0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ارزیابی ریسک بهداشتی ناشی از مصرف کودهای نیتراته در برخی از محصولات پرمصرف کشاورزی در شهرستانهای کرمان و جیرفت
نویسندگان :
مسلم بسیج
1
فریده گنجوی
2
ایمان شریفیان
3
1- دانشگاه جیرفت
2- سازمان ملی استاندارد ایران
3- Techno-commercial specialist at Syngenta, Tehran, Iran
کلمات کلیدی :
ارزیابی ریسک بهداشتی،کرمان و جیرفت،کودهای نیتراته،محصولات کشاورزی
چکیده :
هدف: بالا بودن غلظت نیترات در محصولات قابل مصرف کشاورزی باعث بروز انواع بیماری های کم خونی، انواع مسمومیت ها و تولید ماده سرطان زای نیتروزآمین در بزرگسالان می گردد. لذا مطالعه حاضر با هدف ارزیابی ریسک سلامتی ناشی از مصرف کودهای نیتراته در برخی محصولات پرمصرف کشاورزی در شهرستان های کرمان و جیرفت انجام گرفته است. مواد و روشها: در این مطالعه، 70 نمونه ی دو کیلوگرمی از میوه و سبزیجات در مزرعه، میدان تره بار و مراکز عرضه شهرستان های کرمان و جیرفت به طور تصادفی نمونه برداری و به آزمایشگاه ارسال گردید. نمونه ها شامل 15 نمونه گوجه فرنگی، 15 نمونه سیب زمینی، 15 نمونه خیار و 15 نمونه پیاز و 10 نمونه کاهو بود. از پودر پتاسیم نیترات برای تهیه استاندارد استفاده شد. غلظت نیترات پس از آماده سازی و عصاره گیری نمونه ها با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج 410 نانومتر تعیین شدند. یافتههای پژوهش: بیشترین باقیمانده نیترات در محصول کاهو (68/187 میلی گرم بر لیتر) و کمترین باقیمانده در محصول گوجه فرنگی (61/12 میلی گرم بر لیتر) یافت شد. در حالی که به دلیل بالا بودن حداکثر باقیمانده مجاز (Maximum Residue Limit) کودهای نیتراته در کاهو و پایین بودن این عدد در گوجه فرنگی، شاخص خطر سلامتی (Health Risk Index) در محصول گوجه فرنگی بالاترین مقدار (59/0) و در کاهو کمترین مقدار (12/0) بوده است. نتیجهگیری: نتایج این پژوهش نشان داد که غلظت نیترات در تمامی نمونه ها کم تر از حداکثر باقیمانده مجاز (MRL) تعیین شده توسط سازمان ملی استاندارد و کدکس بودند. همچنین شاخص ریسک بهداشتی در تمامی موارد کمتر از یک بود که بیانگر عدم وجود بیماری های غیر سرطانی ناشی از نیترات برای مصرف کنندگان بود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مروری بر کاربرد انواع هورمون روی تولید مثل و تعیین جنسیت در آبزیان
داود محمد رضائی - فاطمه میر
ارزیابی خلاء عملکرد دانه برنج در شرق استان گلستان
عباس بیابانی - علی راحمی کاریزکی - حدیثه فرامرزی کوهسار - آیهان آق ارکاکلی - مهین پودینه
مروری سیستماتیک بر خصوصیات شیمیایی و درمانی بادام تلخ
احسان شاهمرادی - سپیده خراسانی - کاظم جعفری نعیمی - حمید رضا اخوان
واکاوی مفهوم معادله مدل بلک- شولز در فرایند قیمت گذاری اختیار معامله محصولات کشاورزی
نرگس سریع القلم - محمدرضا نوروزی
بررسی اثرات زیست محیطی تولید یونجه در اگرواکوسیستم¬های شهرستان سرخس
علی اکبر میرزائی - مهدی بابائیان - قربانعلی رسام
مروری بر مدیریت سرخرطومی حنایی خرما Rhynchophorus ferrugineus
مصطفی خنامانی
تاثیر استقرار بودجه ریزی بر عملکرد صادراتی محصولات کشاورزی ( مطالعه موردی محصولات جالیزی در شهرستان جیرفت)
حسین محمدی
کاربرد قارچهای همزیست برای مقابله با تنش شوری در شیرین بیان
رستم یزدانی بیوکی - حسین کاری دولت آباد - محمدحسین بناکار - حسین بیرامی - امیر پرنیان
بررسی پالایش خاکهای آلوده به فلزات سنگین با استفاده از درختان
بهروز کرد - امین خادمی - سارا پورعباسی
تعامل تمدنی ایران و لبنان و نقش آن در تمدنسازی نوین اسلامی و رویش حزب الله لبنان
میثم تارم - مریم کریمی افشار - اصغر شاهرخی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4