0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ارزیابی ریسک بهداشتی ناشی از مصرف کودهای نیتراته در برخی از محصولات پرمصرف کشاورزی در شهرستانهای کرمان و جیرفت
نویسندگان :
مسلم بسیج
1
فریده گنجوی
2
ایمان شریفیان
3
1- دانشگاه جیرفت
2- سازمان ملی استاندارد ایران
3- Techno-commercial specialist at Syngenta, Tehran, Iran
کلمات کلیدی :
ارزیابی ریسک بهداشتی،کرمان و جیرفت،کودهای نیتراته،محصولات کشاورزی
چکیده :
هدف: بالا بودن غلظت نیترات در محصولات قابل مصرف کشاورزی باعث بروز انواع بیماری های کم خونی، انواع مسمومیت ها و تولید ماده سرطان زای نیتروزآمین در بزرگسالان می گردد. لذا مطالعه حاضر با هدف ارزیابی ریسک سلامتی ناشی از مصرف کودهای نیتراته در برخی محصولات پرمصرف کشاورزی در شهرستان های کرمان و جیرفت انجام گرفته است. مواد و روشها: در این مطالعه، 70 نمونه ی دو کیلوگرمی از میوه و سبزیجات در مزرعه، میدان تره بار و مراکز عرضه شهرستان های کرمان و جیرفت به طور تصادفی نمونه برداری و به آزمایشگاه ارسال گردید. نمونه ها شامل 15 نمونه گوجه فرنگی، 15 نمونه سیب زمینی، 15 نمونه خیار و 15 نمونه پیاز و 10 نمونه کاهو بود. از پودر پتاسیم نیترات برای تهیه استاندارد استفاده شد. غلظت نیترات پس از آماده سازی و عصاره گیری نمونه ها با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر در طول موج 410 نانومتر تعیین شدند. یافتههای پژوهش: بیشترین باقیمانده نیترات در محصول کاهو (68/187 میلی گرم بر لیتر) و کمترین باقیمانده در محصول گوجه فرنگی (61/12 میلی گرم بر لیتر) یافت شد. در حالی که به دلیل بالا بودن حداکثر باقیمانده مجاز (Maximum Residue Limit) کودهای نیتراته در کاهو و پایین بودن این عدد در گوجه فرنگی، شاخص خطر سلامتی (Health Risk Index) در محصول گوجه فرنگی بالاترین مقدار (59/0) و در کاهو کمترین مقدار (12/0) بوده است. نتیجهگیری: نتایج این پژوهش نشان داد که غلظت نیترات در تمامی نمونه ها کم تر از حداکثر باقیمانده مجاز (MRL) تعیین شده توسط سازمان ملی استاندارد و کدکس بودند. همچنین شاخص ریسک بهداشتی در تمامی موارد کمتر از یک بود که بیانگر عدم وجود بیماری های غیر سرطانی ناشی از نیترات برای مصرف کنندگان بود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ارزیابی تأثیر پارامترهای اقلیمی سرد بر پراکنش سوسک شاخک بلند سارتا (Aeolesthes sarta Solsky) در شهرستان نیشابور
پریسا اسحاقی - وحید اعتماد - محمدابراهیم فرآشیانی - شهرام خلیقی سیگارودی - محمدحسین ارسلانلو
فناوریهای نوین افزایش دهنده کیفیت شیمیایی و ميکروبي مواد غذایی
زهرا نظیری - شهرزاد یونسیان
ارزیابی اثرات اجتماعی توسعه سامانههای نوین آبیاری در دشت جیرفت*
شاپور کوهستانی بهرآسمان - علی شهدادی
بررسی تکنیکهای مدلسازی برای برهمکنشهای خاک تغییر شکلپذیر- تایر
مروری بر برخی چالشها و روش¬های نوین کنترل مگس میوه مدیترانهای، Ceratitis capitata Wiedemann (Diptera: Tephritidae)
فاطمه غیاثی نژاد - مریم پهلوان یلی
مصرف دانه کتان مورفولوژی بیضه در فرزندان نسل اول موش سوری نر را بهبود بخشید
فهیمه پورجعفری
نانو فناوری و کاربرد آن به عنوان نانوکودها
فائزه بلوچی - غلامرضا شریفی
بررسی تنوع مورفولوژیکی درختچه هوهوبا در شرایط گلخانه ای با استفاده از روشهای آماری چند
امین باقی زاده - زهرا نبی قهفرخی - حسین شاهسوند حسنی - سارا خسروی
مقایسه اثر کودهای شیمیایی و زیستی بر رشد و عملکرد برنج رقم طارم هاشمی
عارفه حسنوند
رابطه مبانی فقهی و تمدن سازی نوین اسلامی
رشید رکابیان
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2