0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
Potential Application of Magnetic Field Technology in Food Industry
نویسندگان :
Zahra Izadi
1
1- دانشگاه شهرکرد
کلمات کلیدی :
Magnetic field،non-thermal،food processing
چکیده :
Consumer demand for less processed foods has increased that retains its original nutrients, flavors, and textures. The nutritional and sensory qualities of food may be compromised by traditional thermal treatments. Non-thermal food processing technologies have received much attention due to their less impact on the quality and sensory characteristics of food. By using this type of technology, the shelf life of food has increased, which has also attracted the attention of consumers. Among the advantages of this technique, it can be mentioned that it is non-toxic, non-polluting and safe. Applying weak magnetic fields is more effective in activating bacteria and multiplying them in food processing than strong magnetic fields, which are commonly used as a non-thermal sterilization method. Magnetic field can be used in the food freezing process and enzyme inactivation.The ability to apply different types of magnetism (oscillating, static and pulsed) depends on the reaction of food compounds with magnetic fields. This type of technique is also used in fermentation processes. Using a magnetic field in the range of 18 millitesla for 8 hours prevents the growth of Gram-negative bacteria (Escherichia coli, Serratia, Klebsiella, etc.) and Gram-positive bacteria (Staphylococcus, Enterococcus faecalis, Streptococcus, etc.). Finally, challenges in this evolving domain are delineated.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تولید ورمی¬کمپوست در راستای کارآفرینی دانش¬آموزی در شهرستان بهبهان
مرضیه جامعی - طاهره فسحت - رقیه معلقی - امین الله مظفری - سعیدرضا حسین زاده
Algal Bioremediation
Aida Gifani - Zahra Khodadadi - Ahmed Jaafer Hannon Al-Yacoub
درونپوشانی گیاهان دارویی به روش الکتروریسی
تکتم میری - هما ملائی - نفیسه مهدی نژاد - حسین بارانی - محمود سلوکی
ردیابی و شناسایی ویروس نهفته زعفران (Potyvirus croci) از مزارع زعفران استان کرمان
فاطمه شمسی - احمد حسینی
تاثیر حسابداری در کشاورزی با تاکید بر تغییرات اقلیمی
حسین محمدی
بررسی اثر رقم و سرعت بارگذاری بر انرژی گسیختگی پسته دهان
سید رسول راضی - منصور راسخ - سینا فیض اله زاده
اثر کاربرد ترکیبی کود دامی همراه با کود مرغی بر رشد و عملکرد سیبزمینی رقم بامبا در شرایط مزرعهای
اصغر مارزی زاده - صاحبعلی بلندنظر
فراتحلیل چالشها و موانع کارآفرینی کشاورزی در ایران
فاطمه نقی بیرانوند - جعفر یعقوبی - غلامرضا مجردی
عوامل موثر بر مديريت اقتصاد آب با رويكرد تكنولوژيهاي نوين در بخش کشاورزي
احمد نادری
مطالعه فرمول دندانی شتر یککوهانه (Camelus dromedrus) و مقایسه تطبیقی با سایر نشخوارکنندگان و تکسمیان
سید محسن سجادیان - سید علیرضا اشرف منصوری - مسعود عابدی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4