0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مزایا استفاده از ضایعات ماهی در خوراک دام و و خطرات احتمالی آن بر سلامت دام و بهداشت عمومی
نویسندگان :
مسعود احمدنژاد
1
مهرداد نمکچی
2
1- دانشگاه رازی کرمانشاه
2- دانشگاه رازی کرمانشاه
کلمات کلیدی :
ضایعات ماهی،خوراک دام،فلزات سنگین،آلودگی،متابولیک
چکیده :
هدف: این مطالعه باهدف بررسی مزایای اقتصادی و زیستمحیطی استفاده از ضایعات صنعت ماهی در خوراک دام و همچنین خطرات بالقوه سلامتی آن برای دام و انسان های مصرف کننده آن انجام گرفته است. یافتهها: نتایج مطالعات نشان میدهد که ضایعات ماهی، زمانی که به پودر ماهی یا سیلو تبدیل میشوند، میتوانند یک جایگزین مقرونبهصرفه و با ارزش تغذیه ای بالا برای خوراک دام سنتی در صنعت خوراک دام باشند. این ضایعات حاوی پروتئینها، اسیدهای آمینه و روغنهای با ارزشی برای دام های هستند. مثلا، مطالعات نشان داد که استفاده از سیلوی ماهی در خوراک ماهی قزل آلای رنگین کمان باعث بهبود رشد و کاهش هزینه های خوراک می شود. پودر استخوان ماهی همچنین می تواند به عنوان منبع کلسیم و فسفر بسیار باکیفیت برای دام ها باشد. با این حال، استفاده از ضایعات ماهی در خوراک دام به دلیل وجود پاتوژن های میکروبی مانند سالمونلا و لیستریا و آلاینده های شیمیایی مانند فلزات سنگین و آلاینده های آلی، می تواند خطرات بالقوه ای برای سلامتی دام ها و حتی انسان های مصرف کننده از محصولات دامی به همراه داشته باشد. روشهای فرآوری مانند تخمیر، عملیات حرارتی خشک و پردازش هیدروترمال میتوانند سطح برخی از این آلایندهها را کنترل کنند. جهتگیریها برای پژوهشهای آینده: باید تحقیقات بیشتری برای رسیدن به بهینه ترین روش های فرآوری ضایعات ماهی جهت اطمینان از کیفیت، ایمنی، به حداقل رساندن اکسیداسیون لیپید، افزایش فراهمی زیستی و توسعه روشهای مقرونبهصرفه برای به حداقل رساندن، حذف یا غیرفعالسازی آلایندهها انجام گردد. علاوه بر این، ارزیابی تأثیر استفاده از ضایعات ماهی در خوراک دام بر کیفیت و ایمنی محصولات نهایی دامی هم تحقیقات بیشتری لازم دارد. نتیجهگیری: استفاده از ضایعات فرآوری ماهی به عنوان خوراک دام، راه حلی پایدار و اقتصادی برای مدیریت پسماند صنعت ماهی و تولید خوراک دام با ارزش غذایی بالا می باشد. با این حال، انتخال روش بهینه فرآوری و نظارت دقیق برای کاهش خطرات بهداشتی بالقوه مرتبط با آلودگی میکروبی و شیمیایی برای دام ها و جامعه انسانی مصرف کننده محصولات دامی ضروری به نظر می رسد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
واکاوی شاخصههای تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهیدان مقاومت
رشید رکابیان
مروری بر برخی از کاربردهای فناوری نانو در تشخیص بیماریهای گیاهی
نسرین سیدی
تعامل تمدنی ایران و لبنان و نقش آن در تمدنسازی نوین اسلامی و رویش حزب الله لبنان
میثم تارم - مریم کریمی افشار - اصغر شاهرخی
ارزیابی مدل تابش خورشیدی هارگریوز و سامانی در منطقه سیستان
عمران اسماعیلی نژاد
شناسایی و بررسی گیاهان مورد استفاده زنبور عسل در مراتع شرق بیرجند
وحیده عبداللهی - حسین ارزانی
مروری بر گیاهپالایی در پالایش فلزات سنگین با تاکید بر گونههای بومی ایران
شیدا جباری - سیدوحید سیدنا
مروری بر تأثیر میکروپلاستیکها بر سلامت انسان و اکوسیستمهای دریایی: چالشها و راهکارهای نوین
ملیکا غلامی - ملینا غلامی
بررسی ارتباط علم حسابداری با علوم کشاورزی
یونس اختیاری
لگجی (Capparis spinosa L.) گیاه دارویی مناسب جهت بهبود معیشت بهره¬برداران و احیای مراتع خشک و نیمه¬خشک
وحید کریمیان - محسن فرزین
عملکرد و ترکیبات شیمیایی بالنگوی شهری (Lalelemantia iberica Fisch. et Mey) تحت تاثیر تاریخ کاشت و فاصله
ویدا فتاحی - علیرضا پیرزاد - سعیده رحیم زاده
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2