0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
کاربرد کودهای زیستی، رویکردی برای اصلاح مراتع و افزایش تولید علوفه
نویسندگان :
محدثه امیری
1
سیف اله فیضی خانقاه
2
1- دانشگاه محقق اردبیلی
2- دانشگاه محقق اردبیلی
کلمات کلیدی :
تولید علوفه،کودهای بیولوژیک،مرتعداری،میکروارگانیسمهای مفید خاکزی
چکیده :
هدف: کمبود علوفه و چرای مفرط دام سبب تخریب فزاینده مراتع شده و از طرفی مسائل زیستمحیطی، تهدید سلامت اکوسیستمها و کاهش تنوع زیستی ناشی از مصرف نهادههای شیمیایی برای جبران این کمبود غیرقابل انکار میباشند. برای این منظور استفاده از کودهای زیستی در سطح مراتع بهعنوان یک جایگزین ضروریست. لذا، مطالعه حاضر به بررسی انواع کودهای زیستی و اثراتشان میپردازد. یافتهها: کودهای زیستی میتوانند عناصر غذایی خاک را از فرم غیر قابل دسترس برای گیاه به فرم قابل دسترس تبدیل کنند و سبب توسعه سیستم ریشه و جوانهزنی بهتر بذور گردند. این کودها منحصراً به مواد آلی بدست آمده از بقایای گیاهی، کودهای دامی و غیره اطلاق نمیشود، بلکه انواع مختلفی از قارچها و باکتریهای زندهای را نیز شامل میشوند که توانایی سنتز هورمونهای تحریک کننده رشد، تثبیت نیتروژن، افزایش جذب فسفات و سایر عناصر غذایی را از خاک دارند. در واقع، کودهای زیستی، مواد نگهدارندهای با جمعیت متراکم یک یا چند موجود زنده مفید خاکزی و یا فرآوردههای متابولیکی حاصل از این موجودات هستند که جهت تأمین عناصر غذایی مورد نیاز گیاهان در اکوسیستمهای زراعی و مرتعی به کار میروند. جهتگیری برای پژوهشهای آینده: گنجاندن مصرف کودهای بیولوژیک در مراتع میتواند علاوه بر افزایش عملکرد علوفه به بهبود کیفیت آن منجر شود. حتی بهدلیل وجود تنشهای مختلف محیطی و آلودگی خاک برخی مراتع کشورمان به فلزات سنگین، استفاده از برخی باکتریها و قارچهای میکوریزا میتواند سبب افزایش عملکرد کمّی و کیفی علوفه تولیدی شود. نتیجهگیری: زیانهای اقتصادی و زیستمحیطی ناشی از مصرف بیرویه کودهای شیمیایی، در نظر گرفتن جایگزین مناسب برای این کودها را ایجاب میکند. رویکرد استفاده از کودهای زیستی با رعایت اصول اکولوژیک، سبب ایجاد تعادل در محیط زیست، بهبود کیفی علوفه و همچنین فراهم نمودن زمینه بهرهوری برای مدت زمان طولانیتری میشود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Bioethanol Production Potential from Cellulosic Biomass in Iran: Current Prospects and Future Prospects
Samaneh Torabi - Seyed Reza Hassanbeigi
ارزیابی دقت محصولات تبخیر-تعرق مرجع مبتنی بر سنجش از دور در استان فارس
زهرا محمدی - شهره دیداری
بررسی روشهای حفاظت خاک در کشاورزی مناطق خشک و بیابانی
محمدکیا کیانیان - مریم رحیمی - نگار عبدالرحیمی
تکنیکهای بعد از فراوری مواد غذایی با پرینترهای سهبعدی (3DP)
مینا سالاری شهری
ارزیابی خلاء عملکرد دانه برنج در شرق استان گلستان
عباس بیابانی - علی راحمی کاریزکی - حدیثه فرامرزی کوهسار - آیهان آق ارکاکلی - مهین پودینه
پروتئینهای تکسلولی: جایگزین پایدار برای منابع پروتئینی سنتی در آبزی پروری
محمدحسین خانجانی - سعید حاجی رضائی - احمد رفیعی پور - علیرضا قائدی
مقایسه روشهای مختلف پیشبینی روند مصرف انرژیهای تجدیدناپذیر در ایران
فاطمه وزیری نسب
مکانیسم¬های افزایش مقاومت در گیاهان علیه آفات توسط باکتری¬های ریزوسفری محرک رشد
مصطفی خنامانی - الهه درینی - حمیدرضا علیزاده
اولین گزارش از رديابی ویروس چروکیدگی قهوهای میوه گوجه فرنگی (Tobamovirus fructirugosum,ToBRFV ) از گلخانه هيدروپونیک گوجه فرنگی در جنوب استان کرمان
اسرا سالاری - جهاد باقری
تولید پروتئین از ضایعات کشتارگاهی با استفاده از روشهای بیوتکنولوژی: فرایندها، چالشها و کاربرد¬ها
ثنا محمدی - صابر امیری - مهسا ضروری - فرزاد میراب توپچی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2