0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
نقش کودهای زیستی در کاهش تنشهای غیرزیستی و بهبود عملکرد گیاهان زراعی
نویسندگان :
معصومه مصطفائی
1
زهره الویار
2
1- مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی
2- مركز تحقيقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان اردبیل (مغان)
کلمات کلیدی :
کود زیستی،کودشیمیایی،تنش غیرزیستی،کشاورزی پایدار
چکیده :
حاصلخیزی خاک برای تولید مواد غذایی بسیار مهم است، اما به دلیل شیوههای کشاورزی ناپایدار کاهش یافته است. استفاده از کودهای شیمیایی (مانند اوره، نیترات کلسیم، سولفات آمونیوم، دیآمونیوم فسفات و غیره) اهمیت زیادی برای تولید غذای جهان دارد، زیرا به عنوان غذای سریع برای گیاهان عمل میکنند و باعث رشد سریعتر و کارآمدتر آنها میشوند. در حالی که اثرات نامطلوبی به دلیل استفاده بیش از حد و نامتعادل از این نهادههای مصنوعی مشاهده میشود. علاوه بر این، استفاده مداوم از کودهای شیمیایی مرسوم، بومشناسی خاک را مختل کرده و حاصلخیزی خاک را کاهش میدهد و در نتیجه اثرات مضر بر سلامت انسان دارد و آبهای زیرزمینی را آلوده میکند. به همین دلایل، کودهای زیستی به عنوان نهادهای بیضرر شناخته شدهاند که به حفاظت از سلامت خاک و همچنین کیفیت محصولات زراعی کمک میکنند. برهمکنشهای میکروبی نقش مهمی در سلامت خاک و بهرهوری گیاه دارند. کودهای زیستی میتوانند وضعیت میکروبی خاک را بهبود بخشند و کشاورزی پایدار را ترویج دهند. با این حال، تغییرات آب و هوایی منجر به افزایش تنشهای غیرزیستی مانند خشکسالی، شوری، دمای شدید و آلودگی فلزات سنگین بر محصولات کشاورزی شده است که بر عملکرد محصول تأثیر منفی میگذارد. میکروبهای مفید، از جمله اندوفیت ها، میتوانند با تولید هورمونهای رشد، بهبود جذب مواد مغذی و کاهش ترکیبات مرتبط با استرس، تحمل گیاه را به این تنشها افزایش دهند. این بررسی بینشهایی را در مورد رویکردهای موثر استفاده از کودهای زیستی برای کاهش تنش غیرزیستی در محصولات و ترویج کشاورزی پایدار ارائه میدهد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تحلیل سرنوشت و پراکنش آفتکشها در مه: چالشها، تهدیدات و پیامدهای زیستمحیطی
کیمیا کوهستانی
ارزیابی پتانسیل علف وتیور برای بهبود باغچههای باران در شهرهای ایران
ایمان سعیدی
تمدن نوین اسلامی و امپریالیسم
مینا نکوئیان
خطر مانکوزب بر سلامت سیستم تولید مثل و باروری در جنس نر
محدثه محمدی ساردو - روح الله میرمحمودی
بررسی مدلسازی خاک برای شبیهسازی عددی برهمکنش ابزارهای کشاورزی
اجرای اقتصاد چرخهای در زنجیره تأمین کشاورزی
سمیه Naghavi
مقایسه مصرف سوخت، انرژی و انتشار گازهای گلخانه¬ای در تولید برنج نشایی و خشکهکاری در شهرستان گرگان
علی راحمی کاریزکی - سید قاسم حسینی حیدرآبادی - مسعود تاجی
فراوردههای گوشتی تخمیری عملگرا
مهلا الهی نیا
بخار فوق گرم: رویکردی جدید برای کاهش بار میکروبی و متابولیتها در فرآوری مواد غذایی
هدیه صادق احمدی - هادی ابراهیم نژاد - فاطمه سرکوهی
مطالعه اسیدهای چرب روغن هسته خرمای ارقام مضافتی و کلوته جیرفت، راهکاری برای استفاده از ضایعات و دستیابی به امنیت غذایی
نجمه سلیمانی - بهمن پناهی - فاطمه دریجانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4