0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
عملکرد و ترکیبات شیمیایی بالنگوی شهری (Lalelemantia iberica Fisch. et Mey) تحت تاثیر تاریخ کاشت و فاصله
نویسندگان :
ویدا فتاحی
1
علیرضا پیرزاد
2
سعیده رحیم زاده
3
1- دانشگاه ارومیه
2- دانشگاه ارومیه
3- دانشگاه ارومیه
کلمات کلیدی :
بالنگوی شهری،اسانس،اسیدهای چرب،موسیلاژ،عناصر،تراکم کاشت
چکیده :
هدف: تصمیمات راهبردی کشاورزی مانند تاریخ و فواصل کاشت، تأثیر مستقیمی بر حفظ تولید محصول دارند که در این تحقیق مورد ارزیابی قرار گرفتند. مواد و روشها: آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در مزرعه در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار به منظور بررسی تأثیر تاریخ کاشت (28 اسفند، 12 فروردین و 26 فروردین) و فواصل (3×20، 20×5 و 30×2 سانتی متر بین ردیف و داخل ردیف) بر روی بالنگوی شهری در دانشگاه ارومیه و در سال 1397 اجرا شد. نتایج: بیشترین عملکرد دانه (520 کیلوگرم در هکتار)، درصد و عملکرد روغن دانه (84/31 درصد و 165 کیلوگرم در هکتار) از تاریخ 28 اسفندماه با 2×30 سانتی متر به دست آمد، در حالی که بیشترین میزان زیست توده (3796 کیلوگرم در هکتار)، درصد و عملکرد اسانس (به ترتیب 34/0 درصد و 17/13 کیلوگرم در هکتار)، و درصد و عملکرد موسیلاژ (به ترتیب 30/15 درصد و 70 کیلوگرم در هکتار) میلیلیتر درصد موزون در هکتار) به دست آمد. 70 کیلوگرم در هکتار) در تاریخ کاشت 28 اسفند مشاهده شد. بیشترین درصد عناصر غذایی بذر (NPK) از اولین تاریخ کاشت با فاصله کاشت 20×5 سانتی متر به دست آمد. بیشترین درصد کل اسیدهای چرب غیراشباع در مقابل کمترین اسیدهای چرب اشباع (اسید استئاریک و پالمیتیک)، مربوط به 28 اسفند بود. بیشترین درصد ترکیبات مهم اسانس بالنگو (تیمول، اکسید کاریوفیلن، فیتول و کارواکرول) در 26 فروردین ماه به دست آمد. نتیجهگیری: بطور کلی، تاریخ کاشت زودهنگام برای تولید حداکثر کمیت و کیفیت عملکرد در بالنگوی شهری پیشنهاد شد. در این تحقیق بهترین ترکیبات تیماری تاریخ و فاصله کاشت به دست آمد و همچنین مناسبترین برهمکنش تاریخ و فاصله کاشت برای ترکیبات شیمیایی بالنگو بررسی شدند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اثر اسید هیومیک بر فراسیون سفید در تنش شوری
سپیده مجرب - علیرضا پیرزاد
اصول اساسی و دامنه کاربرد استاندارد 90-1995 کدکس پیرامون ماهی گیزشده
رضا رضانژاد
تأثیر راهکارهای تغذیهای پایدار بر شاخصهای فیزیولوژیک، بیوشیمیایی و عملکردی بالنگو تحت تنش خشکی
محمد حقانی نیا
کاربرد گیاهان دارویی در تولید نوشیدنیهای فراسودمند، تاثیر بر ترکیبات فنلی و آنتیاکسیدانها
عهدیه بهزادی - محمد بلوردی - اعظم ایوبی - مهدی کرامت جهرمی
اثر تنش خشکی، کاربرد بیوچار و تلقیح با میکوریزا بر رشد زرینگیاه
مرضیه بشارتی فر - غلامرضا خواجویی نژاد - عنایت الله توحیدی نژاد - جلال قنبری
عصارههای دارویی کلزا، فرصتها و چالشها
فرزانه بوشاسب - زینب عباسی
ارزیابی مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانهای در تولید چغندرقند در شهرستان گرگان
علی راحمی کاریزکی - حسن حبیبی - محمد ملکان - مسعود تاجی - سید قاسم حسینی حیدرآبادی
تاثیر آب پلاسمایی شده در کاهش شمارش کلی میکروارگانیسمهای میوه گواوا
مهدی پورهاشمی - مهناز هاشمی روان - نازنین زند - علیرضا شهاب لواسانی
بهبود رشد و عملکرد سورل (Rumex acetosa) در سامانه هیدروپونیک عمودی: اثرات هم افزایی آبهای نسل جدید، هیبریدی و نور مکمل الایدی
نجمه زینلی پور - مهدی سرچشمه پور
ارزیابی پتانسیل علف وتیور برای بهبود باغچههای باران در شهرهای ایران
ایمان سعیدی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2