0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
عملکرد و ترکیبات شیمیایی بالنگوی شهری (Lalelemantia iberica Fisch. et Mey) تحت تاثیر تاریخ کاشت و فاصله
نویسندگان :
ویدا فتاحی
1
علیرضا پیرزاد
2
سعیده رحیم زاده
3
1- دانشگاه ارومیه
2- دانشگاه ارومیه
3- دانشگاه ارومیه
کلمات کلیدی :
بالنگوی شهری،اسانس،اسیدهای چرب،موسیلاژ،عناصر،تراکم کاشت
چکیده :
هدف: تصمیمات راهبردی کشاورزی مانند تاریخ و فواصل کاشت، تأثیر مستقیمی بر حفظ تولید محصول دارند که در این تحقیق مورد ارزیابی قرار گرفتند. مواد و روشها: آزمایشی به صورت کرت های خرد شده در مزرعه در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار به منظور بررسی تأثیر تاریخ کاشت (28 اسفند، 12 فروردین و 26 فروردین) و فواصل (3×20، 20×5 و 30×2 سانتی متر بین ردیف و داخل ردیف) بر روی بالنگوی شهری در دانشگاه ارومیه و در سال 1397 اجرا شد. نتایج: بیشترین عملکرد دانه (520 کیلوگرم در هکتار)، درصد و عملکرد روغن دانه (84/31 درصد و 165 کیلوگرم در هکتار) از تاریخ 28 اسفندماه با 2×30 سانتی متر به دست آمد، در حالی که بیشترین میزان زیست توده (3796 کیلوگرم در هکتار)، درصد و عملکرد اسانس (به ترتیب 34/0 درصد و 17/13 کیلوگرم در هکتار)، و درصد و عملکرد موسیلاژ (به ترتیب 30/15 درصد و 70 کیلوگرم در هکتار) میلیلیتر درصد موزون در هکتار) به دست آمد. 70 کیلوگرم در هکتار) در تاریخ کاشت 28 اسفند مشاهده شد. بیشترین درصد عناصر غذایی بذر (NPK) از اولین تاریخ کاشت با فاصله کاشت 20×5 سانتی متر به دست آمد. بیشترین درصد کل اسیدهای چرب غیراشباع در مقابل کمترین اسیدهای چرب اشباع (اسید استئاریک و پالمیتیک)، مربوط به 28 اسفند بود. بیشترین درصد ترکیبات مهم اسانس بالنگو (تیمول، اکسید کاریوفیلن، فیتول و کارواکرول) در 26 فروردین ماه به دست آمد. نتیجهگیری: بطور کلی، تاریخ کاشت زودهنگام برای تولید حداکثر کمیت و کیفیت عملکرد در بالنگوی شهری پیشنهاد شد. در این تحقیق بهترین ترکیبات تیماری تاریخ و فاصله کاشت به دست آمد و همچنین مناسبترین برهمکنش تاریخ و فاصله کاشت برای ترکیبات شیمیایی بالنگو بررسی شدند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ردیابی و شناسایی ویروس نهفته زعفران (Potyvirus croci) از مزارع زعفران استان کرمان
فاطمه شمسی - احمد حسینی
روشهای نوین کنترل کیفیت در تولید پنیر پیتزا
سحر نیکوئی - رضا حاجی محمدی فریمانی - محمد بلوردی - سپیده خراسانی
Effect of Postharvest Application of Salicylic Acid on Quality and Storage Life of Strawberry Fruit cv. Sabrina
Mohammad Salehi Sarbijan - Hossein Meighani - Mohammad Sadat Hosseini - Sediqeh Afsharipour
ارزیابی کارایی سیلیکات پتاسیم و نانو ذرات سیلیکون در تحمل به خشکی بادام
هدیه صادقی زریسفی - سهیل کریمی - وحید توللی
بهینهسازی تکثیر شیرین بیان در کشاورزی پایدار: راهکارهای نوین برای مناطق شور
رستم یزدانی بیوکی - محمدهادی راد - حسین بیرامی - امیر پرنیان - ولی سلطانی گردفرامرزی
مروری بر بسته بندی فعال در محصولات نانوایی: کاربردها و روندهای آینده
پریا حسین زاده قلعه جوقی - شهرک واتگر - نادیا ترقی خواه
مولفه ها و عملکرد تمدنى سردار قاسم سلیمانی
میثم تارم - حسن علیدادی
ارزیابی سه روش مختلف تجربی (هارگریوز - تورگ - فائوپنمن مانتیث) و تخمین تبخیر و تعرق پتانسیل در ایستگاه سی سخت در استان کهگیلویه و بویراحمد
غلامرضا علی پور مداب - ریحانه اسدی
فناوری نانو و تاثیر آن بر کاهش آفات گیاهی: مطالعه برخی خواص ضد قارچی و ضد حشراتی نانوذرات مس/ اکسید
بهناز افضلیان مند - نادیا عسگرزاده
بهینه سازی و استخراج ترکیبات فراسودمند از گیاه چوچاق جهت تولید مکمل غذایی
فاطمه هاشمی - محمدجواد شکوری - کیانا کبریتی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2