزی زاده - صاحبعلی بلندنظر
بررسي کارایی هیستامین در ارزیابی کیفیت ماهي یلی خط کمانی در طي نگهداري در يخ
سراج بیتا
بخار فوق گرم: رویکردی جدید برای کاهش بار میکروبی و متابولیتها در فرآوری مواد غذایی
هدیه صادق احمدی - هادی ابراهیم نژاد - فاطمه سرکوهی
بررسی میزان آلودگی به بروسلوز گاوی به روش تست حلقه شیر در استان مازندران طی سالهای اخیر
محمودرضا اثناعشری
ارزیابی چرخه عمر (LCA) و نقش آن در بهبود پایداری محیط زیست
اعظم تبیانیان - محمد طلائیان عراقی - مریم شاه بابای آشتیانی - حسین طوری
بررسی تقلب گونهای در محصولات غذایی دریایی: یک نگرانی ایمنی مواد غذایی در جهان
هاشم خندان بارانی - نرجس سنچولی
امکانسنجی تولید امولسیون پیکرینگ و کاربرد آن در تولید بستهبندی مواد غذایی
کوثر تقوی - ندا نریمانی - حسین آهنگری - علیرضا ابراهیمی - علی احسانی
بررسی اپیدمیولوژیک و راهکارهای کنترلی تب مالت به عنوان یک بیماری زئونوز در انسان و دام
مارال نیستانی - احسان صادقی - محیا سلطانی
اثرات تغییر اقلیم و تنشهای محیطی بر روند تولید محصولات کشاورزی و محیط زیست (مطالعه موردی: شهرستان اردکان)
مریم مروتی - فاطمه قطب زاده اردکانی
القای مکانیسمهای دفاعی در برابر سفیدک پودری خیار با عصارۀ فلاونوئیدی اسفناج
هاجر سلیمانی - رضا مستوفیزاده قلمفرسا
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2