0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
کاربرد کودهای زیستی، رویکردی برای اصلاح مراتع و افزایش تولید علوفه
نویسندگان :
محدثه امیری
1
سیف اله فیضی خانقاه
2
1- دانشگاه محقق اردبیلی
2- دانشگاه محقق اردبیلی
کلمات کلیدی :
تولید علوفه،کودهای بیولوژیک،مرتعداری،میکروارگانیسمهای مفید خاکزی
چکیده :
هدف: کمبود علوفه و چرای مفرط دام سبب تخریب فزاینده مراتع شده و از طرفی مسائل زیستمحیطی، تهدید سلامت اکوسیستمها و کاهش تنوع زیستی ناشی از مصرف نهادههای شیمیایی برای جبران این کمبود غیرقابل انکار میباشند. برای این منظور استفاده از کودهای زیستی در سطح مراتع بهعنوان یک جایگزین ضروریست. لذا، مطالعه حاضر به بررسی انواع کودهای زیستی و اثراتشان میپردازد. یافتهها: کودهای زیستی میتوانند عناصر غذایی خاک را از فرم غیر قابل دسترس برای گیاه به فرم قابل دسترس تبدیل کنند و سبب توسعه سیستم ریشه و جوانهزنی بهتر بذور گردند. این کودها منحصراً به مواد آلی بدست آمده از بقایای گیاهی، کودهای دامی و غیره اطلاق نمیشود، بلکه انواع مختلفی از قارچها و باکتریهای زندهای را نیز شامل میشوند که توانایی سنتز هورمونهای تحریک کننده رشد، تثبیت نیتروژن، افزایش جذب فسفات و سایر عناصر غذایی را از خاک دارند. در واقع، کودهای زیستی، مواد نگهدارندهای با جمعیت متراکم یک یا چند موجود زنده مفید خاکزی و یا فرآوردههای متابولیکی حاصل از این موجودات هستند که جهت تأمین عناصر غذایی مورد نیاز گیاهان در اکوسیستمهای زراعی و مرتعی به کار میروند. جهتگیری برای پژوهشهای آینده: گنجاندن مصرف کودهای بیولوژیک در مراتع میتواند علاوه بر افزایش عملکرد علوفه به بهبود کیفیت آن منجر شود. حتی بهدلیل وجود تنشهای مختلف محیطی و آلودگی خاک برخی مراتع کشورمان به فلزات سنگین، استفاده از برخی باکتریها و قارچهای میکوریزا میتواند سبب افزایش عملکرد کمّی و کیفی علوفه تولیدی شود. نتیجهگیری: زیانهای اقتصادی و زیستمحیطی ناشی از مصرف بیرویه کودهای شیمیایی، در نظر گرفتن جایگزین مناسب برای این کودها را ایجاب میکند. رویکرد استفاده از کودهای زیستی با رعایت اصول اکولوژیک، سبب ایجاد تعادل در محیط زیست، بهبود کیفی علوفه و همچنین فراهم نمودن زمینه بهرهوری برای مدت زمان طولانیتری میشود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اخلاق کشاورزی، راهی برای دستیابی به پایداری کشاورزی و امنیت غذایی
سکینه عبدی
نقش گونههای باسیلوس در بهبود تحمل گیاهان به تنش خشکی: مکانیسمها و کاربردها
نگین جلیلیان - منا صراحی نوبر - خدیجه کیارستمی
تغييرات فيزيولوژیکی و مورفولوژیکی خيار رقم سوپردومينوس در برابر آلودگی به ویروس موزائيک هندوانه
فاطمه سلیمانی - اسرا سالاری - مریم مظاهری-تیرانی - سیده عاطفه حسینی
Enhancing Microbial Efficiency through Genetic Modifications for Applications in the Food Industry
Hosein Samadieh - Majid Talebi - Badraldin Ebrahim Sayed Tabatabaei - Jahangir Khajehali - Mahin Samadieh
ارزیابی مدل تابش خورشیدی هارگریوز و سامانی در منطقه سیستان
عمران اسماعیلی نژاد
ارزیابی کارایی سیلیکات پتاسیم و نانو ذرات سیلیکون در تحمل به خشکی بادام
هدیه صادقی زریسفی - سهیل کریمی - وحید توللی
نقش شناساگرهای دما-زمان در ارتقای امنیت غذایی و بهبود بستهبندی محصولات کشاورزی
محمدرضا عفیفی - هانیه باقری کیا
مدیریت منابع آبهای نامتعارف جهت مصارف بخش کشاورزی
سعید طاهری قناد
شیوع و شدت انگلهای خونی آپی کمپلکسایی در جمعیتی از گاوهای شمال ایران
زهرا دربندی املشی - حسین جوان بخت
نقش صنعت بذر نوآور در افزایش بهرهوری کشاورزی و امنیت غذایی
علیرضا کرباسی - سارا بزرگ چنانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4