0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مزایا استفاده از ضایعات ماهی در خوراک دام و و خطرات احتمالی آن بر سلامت دام و بهداشت عمومی
نویسندگان :
مسعود احمدنژاد
1
مهرداد نمکچی
2
1- دانشگاه رازی کرمانشاه
2- دانشگاه رازی کرمانشاه
کلمات کلیدی :
ضایعات ماهی،خوراک دام،فلزات سنگین،آلودگی،متابولیک
چکیده :
هدف: این مطالعه باهدف بررسی مزایای اقتصادی و زیستمحیطی استفاده از ضایعات صنعت ماهی در خوراک دام و همچنین خطرات بالقوه سلامتی آن برای دام و انسان های مصرف کننده آن انجام گرفته است. یافتهها: نتایج مطالعات نشان میدهد که ضایعات ماهی، زمانی که به پودر ماهی یا سیلو تبدیل میشوند، میتوانند یک جایگزین مقرونبهصرفه و با ارزش تغذیه ای بالا برای خوراک دام سنتی در صنعت خوراک دام باشند. این ضایعات حاوی پروتئینها، اسیدهای آمینه و روغنهای با ارزشی برای دام های هستند. مثلا، مطالعات نشان داد که استفاده از سیلوی ماهی در خوراک ماهی قزل آلای رنگین کمان باعث بهبود رشد و کاهش هزینه های خوراک می شود. پودر استخوان ماهی همچنین می تواند به عنوان منبع کلسیم و فسفر بسیار باکیفیت برای دام ها باشد. با این حال، استفاده از ضایعات ماهی در خوراک دام به دلیل وجود پاتوژن های میکروبی مانند سالمونلا و لیستریا و آلاینده های شیمیایی مانند فلزات سنگین و آلاینده های آلی، می تواند خطرات بالقوه ای برای سلامتی دام ها و حتی انسان های مصرف کننده از محصولات دامی به همراه داشته باشد. روشهای فرآوری مانند تخمیر، عملیات حرارتی خشک و پردازش هیدروترمال میتوانند سطح برخی از این آلایندهها را کنترل کنند. جهتگیریها برای پژوهشهای آینده: باید تحقیقات بیشتری برای رسیدن به بهینه ترین روش های فرآوری ضایعات ماهی جهت اطمینان از کیفیت، ایمنی، به حداقل رساندن اکسیداسیون لیپید، افزایش فراهمی زیستی و توسعه روشهای مقرونبهصرفه برای به حداقل رساندن، حذف یا غیرفعالسازی آلایندهها انجام گردد. علاوه بر این، ارزیابی تأثیر استفاده از ضایعات ماهی در خوراک دام بر کیفیت و ایمنی محصولات نهایی دامی هم تحقیقات بیشتری لازم دارد. نتیجهگیری: استفاده از ضایعات فرآوری ماهی به عنوان خوراک دام، راه حلی پایدار و اقتصادی برای مدیریت پسماند صنعت ماهی و تولید خوراک دام با ارزش غذایی بالا می باشد. با این حال، انتخال روش بهینه فرآوری و نظارت دقیق برای کاهش خطرات بهداشتی بالقوه مرتبط با آلودگی میکروبی و شیمیایی برای دام ها و جامعه انسانی مصرف کننده محصولات دامی ضروری به نظر می رسد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی انگلهای خونی در ماهی کفال طلایی (Liza aurata)دریای خزر
سالار علیزاده - حسین جوان بخت - مهوش هادوی
مطالعه ویژگیهای بیوشیمیایی ترخون (Artemisia dracunculus) در مواجهه با تنش خشکی و همزیستی با قارچهای میکوریز آربوسکولار
نرگس حاتمی
مروری بر اثر اسید فولیک بر عملکرد رشد و متابولیتهای خون جوجههای گوشتی
زهره سیدی مرغکی - مژگان مظهری - زهرا رنجبری نسب - محمدصالح خاکبازبنیاسدی
برآورد عملکرد یونجه بر اساس نهادههای انرژی با استفاده از تابع تولید کاب داگلاس و الگوریتم کرم شبتاب
علیرضا خوشرو
مروری بر گسترش مقاومت آنتیبیوتیکی و تاثیرات آن بر جنبههای مختلف بهداشت عمومی و سلامت مصرف کنندگان
ثمین دهقانی - نگین کریمی - حسین آهنگری
Assessment of Monthly and Annual Discharge Trends of the Darreh Dozdan River Using Nonparametric Tests
Hedieh Ahmadpari - Vitaly Khaustov
بهبود چقرمگی فیلمهای خوراکی سدیم کربوکسی متیل سلولز با استفاده از ترکیبات طبیعی غنی از امگا ۳
آرین نهال کار - احمد رجایی نجف آبادی - حسین میرزایی مقدم
Life Cycle Assessment (LCA) – A Necessity for The Sustainable Food Systems
Mahta Samadi
واکاوی مفهوم معادله مدل بلک- شولز در فرایند قیمت گذاری اختیار معامله محصولات کشاورزی
نرگس سریع القلم - محمدرضا نوروزی
بررسی تأثیر اقتصاد دیجیتال بر تابآوری بخش کشاورزی
علیرضا کرباسی - رسول بنسبردی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4