0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی اثرات نانو ذرات زینک اکساید و باکتری Bacillus velezensis بر روی میزان تبادلات گازی توت فرنگی تحت شرایط تنش قلیایی
نویسندگان :
عباس دانایی فر
1
اسمعیل خالقی
2
1- دانشگاه شهید چمران اهواز
2- دانشگاه شهید چمران اهواز
کلمات کلیدی :
باکتری،فاکتوریل،فتوسنتز،قلیایی،زینک
چکیده :
توت فرنگی با نام علمی Fragaria x ananassa متعلق به خانواده Rosaceae با تعداد کروموزوم پایه X=7 دارای 56=n2 کروموزم هست. کمیت و کیفیت این محصول می تواند تحت تأثیر تنش های غیر زنده از جمله تنش قلیایی قرار بگیرد یکی از راه-های افزایش مقاومت نسبت به شرایط تنش تغذیه مناسب گیاهان با نانوذرات روی و باکترهای محرک رشد می باشد لذا جهت بررسی مقاومت گیاه توت فرنگی نسبت به شرایط تنش آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه شهید چمران اهواز انجام گرفت. در این آزمایش اثر سه سطح نانو ذرات زینک اکساید (0 و 100 و 200 میلی گرم در لیتر) و دو سطح باکتری Bacillus velezensis ( تلقیح و بدون تلقیح باکتری) در دوسطح pH (5/6 و 8) بر روی میزان تبادلات گازی بررسی گردید نتایج نشان داد که تیمار زینک اکسید و باکتری محرک رشد میزان تبادلات گازی را به طور معنی داری افزایش دادند به طوری که کاربرد همزمان با کتری باسیلوس ولزنسیس و 200 میلی گرم در لیتر زینک اکسید در 5/6 pH دارای بیشترین میزان فتوسنتز (89/11 میکرومول بر متر مربع بر ثانیه)، تعرق (73/2 میلی مول بر متر مربع بر ثانیه) و کارائی مصرف آب (81/4) بود که افزایش 02/53، 40 و 25/5 درصدی به ترتیب در میزان فتوسنتز، تعرق و کارایی مصرف آب داشت. بیشترین میزان دی اکسید کربن زیر روزنه (00/397 میکرومول بر مول) در 5/6 pH غلظت 200 میلی گرم بر لیتر و عدم استفاده از باکتری به دست آمد. به طوری کلی کاربرد تیمارها به خصوص غلظت 200 میلی گرم بر لیتر زینک اکسید میزان تبادلات گازی را در توت فرنگی افزایش داد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مقایسه عملکرد شاخص بارش موثر و تحلیل خوشهبندی در تعیین اقلیم مناطق مختلف
لاله پرویز - شهلا ارچینی - سحر محمدیان
کاربرد ضایعات هندوانه در صنایع غذایی
صدیقه یزدان پناه - زهرا فهیم - ملیکا اکبری
ارزیابی چرخه عمر (LCA) و نقش آن در بهبود پایداری محیط زیست
اعظم تبیانیان - محمد طلائیان عراقی - مریم شاه بابای آشتیانی - حسین طوری
مدیریت پایدار منابع آب و انرژی در راستای دستیابی به امنیت غذایی در استان چهارمحالوبختیاری
مریم صدیقی هفشجانی - مصطفی کرباسیون - حسنا ابراهیمی حسین آبادی
Emerging and Re-emerging Zoonotic Diseases: Transmission Dynamics, Public Health Impact, and Control Strategies
Hosein Yousefi
فناوریهای نوآورانه در خدمت امنیت غذایی: بهبود پذیرش مصرف کننده در تولید شیرهای جایگزین گیاهی بادام هندی خام
سید محمد حسین نظام دوست
شناسایی مؤلفههای پذیرش فناوری انرژیهای تجدیدپذیر در مناطق روستایی شهرستان سراوان: استراتژی نظریه داده بنیان
فاطمه ارتیاعی - سید ابوالقاسم برآبادی
مروری بر گسترش مقاومت آنتیبیوتیکی و تاثیرات آن بر جنبههای مختلف بهداشت عمومی و سلامت مصرف کنندگان
ثمین دهقانی - نگین کریمی - حسین آهنگری
جمعآوری و استفاده از آب باران بهعنوان راهکاری اساسی برای تحقق مدیریت یکپارچه و پایدار منابع آبی
رضوان رئیسی نژاد - تهمینه رئیسی نژاد - محمد رسول رئیسی نژاد
Diversity in High Molecular Weight Glutenin Subunit in some of Bread Wheat Genotypes
Mozhgan Gholizadeh Vazvani - Hossein Dashti - Roohallah Saberi Riseh
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4