0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
کاربرد کودهای زیستی، رویکردی برای اصلاح مراتع و افزایش تولید علوفه
نویسندگان :
محدثه امیری
1
سیف اله فیضی خانقاه
2
1- دانشگاه محقق اردبیلی
2- دانشگاه محقق اردبیلی
کلمات کلیدی :
تولید علوفه،کودهای بیولوژیک،مرتعداری،میکروارگانیسمهای مفید خاکزی
چکیده :
هدف: کمبود علوفه و چرای مفرط دام سبب تخریب فزاینده مراتع شده و از طرفی مسائل زیستمحیطی، تهدید سلامت اکوسیستمها و کاهش تنوع زیستی ناشی از مصرف نهادههای شیمیایی برای جبران این کمبود غیرقابل انکار میباشند. برای این منظور استفاده از کودهای زیستی در سطح مراتع بهعنوان یک جایگزین ضروریست. لذا، مطالعه حاضر به بررسی انواع کودهای زیستی و اثراتشان میپردازد. یافتهها: کودهای زیستی میتوانند عناصر غذایی خاک را از فرم غیر قابل دسترس برای گیاه به فرم قابل دسترس تبدیل کنند و سبب توسعه سیستم ریشه و جوانهزنی بهتر بذور گردند. این کودها منحصراً به مواد آلی بدست آمده از بقایای گیاهی، کودهای دامی و غیره اطلاق نمیشود، بلکه انواع مختلفی از قارچها و باکتریهای زندهای را نیز شامل میشوند که توانایی سنتز هورمونهای تحریک کننده رشد، تثبیت نیتروژن، افزایش جذب فسفات و سایر عناصر غذایی را از خاک دارند. در واقع، کودهای زیستی، مواد نگهدارندهای با جمعیت متراکم یک یا چند موجود زنده مفید خاکزی و یا فرآوردههای متابولیکی حاصل از این موجودات هستند که جهت تأمین عناصر غذایی مورد نیاز گیاهان در اکوسیستمهای زراعی و مرتعی به کار میروند. جهتگیری برای پژوهشهای آینده: گنجاندن مصرف کودهای بیولوژیک در مراتع میتواند علاوه بر افزایش عملکرد علوفه به بهبود کیفیت آن منجر شود. حتی بهدلیل وجود تنشهای مختلف محیطی و آلودگی خاک برخی مراتع کشورمان به فلزات سنگین، استفاده از برخی باکتریها و قارچهای میکوریزا میتواند سبب افزایش عملکرد کمّی و کیفی علوفه تولیدی شود. نتیجهگیری: زیانهای اقتصادی و زیستمحیطی ناشی از مصرف بیرویه کودهای شیمیایی، در نظر گرفتن جایگزین مناسب برای این کودها را ایجاب میکند. رویکرد استفاده از کودهای زیستی با رعایت اصول اکولوژیک، سبب ایجاد تعادل در محیط زیست، بهبود کیفی علوفه و همچنین فراهم نمودن زمینه بهرهوری برای مدت زمان طولانیتری میشود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
استخراج آنزیم از ضایعات غذایی
ستایش کرمعلی - محمدیار حسینی
نقش اسید هیومیک و باکتری Pseudomonas در افزایش دفاع آنتیاکسیدانی و تعادل یونی تریتیکاله تحت تنش شوری
محمد حقانی نیا - علی نجفی فر - فریدون سلیمانی - عباس سلیمانی فرد
ارزیابی مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانهای در تولید چغندرقند در شهرستان گرگان
علی راحمی کاریزکی - حسن حبیبی - محمد ملکان - مسعود تاجی - سید قاسم حسینی حیدرآبادی
مکانیسم کنترل آفات مبتنی بر اشعه ماوراء بنفش، راهبرد نوین کشاورزی ارگانیک در دستیابی به امنیت غذایی
سمانه نیک اختر - شهرام آرمیده - عباس حسین زاده
مروری بر روشهای ارزیابی کیفیت ماهی: تکنیکها، چالشها و نوآوریها
پویا درویشی - غلامحسین شاهقلی
بررسی فلزات سنگین سرب و جیوه در عضله میگو وانامی در شهر شیراز
امیرحسین رضازاده شیرازی
بررسی تنوع ژنتیکی جمعیتهای پسیل مولد گزانگبین در استانهای چهارمحال و بختیاری و اصفهان
سعید قاسمی - منصوره ملکیان
نقش کشاورزی دقیق مبتنی بر هوش مصنوعی در پیادهسازی اصول قانون اساسی و سیاستهای کلان بخش کشاورزی
حسن بیارجمندی
ردیابی و شناسایی ویروس نهفته زعفران (Potyvirus croci) از مزارع زعفران استان کرمان
فاطمه شمسی - احمد حسینی
اولین گزارش از همراهی باکتری Klebsiella pneumoniae با بیماری لکه برگی پسته
فاطمه منگلی - فرناز سیستانی - مهدی آزادوار - اکبر حسینی پور - زهره لری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2