0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
Potential Application of Magnetic Field Technology in Food Industry
نویسندگان :
Zahra Izadi
1
1- دانشگاه شهرکرد
کلمات کلیدی :
Magnetic field،non-thermal،food processing
چکیده :
Consumer demand for less processed foods has increased that retains its original nutrients, flavors, and textures. The nutritional and sensory qualities of food may be compromised by traditional thermal treatments. Non-thermal food processing technologies have received much attention due to their less impact on the quality and sensory characteristics of food. By using this type of technology, the shelf life of food has increased, which has also attracted the attention of consumers. Among the advantages of this technique, it can be mentioned that it is non-toxic, non-polluting and safe. Applying weak magnetic fields is more effective in activating bacteria and multiplying them in food processing than strong magnetic fields, which are commonly used as a non-thermal sterilization method. Magnetic field can be used in the food freezing process and enzyme inactivation.The ability to apply different types of magnetism (oscillating, static and pulsed) depends on the reaction of food compounds with magnetic fields. This type of technique is also used in fermentation processes. Using a magnetic field in the range of 18 millitesla for 8 hours prevents the growth of Gram-negative bacteria (Escherichia coli, Serratia, Klebsiella, etc.) and Gram-positive bacteria (Staphylococcus, Enterococcus faecalis, Streptococcus, etc.). Finally, challenges in this evolving domain are delineated.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
جمعآوری و استفاده از آب باران بهعنوان راهکاری اساسی برای تحقق مدیریت یکپارچه و پایدار منابع آبی
رضوان رئیسی نژاد - تهمینه رئیسی نژاد - محمد رسول رئیسی نژاد
مروری کوتاه بر کاربرد هوش مصنوعی در پرورش طیور
ساره افتخاری کنزرکی
ارزیابی روشهای تولید و بهبود عملکرد پریبیوتیکها بر پایه ترکیبات گیاهی
رضا پورحسنی - اعظم ایوبی - محمد بلوردی
تحلیل الگوی انرژی-اقتصادی بوم نظامهای تولید گیاهان علوفهای: راهکاری برای تأمین امنیت غذایی و حفظ محیط زیست
ناصر شهرکی - فاطمه نادی - ابوالقاسم سراج
تعیین نیروی گسیختگی پسته
سید رسول راضی هشجین - منصور راسخ - سینا فیض اله زاده
برآورد عملکرد یونجه بر اساس نهادههای انرژی با استفاده از تابع تولید کاب داگلاس و الگوریتم کرم شبتاب
علیرضا خوشرو
ارزیابی مدل تابش خورشیدی آنگستروم- پرسكات در منطقه سیستان
عمران اسماعیلی نژاد
مقایسه و ارزیابی ماشینهای بذرکار سینی نشاء از نظر مصرف برق در استان خوزستان
محمد مهران زاده
بررسی روند مصرف و محاسبه شاخصهای کارایی انرژی در تولید نیشکر طی سالهای 1390-1400 در استان خوزستان
محمد مهران زاده
توسعه و نوآوری در صنعت بستهبندی: روندها و چالشهای آینده
شیما امیدی - سمیه سنجری - سارینا خواجه حیدری - سحر سنجری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2