0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
Artificial Intelligence: A Practical and Satisfying Tool for Ensuring the Safety and Quality of Seafood Products
نویسندگان :
Alireza Rabiepour
1
Fatemeh Zahmatkesh
2
Aria Babakhani
3
1- دانشگاه گیلان
2- دانشگاه گیلان
3- دانشگاه گیلان
کلمات کلیدی :
Artificial Intelligence،Food Safety،Machine learning،Quality Assurance،Seafood Products
چکیده :
Fish and seafood products are among the nutritious foods for human health. The presence of special and unique compounds in them has increased their consumption as functional foods and nutraceuticals. However, these products are highly perishable. Therefore, finding solutions that improve the quality, freshness, and safety of these products is of great importance. For this purpose, modern technologies including artificial intelligence (AI), have been developed that can solve the problems of seafood biotechnology and promote this sector. The review found that AI and tools based on it can evaluate the entire production chain to food consumption and provide accurate estimates of product freshness, microbial spoilage, and shelf life. Therefore, contaminants, toxic chemicals, allergens, and dangerous pathogens in products can also be identified by artificial intelligence. Technologies such as machine learning, deep learning, neural networks (CNN, RNN, and ANN), fuzzy logic, and other methods are among the most important algorithms based on AI. Furthermore, the creation and development of AI-based nanosensors, along with the use of the Internet of Things, and blockchain can play significant roles in tracking seafood products and analyzing risks. Combining AI with novel preservation methods (high-pressure technology, irradiation, pulsed electric field, etc.) also allows for significant improvements in food safety, and increased shelf life of these products. Ultimately, AI technologies can increase consumer demand for fresh, safe, and high-quality optimized seafood products. This study aims to express the importance of AI in improving the quality and safety of seafood products.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کاربرد بسته¬بندی تحت اتمسفر اصلاحشده در صنایع غذایی
یاسر شهبازی - نسیم شاویسی
پیشرو در کشاورزی پایدار از آپومیکسی طبیعی تا آپومیکسی مصنوعی
میثم یعقوبی دشتاب ئی - مجید گل شیخی
اثر کاربرد ترکیبی کود دامی همراه با کود مرغی بر رشد و عملکرد سیبزمینی رقم بامبا در شرایط مزرعهای
اصغر مارزی زاده - صاحبعلی بلندنظر
استفاده از کودهای زیستی و کاهش سموم شیمیایی در کشاورزی
زینب فیروزبخت - قباد جلالی - حمیدرضا علیزاده
کاربرد پرتودهی گاما در صنایع غذایی
نسیم شاویسی - یاسر شهبازی
بررسی غلظت آفلاتوکسین در نمونههاي شیرینی سنتی (باقلوا) شهر ایرانشهر
ساناز کامرانی - معصومه مرحمتی - امیر ساسان مظفری نژاد - مهدیه رفیعی جم - حسین فرجی
JOHN UPDIKE’S TERRORIST: A SUBVERSIVE PRESENTATION OF ISLAMIC CIVILIZATION
Morteza Yousofi - Roohollah Reesi Sistani
کاربرد کوانتوم داتهای کربن مبتنی بر منبع پایدار و تجدید پذیر برای بستهبندی مواد غذایی
علی ظفرمند - ایرج کریمی ثانی
تکنیکهای بعد از فراوری مواد غذایی با پرینترهای سهبعدی (3DP)
مینا سالاری شهری
نقش قارچهای میکوریز آربوسکولار همزیست گیاهان در جذب عناصر ریزمغذی
مرضیه کلاه کج
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4