0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
کاربرد بیوچار ویژگیهای فیتوشیمیایی و عملکردی گوار (Cyamopsis tetragonoloba L.) را تحت تنش شوری بهبود میدهد
نویسندگان :
احسان بیژن زاده
1
محمد کشاورز
2
حمید رضا بوستانی
3
1- دانشگاه شیراز
2- دانشگاه شیراز
3- دانشگاه شیراز
کلمات کلیدی :
زغال زیستی پسماند شهری،زغال زیستی کود گاوی،غلظت کلروفیل،فعالیت کاتالاز
چکیده :
مطالعه ای گلخانهای بهمنظور بررسی تاثیر انواع مختلف زغال زیستی بر ویژگیهای فیتوشیمیایی و عملکردی گوار تحت تنش شوری انجام شد. تیمارها شامل تنش شوری [بدون شوری (S0)، شوری آب با هدایت الکتریکی ۵ دسیزیمنس بر متر (S5) و ۱۰ دسیزیمنس بر متر (S10)] و نوع زغال زیستی [شاهد (بدون زغال زیستی)، زغال زیستی ریشه شیرینبیان (LRB)، زغال زیستی کود گاوی (CMB) و زغال زیستی پسماند شهری (MWB)] بودند. نتایج نشان داد در تیمار MWB، محتوای کلروفیل آ به ترتیب 2/65 و 4/145 درصد در مقایسه با شاهد در سطوح S5 و S10 افزایش یافت. در مورد محتوای کلروفیل ب، تفاوت معنیداری بین CMB و MWB مشاهده نشد. تحت تنش شوری، MWB کلروفیل کل را بین 1/80 تا 2/135 درصد در مقایسه با شاهد بهبود بخشید. محتوای کاروتنوئید در CMB و MWB در سطوح S0 و S5 افزایش یافت، اما بهتدریج در S10 کاهش پیدا کرد. در سطح S10، فعالیت آنزیمهای کاتالاز (CAT) و پراکسیداز (POX) در MWB بیشتر از سایر زغال های زیستی بود. کاربردLRB کمترین عملکرد بیولوژیکی را بهویژه در سطح S10 در مقایسه با MWB و CMB نشان داد. در سطح S10، MWB و CMB بیشترین عملکرد دانه را نشان دادند که به ترتیب 5/230 و 3/183درصد در مقایسه با شاهد افزایش داشتند. نتایج نشان داد که زغال زیستی، بهویژه MWB و CMB، میتواند بهعنوان یک راهحل مؤثر برای کاهش اثرات منفی تنش شوری و بهبود ویژگیهای فیتوشیمیایی و عملکردی گوار مورد استفاده قرار گیرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اثر گلایفوسیت و محصولات تراریخته (GMO) بر باروری انسان: تحلیل انتقادی از اثرات منفی و بالقوه آنها
پونه نیکوئی - غلامرضا مطلب
امنیت غذایی در توسعه کشاورزی پایدار
بیژن کهراریان
مروری بر کاربرد حسگرهای گاز ریزترازوی کریستال کوارتز در ارزیابی و تشخیص کیفیت و تازگی میوهها
زینب میرزاپور
کاربرد پسماندهای کشاورزی در حذف آلایندههای آبی
اعظم نیک بخت - محمد حسین صیادی - فاطمه محمدحسنی - فاطمه شریف پور
بررسی خصوصیات حسی و عملکردی پنیر صبحانه فرآوری شده با زیتون
اهدا نوری زاده - علیرضا مهرگان نیکو
Identifying Locations Prone to Algal Blooms using Satellite Imagery
Hamid Bagheri - Goli Sedighi
اثر محيط مادري بر بنيه بذرهاي حاصل و جوانهزني نخود
مریم میردورقی - سعیده ملکی فراهانی - علیرضا رضازاده
مروری بر استفاده از عصاره پوست سبز پسته در صنعت مواد غذایی
سعیده امان الهی - سپیده خراسانی - اعظم ایوبی - محمد بلوردی
نقش کودهای زیستی در کاهش تنشهای غیرزیستی و بهبود عملکرد گیاهان زراعی
معصومه مصطفائی - زهره الویار
بررسی خصوصیات و موارد استفاده از نانوسلولز استخراج شده از جلبکها
نرجس سنچولی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2