0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
افزایش انعطافپذیری گیاه توت فرنگی در شرایط تنش شوری و قلیاییت با استفاده از طیفهای نوری تکمیلی: ارزیابی دستگاه فتوسنتزی
نویسندگان :
محمدرضا ملک زاده
1
حمیدرضا روستا
2
1- دانشگاه ولی عصر (عج)رفسنجان
2- دانشگاه ولی عصر (عج)رفسنجان
کلمات کلیدی :
تنشهای غیر زنده،فتوسنتز،فلورسانس کلروفیل،نور تکمیلی
چکیده :
این مطالعه تأثیر طیفهای مختلف نور تکمیلی را بر عملکرد دستگاه فتوسنتزی گیاهان توتفرنگی تحت تنش شوری، قلیاییت و ترکیب تنش شوری/قلیایی بررسی میکند. در این آزمایش از نور تکمیلی با استفاده از دیودهای ساطع کننده نور (LED) با طول موجهای خاص استفاده شد. تیمارهای نوری شامل طیفهای آبی (460 نانومتر)، قرمز (660 نانومتر)، آبی/قرمز (نسبت 1:3)، سفید (400-700 نانومتر) و تیمار شاهد (نور محیط) بود. تیمارهای تنش شامل تنش قلیاییت (40 میلی مولار NaHCO3)، تنش شوری (80 میلی مولار NaCl)، ترکیبی از شوری/قلیاییت و تیمار بدون تنش بود. نتایج نشان داد کاهش قابل توجهی در بازده فتوسنتزی تحت هر دو تنش شوری و قلیاییت، به خصوص زمانی که این تنش ها ترکیب شدند در مقایسه با شرایط بدون تنش مشاهده شد. با این حال، استفاده از نور تکمیلی به ویژه طیفهای قرمز و آبی/قرمز، اثرات نامطلوب تنش را کاهش دادند. شرایط تنش تحمیل شده تأثیر مخربی بر پارامترهای تبادل گاز و راندمان فتوسنتزی گیاهان داشت. در مقابل، تیمارهای نور آبی، قرمز و آبی/قرمز در مقایسه با سایر شرایط نوری، تأثیر معنیداری بر کارایی فتوسنتزی نشان دادند. تجزیه و تحلیل بیشتر پارامترهای القای لحظهای سریع فلورسانس کلروفیل تأیید کرد که این تیمارهای نوری خاص به طور قابل توجهی اثرات تنش را کاهش میدهد. به طور خلاصه، استفاده از طیفهای نور آبی، قرمز و آبی/قرمز پتانسیل افزایش انعطافپذیری گیاه در مواجهه با تنشهای شوری و قلیاییت را دارد. این یافته ها یک استراتژی امیدوارکننده برای کشت گیاهان در شرایط تنشهای شوری و قلیاییت ارائه میدهد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Efficient Bioethanol Production from Waste Bread Employing Zymomonas mobilis
Davood Mazaheri
Artificial Intelligence in Food Security and Safety: New Scientific Achievements in Sustainable Agriculture, with a Focus on Iran
Roya Rezaeian-Doloei - Kimia Hosseini - Mohammad Mohsenzadeh
باکتری های همزیست درون قارچی و نقش آن ها در برهمکنش با قارچ و گیاه
زهرا بنیادی - مریم میرطالبی
امنیت غذایی، امنیت بذر و سیستمهای تامین بذر
فاطمه شریعتینیا - هرمزد نقوی - جلال قنبری - مهدی غضنفری
بررسی اثرات روی به دو فرم نانو و معمولی همراه با سرک نیتروژن بر عملکرد و محتوی روغن دانه کلزا
حسین موسی زاده - مهران محمودی - یوسف نیک نژاد
تغييرات فيزيولوژیکی و مورفولوژیکی خيار رقم سوپردومينوس در برابر آلودگی به ویروس موزائيک هندوانه
فاطمه سلیمانی - اسرا سالاری - مریم مظاهری-تیرانی - سیده عاطفه حسینی
تاثیر کاربرد بیوچار و سیلیکون بر ویژگیهای بیوشیمیایی و عملکرد تریتیکاله در خاک آلوده به سرب
احسان بیژن زاده - حمید رضا بوستانی - مهدی نجفی قیری
شبیهسازی نیاز خالص آبیاری گیاه سیب زمینی در شرایط تغییر اقلیم با مدل کراپ وات
فاطمه بیاتانی - غلامعباس فلاح قالهری
Potential Application of Gas Sensors to Evaluate the Quality and Classification of Spices and Medicinal Plants
Mhadi Ghasemi-Varnamkhasti
بررسی تأثیر باکتریهای شور و قلیاپسند بر رشد رویشی دانهالهای پسته
مهرنوش اسکندری تربقان - عبدالحمید شرافتی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4