0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر کاربرد بیوچار و سیلیکون بر ویژگیهای بیوشیمیایی و عملکرد تریتیکاله در خاک آلوده به سرب
نویسندگان :
احسان بیژن زاده
1
حمید رضا بوستانی
2
مهدی نجفی قیری
3
1- دانشگاه شیراز
2- دانشگاه شیراز
3- دانشگاه شیراز
کلمات کلیدی :
زغال زیستی کود گوسفندی،غلظت کاروتنوئید،غلظت کلروفیل،فعالیت کاتالاز،آلودگی خاک
چکیده :
مطالعه ای گلخانهای به منظور بررسی تاًثیر مصرف زغال زیستی بر صفات بیوشیمیایی و عملکرد تریتیکاله تحت آلودگی سرب، به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار اجرا شد. فاکتور اول شامل کاربرد سیلیکون (Si) در سه سطح: صفر میلیگرم Si بر کیلوگرم خاک(Si0) ، 200 میلیگرم Si بر کیلوگرم خاک (Si200) و 400 میلیگرم Si بر کیلوگرم خاک (Si400) بود. فاکتور دوم شامل نوع زغال زیستی در چهار سطح عدم کاربرد زغال زیستی (C)، زغال زیستی کود گوسفندی (SMB)، زغال زیستی شلتوک برنج (RHB) و زغال زیستی پسماند شهری (MWB) بود. بررسی اثرات متقابل Si و زغال زیستی نشان داد که بالاترین میزان کلروفیل آ در تیمار ترکیبی SMB+Si200 با افزایش 102 درصدی و تیمار RHB+Si0 با افزایش 94 درصدی نسبت به شاهد (بدون Si و زغال زیستی) به دست آمد. اگرچه در میزان کلروفیل ب بین تیمارهای مختلف زغال زیستی تفاوت معنیداری مشاهده نشد، اما تیمارهایSMB+Si200، RHB+Si0 و MWB+Si200 به ترتیب موجب افزایش 7/108، 100 و 1/101 درصدی در محتوای کلروفیل ب نسبت به شاهد شدند. کاربرد SMB در سطح Si200 و RHB در سطح Si0 به ترتیب موجب افزایش 3/101 و 5/94 درصدی در محتوای کلروفیل کل شد. در شرایط سمیت سرب، افزایش قابل توجهی در محتوای کاروتنوئیدها با کاربرد بیوچار مشاهده گردید. بالاترین مقادیر فعالیت کاتالاز (CAT) و پراکسیداز (POX) در تیمار SMB در سطح Si200 ثبت شد که به ترتیب 6/56 و 9/32 درصد افزایش نسبت به شاهد داشت. به طور کلی، کاربرد Si200 همراه با SMB منجر به افزایش معنی دار 68 درصدی در عملکرد دانه نسبت به شاهد گردید که با افزایش محتوای کلروفیل، فعالیت آنزیمی و کاهش محتوای سرب در بذر تریتیکاله ارتباط داشت.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کپسوله کردن پروبیوتیکها با نانومواد
فاطمه قهرمانی - محمود توکلی - محمدامین میری - صدیقه سلیمانی فرد - سمیه نیک نیا
ارزیابی رهاسازی فسفر از کودهای حیوانی و لجن فاضلاب طی زمان¬های مختلف گرماگذاری در یک خاک آهکی
لیلا زارع - عبدالمجید رونقی
مطالعه کالبدشناختی و رادیوگرافیکی حفره دهانی در ماهی کوتر مواج (Sphyraena putnamae)
سید محسن سجادیان - امیر ستاری - مبینا کرمی
تأثیر سن، جنس، ناحیه بدن و وضعیت فیزیولوژیکی بر قطر الیاف گوسفندان کرمانی
فاطمه نسب پور - روح الله میرمحمودی - ارسلان برازنده - یدالله بدخشان
بررسی اثر پرتودهی بر سوخ و پیاز گیاهان نرگس و گلایول به منظور کاهش ارتفاع و امکان کاشت گلدانی تجاری
محبوبه محمدی - مهرداد باباربیع - پروین ذوالفقاری
از مزرعه تا سفره: نقش روغن دارچین در کاهش آفات و افزایش تولید مواد غذایی سالم
محمد حسین تنورساز - محمد جواد ادیبیان
اثر سن و حذف برگ نشاء بر زنده¬مانی چغندر علوفهای
پروانه فتحی - حسن حیدری - محمود خرمی وفا
تاثیر بیماری میوه سبز بر میکروبیوم ریزوسفر مرکبات در ایران
الهام ارجمند - علی مقدم - علیرضا افشاریفر
بررسی اثرگذاری مقدار و عمق توزیع بیوچار کاه گندم بر تبخیر از سطح خاک
آوین حکمی کرمانی - آرین حسنی توتشامی - ارسطو سلیمان زاده - مالک سفندارند
اخلاق کشاورزی، راهی برای دستیابی به پایداری کشاورزی و امنیت غذایی
سکینه عبدی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2