0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
نقش کودهای زیستی در کاهش تنشهای غیرزیستی و بهبود عملکرد گیاهان زراعی
نویسندگان :
معصومه مصطفائی
1
زهره الویار
2
1- مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی
2- مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)
کلمات کلیدی :
کود زیستی،کودشیمیایی،تنش غیرزیستی،کشاورزی پایدار
چکیده :
حاصلخیزی خاک برای تولید مواد غذایی بسیار مهم است، اما به دلیل شیوههای کشاورزی ناپایدار کاهش یافته است. استفاده از کودهای شیمیایی (مانند اوره، نیترات کلسیم، سولفات آمونیوم، دیآمونیوم فسفات و غیره) اهمیت زیادی برای تولید غذای جهان دارد، زیرا به عنوان غذای سریع برای گیاهان عمل میکنند و باعث رشد سریعتر و کارآمدتر آنها میشوند. در حالی که اثرات نامطلوبی به دلیل استفاده بیش از حد و نامتعادل از این نهادههای مصنوعی مشاهده میشود. علاوه بر این، استفاده مداوم از کودهای شیمیایی مرسوم، بومشناسی خاک را مختل کرده و حاصلخیزی خاک را کاهش میدهد و در نتیجه اثرات مضر بر سلامت انسان دارد و آبهای زیرزمینی را آلوده میکند. به همین دلایل، کودهای زیستی به عنوان نهادهای بیضرر شناخته شدهاند که به حفاظت از سلامت خاک و همچنین کیفیت محصولات زراعی کمک میکنند. برهمکنشهای میکروبی نقش مهمی در سلامت خاک و بهرهوری گیاه دارند. کودهای زیستی میتوانند وضعیت میکروبی خاک را بهبود بخشند و کشاورزی پایدار را ترویج دهند. با این حال، تغییرات آب و هوایی منجر به افزایش تنشهای غیرزیستی مانند خشکسالی، شوری، دمای شدید و آلودگی فلزات سنگین بر محصولات کشاورزی شده است که بر عملکرد محصول تأثیر منفی میگذارد. میکروبهای مفید، از جمله اندوفیت ها، میتوانند با تولید هورمونهای رشد، بهبود جذب مواد مغذی و کاهش ترکیبات مرتبط با استرس، تحمل گیاه را به این تنشها افزایش دهند. این بررسی بینشهایی را در مورد رویکردهای موثر استفاده از کودهای زیستی برای کاهش تنش غیرزیستی در محصولات و ترویج کشاورزی پایدار ارائه میدهد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
استفاده از کودهای زیستی و کاهش سموم شیمیایی در کشاورزی
زینب فیروزبخت - قباد جلالی - حمیدرضا علیزاده
امکان تعیین ریز ماهوارههای (میکروستلایت) عقرب آندراکتونوس کراسیکودا با استفاده از دادههای ترانسکریپتومی
روشن کاکی - محمود نظری
بررسی اثر جایگزینی کنجاله سویا با خوراک فضولات طیورغنی شده با لارو مگس در جیره بر فراسنجه های تولید گاز در برههای پرواری قره گل
مجید یعقوب زاده - محبوبه حور - فریبا فریور
مروری بر بسته بندی فعال در محصولات نانوایی: کاربردها و روندهای آینده
پریا حسین زاده قلعه جوقی - شهرک واتگر - نادیا ترقی خواه
مدلسازی و تهیه نقشه رقومی غلظت عناصر موجود در طوفان گردوغبار
الهه اکبری - مهرداد جیهونی
ارزیابی اثرات اسانس میخک هندی بر کاهش شمارش کلی میکروارگانیسمها و ماندگاری میوه گواوا تو سرخ
مهدی پورهاشمی - مهناز هاشمی روان - نازنین زند - علیرضا شهاب لواسانی
تحلیل دقیق اثرات ترکیبی ملاتونین و سلنیوم بر رشد بوته گندم (Triticum aestivum) در شرایط تنش خشکی
حکیمه علومی - محمود ملکی - حسین مظفری - محمد رضانژاد
جداسازی و شناسایی باکتریوفاژ اختصاصی استافیلوکوکوس اورئوس از فاضلاب
فاطمه شریفی - سعید حسین زاده
Bioethanol Production Potential from Cellulosic Biomass in Iran: Current Prospects and Future Prospects
Samaneh Torabi - Seyed Reza Hassanbeigi
Analyzing Drought Resistance of two Contrasting Pistachio Hybrid Rootstocks using Key Stress Tolerance Indices
Mozhdeh Osku - Mahmoud Reza Roozban - Saadat Sarikhani - Mohammad Mehdi Arab - Isabella Mascio - Kourosh Vahdati
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2