0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
Potential Application of Magnetic Field Technology in Food Industry
نویسندگان :
Zahra Izadi
1
1- دانشگاه شهرکرد
کلمات کلیدی :
Magnetic field،non-thermal،food processing
چکیده :
Consumer demand for less processed foods has increased that retains its original nutrients, flavors, and textures. The nutritional and sensory qualities of food may be compromised by traditional thermal treatments. Non-thermal food processing technologies have received much attention due to their less impact on the quality and sensory characteristics of food. By using this type of technology, the shelf life of food has increased, which has also attracted the attention of consumers. Among the advantages of this technique, it can be mentioned that it is non-toxic, non-polluting and safe. Applying weak magnetic fields is more effective in activating bacteria and multiplying them in food processing than strong magnetic fields, which are commonly used as a non-thermal sterilization method. Magnetic field can be used in the food freezing process and enzyme inactivation.The ability to apply different types of magnetism (oscillating, static and pulsed) depends on the reaction of food compounds with magnetic fields. This type of technique is also used in fermentation processes. Using a magnetic field in the range of 18 millitesla for 8 hours prevents the growth of Gram-negative bacteria (Escherichia coli, Serratia, Klebsiella, etc.) and Gram-positive bacteria (Staphylococcus, Enterococcus faecalis, Streptococcus, etc.). Finally, challenges in this evolving domain are delineated.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Visual Monitoring of Poultry Farming Based on Deep Learning
Mohammad Mahdi Mortazavi - Alireza Akoushideh - Majid Mottaghitalab
اثرات Sclerotinia sclerotiorum بر تجزیه اسیدهای هومیک و تأثیر آن بر رشد ریشه Helianthus tuberosus
ستار طهماسبی انفرادی - داود محمدی پور - رضا یزد آبادی
اثر محافظتی مکمل بیوتین و تمرین شنا بر تنش اکسایشی و شاخصهای پیشالتهابی در بافت مغز موشهای مبتلا به بیماری آلزایمر
شادی الماسی - محمدحسن دشتی - علیرضا کمکی - سعید کریمی
جستجوی ژنومی کوکسیلا بورنتی در شیر گوسفندان و بزان در شهرستان الشتر با استفاده از روش Nested-PCR
امین جایدری - مهدی حسنوند - شیوا آزادی چگنی
کاربرد پرتودهی گاما در صنایع غذایی
نسیم شاویسی - یاسر شهبازی
مروری کوتاه بر کاربرد هوش مصنوعی در پرورش طیور
ساره افتخاری کنزرکی
اثر کشت کیوی بر برخی ویژگیهای فیزیکی خاک
ذکریا معنوی - نفیسه یغمائیان مهابادی - سپیده ابریشمکش
اثر تنش خشکی، کاربرد بیوچار و تلقیح با میکوریزا بر رشد زرینگیاه
مرضیه بشارتی فر - غلامرضا خواجویی نژاد - عنایت الله توحیدی نژاد - جلال قنبری
کاربرد بسته¬بندی تحت اتمسفر اصلاحشده در صنایع غذایی
یاسر شهبازی - نسیم شاویسی
خطر مانکوزب بر سلامت سیستم تولید مثل و باروری در جنس نر
محدثه محمدی ساردو - روح الله میرمحمودی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2