0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر کاربرد حسگرهای گاز ریزترازوی کریستال کوارتز در ارزیابی و تشخیص کیفیت و تازگی میوهها
نویسندگان :
زینب میرزاپور
1
1- دانشگاه تهران
کلمات کلیدی :
ترکیبات آلی فرار (VOCs)،تشخیص تازگی،حسگر گاز،ریزترازوی کریستال کوارتز (QCM)،میوه
چکیده :
حسگر ریزترازوی کریستال کوارتز (QCM) بهعنوان یکی از ابزارهای حساس و دقیق در تشخیص ترکیبات فرار میوهها موردتوجه قرارگرفته است. این حسگرها مبتنی بر اصل تغییرات فرکانس نوسانی کریستال کوارتز بر اثر تغییرات جرمی در سطح آن عمل میکنند و به دلیل توانایی در تشخیص مقادیر بسیار کم مواد، نقش کلیدی در تحلیل گازهای فرار میوهها ایفا میکنند. ترکیبات فرار میوهها معمولاً شامل ترکیبات آلی با وزن مولکولی کم مانند استرها، الکلها و ترپنها هستند که نقش مهمی در تعیین کیفیت، رسیدگی و ماندگاری میوهها دارند. روشهای سنتی برای شناسایی این ترکیبات، زمانبر و پیچیده بودهاند، اما استفاده از QCM امکان پایش در محل، سریع و نسبتاً ارزان را فراهم کرده است. پیشرفتهای اخیر در فناوری QCM به بهبود حساسیت و گزینشپذیری این حسگرها در برابر ترکیبات فرار منجر شده است. افزون بر این، ترکیب QCM با مواد پوششی خاص مانند نانومواد و پلیمرهای حساس به گاز، دقت آن را افزایش داده است. این حسگرها اکنون در تحقیقات کنترل کیفیت، نگهداری و بهینهسازی فرآیندهای پس از برداشت میوهها کاربرد فراوانی یافتهاند. در این مقاله مروری حسگرهای گازی QCM تهیهشده بهمنظور تشخیص و ارزیابی کیفیت و تازگی انواع میوهها موردبررسی قرارگرفتهاست. این بررسیها با توجه به ترکیبات بویایی مؤثر بر تازگی میوهها، شامل آلکنها، استرها، آلدئیدها و الکلها، انجام شدهاند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
فناوری نانو و تاثیر آن بر کاهش آفات گیاهی: مطالعه برخی خواص ضد قارچی و ضد حشراتی نانوذرات مس/ اکسید
بهناز افضلیان مند - نادیا عسگرزاده
Investigating the Impact of Ascorbic Acid Foliar Application on Marigold Growth Parameters under Saline Conditions
Arian Lashkari - Vahidreza Saffari - Safoora Saadati
تحلیل اقتصادی تولید تخم مرغ بلدرچین: تاثیر یارانهها بر هزینهها و سودآوری در شهرستان سراوان
راضیه گلدرزهی - منوچهر یوسفی
Lethal Effects of CO2 on the Greenhouse Whitefly
Arsalan Jamshidnia
ارزیابی اثرات ضدمیکروبی و ضداکسایشی حاملهای لیپیدی نانوساختار حاوی اسانسها در مواد غذایی
میلاد قاسم زاده - حمیدرضا اخوان - سپیده خراسانی - رضا حاجی محمدی فریمانی
تعیین حدود بهینه برخی عوامل مدیریتی در خلاء عملکرد سویا
علی نخ زری مقدم - افشین سلطانی - علی منصوری راد - علی راحمی کاریزکی - بنیامین ترابی - مهین پودینه
مدیریت منابع آب درحوزه آبخیز تالاب جازموزیان با توسعه سدهای زیر زمینی
پرویز گرشاسبی - علی شریفی شلمانی - عطالله ابراهیمی - باقر قرمز چشمه
اثر دما، خشکی و شوری بر صفات فیزیولوژیکی گیاهان دارویی خرفه (Portulaca oleracea L.)، شنبلیه (Borago officinalis L.)، گل گاو زبان (Borago officinalis L.) و گل راعی (Hypericum perforatum L.)
رضا میرزائیان دهکردی
بررسی سطح مختلف تنش شوری بر محتوای کاروفیل و وزن خشک گیاهچه ماش (Vigna radiata L.)
رقیه عبدلی نژاد - فاطمه فتاحیان - آزیتا ببراک - بهاره پارسامطلق
کشاورزی حفاظتی و امنیت غذایی: چالشهای موجود و راه حلهای بالقوه
جلال قنبری - مرضیه بشارتیفر
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4