0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
اثر تنوع زیستی در حفاظت از امنیت غذایی
نویسندگان :
محمد سعید وقار
1
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
کلمات کلیدی :
اصلاح ژنتیکی،بحرانهای امنیت غذایی،تنوع فرهنگی،رژیم غذایی متنوع،گرسنگی پنهان
چکیده :
امنیت غذایی به عنوان یک مسئله اساسی به دسترسی مستمر و کافی همه افراد به غذا برای تأمین زندگی سالم و فعال تأکید دارد. درسالهای اخیر، مفهوم کشاورزی پایدار اهمیت روزافزونی یافته است. همزمان با افزایش تخریب محیط زیست، توجه بیشتری به ضرورت حفظ تنوع زیستی معطوف شده است. مدیریت صحیح و حفاظت از منابع ژنتیکی ارزشمند در کشاورزی نقشی بنیادین ایفا میکند. این منابع ژنتیکی، پایه پژوهشهای علمی برای تولید محصولات زیستی محسوب می شود. در ابتدا به بررسی نقش تنوع زیستی درحمایت مستقیم از تولیدات کشاورزی، کاهش اثرات مخرب آلودگی، وایجاد فرصتهایی برای معیشت پایدار میپردازیم. سپس دلایل متعددی ارائه خواهد شد که نشان میدهند چگونه تنوع زیستی به بهبود دسترسی به رژیمهای غذایی گوناگون برای مقابله با گرسنگی پنهان کمک میکند، موجب تقویت جوامع دربرابر بحرانهای آینده امنیت غذایی میشود، زیرساختی برای اصلاحات ژنتیکی آینده فراهم میآورد، از طریق بهرهگیری از تنوع فرهنگی باعث افزایش درآمد و رژیمهای غذایی غنیتر میگردد. با بهرهگیری از منابع ژنتیکی گیاهان، حیوانات و میکروارگانیسمها، کشاورزان میتوانند هم بهره وری و هم کیفیت محصولات غذایی را بهبود بخشند. این رویکرد همچنین باعث ارتقای کیفیت خاک و آب شده و نیاز به استفاده از کودها و سموم شیمیایی را کاهش میدهد. افزایش تنوع زیستی در نظامهای کشاورزی، انتخابهای بیشتری را در اختیار کشاورزان قرار میدهد و آنان را قادر میسازد تا به صورت مؤثرتری با چالشهایی مانند آفت محصولات وکاهش باروری خاک مقابله کنند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اثر تغییر اقلیم بر بیمارگرهای قارچی و شبهقارچی و ریززیواگان گیاهی
آریادخت رضایی - مریم میرطالبی
اثر افزودن شان و ورق موم آجدار بر میزان تخمگذاری ملکه زنبور عسل (Apis mellifera)
محمدرضا بحرینی بهزادی - اسماعیل کشاورزنیا
Universal Cardinium Infection and Absence of Wolbachia in Iranian Rhizoglyphus robini: Evolutionary and Agricultural Implications
Marzieh Kashkouli - Jahangir Khajehali - Hosein Samadieh - Sanaz Rahnama
ارزیابی بیان ژن مؤثر در متابولیسم اسید اولئیک در دو ژنوتیپ منتخب گلرنگ (Carthamus tinctorius L.)
فاطمه السادات مهدوی نسب - قاسم محمدی نژاد - سمیه ساردویی نسب - اعظم نیک بخت دهکردی
برنامهریزی آبیاری ذرت علوفهای با استفاده از مدل CROPWAT 8.0 و دادههای اقلیمی: رویکردی نوین در مدیریت منابع آبی
ایمان حاجی راد
واکاوی آثار تغییر اقلیم بر دمای بیشینه¬ با تأکید بر پیامدهای آن بر کشاورزی و امنیت غذایی (مطالعه¬ی موردی: شهر سمنان)
رقیه ملکی مرشت - برومند صلاحی
پیشرفتهای اخیر در فناوری اکستروژن در صنعت غذا
حنان لشکری
فراواکاوی دادههای ترانسکریپتوم به منظور شناسایی ژنهای درگیر در پاسخ به تنش خشکی در کلزا (Brassica napus)
شهلا اتابکی - علی مقدم - هومن راضی - مرضیه مُهری
القای مکانیسمهای دفاعی در برابر سفیدک پودری خیار با عصارۀ فلاونوئیدی اسفناج
هاجر سلیمانی - رضا مستوفیزاده قلمفرسا
تاثیر ماکروجلبکها بر عملکرد جوجههای گوشتی
علی حسین پیرای - رضا مهدوی - حسنا حاجاتی - جمیل بهرام پور
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2