0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تغییر اقلیم و اثرات آن بر تولید بذر
نویسندگان :
فاطمه شریعتینیا
1
هرمزد نقوی
2
جلال قنبری
3
مهدی غضنفری
4
1- موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال
2- موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال
3- موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال
4- موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال
کلمات کلیدی :
بذر،تغییر اقلیم،کیفیت،عملکرد
چکیده :
تغییرات آب و هوایی واقعی و اجتنابناپذیر است و بیوقفه اکوسیستم زمینی و امنیت غذایی جهانی را تهدید می کند. اگرچه تأثیرات تغییر اقلیم بر عملکرد محصول و محیط زیست در سالهای اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است، اما مطالعات کمی در مورد پیامدهای آن برای تولید بذرهای با کیفیت بالا که نهاده اساسی برای تولید مواد غذایی را فراهم میکند، وجود دارد. بذرها مواد اولیه کاشت برای کشت محصولات هستند و اکثر فناوریهای جدید کشاورزی را به مزرعه منتقل میکنند. ناهنجاریهای اقلیمی که در زمان برداشت و در طی مراحل پس از برداشت اتفاق میافتد ممکن است همیشه به شدت بر عملکرد دانه تأثیر نگذارد، اما میتواند کیفیت مورفولوژیکی، فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی بذر را کاهش دهد و در نهایت عملکرد مزرعه و ارزش بذر کشت شده را کاهش دهد. تغییرات آب و هوایی میتواند کمیت و کیفیت بذر را با تاثیر بر ترکیبات شیمیایی بذر، نوع گیاه تولید کننده بذر((C3/C4، زمان گرده افشانی، حشرات گرده افشان و مواردی از این قبیل کاهش دهد. بنابراین توجه و اقدام فوری برای درک و کاهش اثرات مضر تغییرات آب و هوایی بر تولید و عرضه بذرهای با کیفیت بالا مورد نیاز است. بنظر میرسد بررسی مواردی مانند راهکارهای اصلاح نباتات، پرایمینگ و پوششدهی بذر، راهکارهای زراعی، استفاده از دانش سنتی در تولید بذر، تلاشهای سیاسی در سطح جهانی ، استفاده از کسب وکارهای نوآور با ابزارها و روشهای پیشرفته برای کمک به تولیدکنندگان بذر و استفاده از کشاورزی هوشمند و دقیق میتواند راهکارهای مهمی برای کاهش اثرات منفی تغییر اقلیم بر بذر باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
نوآوریهای علمی در امنیت غذایی: پاسخ به چالشهای جهانی تغذیه و تغییرات اقلیمی
سیده فریناز صارم نژاد نمینی - پویا پورعالی - آیتن قاسم پور نیاری - سیده سوین صفوی هیر
اولین گزارش از رديابی ویروس چروکیدگی قهوهای میوه گوجه فرنگی (Tobamovirus fructirugosum,ToBRFV ) از گلخانه هيدروپونیک گوجه فرنگی در جنوب استان کرمان
اسرا سالاری - جهاد باقری
چشم انداز توسعه کشت و صنعت خرما در ایران
فاطمه ارتیاعی - مجید جعفری
نانو فناوری و کاربرد آن به عنوان نانوآفتکش
فائزه بلوچی - غلامرضا شریفی
مدیریت هوشمند فضاهای سبز شهری و کشاورزی با هوش مصنوعی (رویکردی نوین به پایداری و کیفیت زندگی)
یاسمن ارجمندمزیدی
Bioethanol Production Potential from Cellulosic Biomass in Iran: Current Prospects and Future Prospects
Samaneh Torabi - Seyed Reza Hassanbeigi
ارزیابی روشهای تولید و بهبود عملکرد پریبیوتیکها بر پایه ترکیبات گیاهی
رضا پورحسنی - اعظم ایوبی - محمد بلوردی
امکان تعیین ریز ماهوارههای (میکروستلایت) عقرب آندراکتونوس کراسیکودا با استفاده از دادههای ترانسکریپتومی
روشن کاکی - محمود نظری
Study of Tecomella undulata Vegetative Parameters and Human Destructive Factors in Jiroft County, Kerman Province, Iran
Somayeh Zangiabadi - Hannah Owens - Ahmad Pourmirzaie - Mohammad Sadra Mijani
پیامدهای تغییر اقلیم در کاهش تنوع زیستی در خاک و پوشش جنگل
فاطمه امیری - زهرا امیری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2