0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر کاربرد کنجاله دانههای روغنی در غنی سازی فرآوردههای غذایی
نویسندگان :
زهرا آذری
1
علیرضا مهرگان نیکو
2
1- دانشگاه گیلان
2- دانشگاه گیلان
کلمات کلیدی :
پروتئین های گیاهی،خواص عملکردی،کنجاله دانه روغنی،غنی سازی
چکیده :
افزایش تقاضای جهانی برای منابع پایدار پروتئین، توجه صنعت غذا را به سمت پروتئینهای گیاهی سوق داده است. در این میان، کنجاله دانههای روغنی پس از استخراج روغن، به عنوان منبعی ارزشمند از پروتئین، فیبر و ترکیبات زیستفعال شناخته میشوند. این مطالعه مروری، ترکیب شیمیایی و ارزش تغذیهای کنجاله دانههای روغنی مختلف را بررسی میکند، که محتوای پروتئینی آنها از 6 تا 45 درصد متغیر است. علیرغم محدودیتهایی در پروفایل اسیدهای آمینه ضروری، این کنجالهها به دلیل خواص عملکردی قابل توجه، از جمله ظرفیت نگهداری آب، امولسیفیکاسیون و ژلشدن، کاربردهای گستردهای در توسعه محصولات غذایی پیدا کردهاند. این مقاله به طور نظاممند، کاربردهای نوآورانه کنجاله دانههای روغنی در غنیسازی محصولات نانوایی، آنالوگهای گوشت، نوشیدنیها، پاستا و سایر فرآوردههای غذایی را مورد بحث قرار میدهد. همچنین چالشهای فنی موجود در استفاده از این منابع پروتئینی و فرصتهای تحقیقاتی آینده برای بهبود خواص عملکردی و ارزش تغذیهای آنها ارائه میشود. یافتههای این مطالعه میتواند راهنمای مفیدی برای محققان و تولیدکنندگان صنایع غذایی در راستای توسعه محصولات غذایی فراسودمند و پایدار باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
نقش فناوریهای دیجیتال و هوش مصنوعی در تحول کشاورزی پایدار
ساجده سادات حسینی گوشکی - عنایت عباسی
ارزیابی اثرات اجتماعی توسعه سامانههای نوین آبیاری در دشت جیرفت*
شاپور کوهستانی بهرآسمان - علی شهدادی
بررسی اثرات ریزگردها و توسعه معدنکاوی بر کشاورزی و محیط زیست و راهکارهای کنترل آنها در مناطق خشک و بیابانی
محمدکیا کیانیان - سید ابراهیم نبوی چاشمی - نگار عبدالرحیمی
بررسی کارایی بیوکاتالیزورها در طراحی و سنتز نانوکودها
حمیرا مسعودی پور
استفاده از پودر حشرات در خوراک آبزیان
محمدحسین خانجانی - مصطفی خنامانی
آلودگی آفلاتوکسین M1 در شیر و فراوردههای لبنی: وضعیت فعلی، روشهای شناسایی و دیدگاههای آینده
امیر ساسان مظفری نژاد
شناسایی 20 جنس نماتد انگل گیاهی از مزارع یونجه شهرستان سلسله استان لرستان
کورش عزیزی - سجاد کریمی نسب - عاطفه دریکوند
تولید پروتئین از ضایعات کشتارگاهی با استفاده از روشهای بیوتکنولوژی: فرایندها، چالشها و کاربرد¬ها
ثنا محمدی - صابر امیری - مهسا ضروری - فرزاد میراب توپچی
ارزیابی کارایی انرژی تولید گندم با استفاده از برنامهریزی ریاضی
علیرضا خوشرو
بررسی خواص ضدسرطانی و آنتیاکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده گیاه پنیرک توسط آنزیم پپسین و فلاورزایم
رویا شهریاری سرحدی - علی نیازی - علی اکبر غلامی - محمدصادق تقی زاده
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4