0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
Artificial Intelligence: A Practical and Satisfying Tool for Ensuring the Safety and Quality of Seafood Products
نویسندگان :
Alireza Rabiepour
1
Fatemeh Zahmatkesh
2
Aria Babakhani
3
1- دانشگاه گیلان
2- دانشگاه گیلان
3- دانشگاه گیلان
کلمات کلیدی :
Artificial Intelligence،Food Safety،Machine learning،Quality Assurance،Seafood Products
چکیده :
Fish and seafood products are among the nutritious foods for human health. The presence of special and unique compounds in them has increased their consumption as functional foods and nutraceuticals. However, these products are highly perishable. Therefore, finding solutions that improve the quality, freshness, and safety of these products is of great importance. For this purpose, modern technologies including artificial intelligence (AI), have been developed that can solve the problems of seafood biotechnology and promote this sector. The review found that AI and tools based on it can evaluate the entire production chain to food consumption and provide accurate estimates of product freshness, microbial spoilage, and shelf life. Therefore, contaminants, toxic chemicals, allergens, and dangerous pathogens in products can also be identified by artificial intelligence. Technologies such as machine learning, deep learning, neural networks (CNN, RNN, and ANN), fuzzy logic, and other methods are among the most important algorithms based on AI. Furthermore, the creation and development of AI-based nanosensors, along with the use of the Internet of Things, and blockchain can play significant roles in tracking seafood products and analyzing risks. Combining AI with novel preservation methods (high-pressure technology, irradiation, pulsed electric field, etc.) also allows for significant improvements in food safety, and increased shelf life of these products. Ultimately, AI technologies can increase consumer demand for fresh, safe, and high-quality optimized seafood products. This study aims to express the importance of AI in improving the quality and safety of seafood products.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
نقش بیوانفورماتیک در تجزیه و تحلیل دادههای ژنومی برای ارتقای مقاومت به بیماری در گیاهان به منظور بهبود ایمنی غذایی
مرجان حیدرزاده
تاثیر تنش شوری نمکهای کلرید سدیم و پتاسیم بر رشد و میزان عناصر دانه رستهای گیاه کلزا تیمار شده با نمکهای کلریدی
علی غلامعلی تبار - طاهره السادات آقاجانزاده
بررسی سطح مختلف تنش شوری بر محتوای کاروفیل و وزن خشک گیاهچه ماش (Vigna radiata L.)
رقیه عبدلی نژاد - فاطمه فتاحیان - آزیتا ببراک - بهاره پارسامطلق
بهبود چقرمگی فیلمهای خوراکی سدیم کربوکسی متیل سلولز با استفاده از ترکیبات طبیعی غنی از امگا ۳
آرین نهال کار - احمد رجایی نجف آبادی - حسین میرزایی مقدم
بررسی انگلهای خونی در ماهی کفال طلایی (Liza aurata)دریای خزر
سالار علیزاده - حسین جوان بخت - مهوش هادوی
Assessment of Monthly and Annual Discharge Trends of the Darreh Dozdan River Using Nonparametric Tests
Hedieh Ahmadpari - Vitaly Khaustov
Impact of Combined Vitamin C/Selenium Supplementation in Vegetable Oil-Based Diets on Broiler Performance, Blood Lipids, and Breast Meat Oxidative Stability
Dariush Khademi Shurmasti - Farid Shariatmadari
تاثیر آب پلاسمایی شده در کاهش شمارش کلی میکروارگانیسمهای میوه گواوا
مهدی پورهاشمی - مهناز هاشمی روان - نازنین زند - علیرضا شهاب لواسانی
Effect of Postharvest Application of Salicylic Acid on Quality and Storage Life of Strawberry Fruit cv. Sabrina
Mohammad Salehi Sarbijan - Hossein Meighani - Mohammad Sadat Hosseini - Sediqeh Afsharipour
بررسی روشهای حفاظت خاک در کشاورزی مناطق خشک و بیابانی
محمدکیا کیانیان - مریم رحیمی - نگار عبدالرحیمی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2