0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر محلولپاشی فنیلآلانین بر شاخصهای رشد فیزیولوژیک دانه برنج
نویسندگان :
پرستو دریادل
1
محمدرضا قلمبران
2
سیده بتول حسنی
3
مرتضی نصیری
4
1- دانشگاه شهید بهشتی
2- دانشگاه شهید بهشتی
3- دانشگاه شهیدبهشتی
4- موسسه تحقیقات برنج کشور
کلمات کلیدی :
برنج،وزن هزاردانه،تعداد سنبله پر،الیسیتور زیستی،فنیل آلانین
چکیده :
هدف: مهم ترین تحقیق مطالعه حاضر مبنی بر تولید ارقام برنج محلی با بالاترین میزان بازده و عملکرد همراه با بررسی میزان اثرگذاری پتانسیل ژنتیکی ارقام برنج بر میزان پاسخ آنها به الیسیتورهای زیستی میباشد. همچنین این مطالعه به دنبال ایجاد راهکاری جایگزین و عملی برای کاهش میزان استفاده از کودهای شیمیایی در مزرعه میباشد. مواد و روشها: تیمارهای آزمایش عبارت بودند از برنج آسیایی Oryza Sativa ( ارقام هلال و کشوری) و الیسیتور فنیل آلانین با غلظت های ، 0.25، 0.5 و 1 گرم در لیتر که طی سه مرحله ظهور سنبله، آغاز مرحله تشکیل و پر شدن دانه به فاصله هر هفت روز و با چهار تکرار محلولپاشی شد. برای تعیین وزن هزار دانه از دستگاه seed counter استفاده شد و برای شمارش تعدد ستبله پر، 20 خوشه از هر کرت به صورت تصادفی انتخاب شد. نتایج: مقایسه داده های حاصل از بررسی فاکتورهای وزن هزار دانه و تعداد سنبله پر به وضوح نشان دهنده تفاوت پاسخ ارقام برنج محلی هلال و کشوری به الیسیتور زیستی به کار برده شده است. برای مثال محلولپاشی الیسیتور فنیل آلانین سبب بروز پاسخ معناداری در رقم کشوری نشد و وزن هزاردانه را افزایش یا کاهش نداد اما غلظت 1 گرم در لیتر از این محرک سبب افزایش قابل توجه وزن هزار دانه در رقم هلال شد. همچنین تعداد سنبله پر نیز در هیچ کدام از ارقام مصرفی تحت غلظت 5/0 گرم بر لیتر تغییر معناداری نداشت اما غلظتهای بالاتر از الیسیتور زیستی مصرفی سبب افزایش معنادار این فاکتور در هر دو رقم هلال و کشوری شد. نتیجهگیری: به طور کلی غلظت 1 گرم بر لیتر از محرک فنیل آلانین غلظت بهینه برای بهبود فاکتور وزن هزار دانه در رقم هلال میباشد. همچنین این غلظت سبب بهبود هر چه بیشتر تعداد سنبله پر در هر دو رقم گشت.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
فیتوپلاسمای عامل تورم جوانه تهدید جدی برای مزارع گوجه¬فرنگی ارومیه
مرتضی مهدی حسن - مینا راستگو
استفاده از کودهای زیستی و کاهش سموم شیمیایی در کشاورزی
زینب فیروزبخت - قباد جلالی - حمیدرضا علیزاده
مروری بر اهمیت وجود و حفظ توازن اسیدهای چرب ضروری در رژیم غذایی مادران باردار و شیرده
سیّد محمد صالح موسوی خلیجی - محدثه سادات موسوی خلیجی
ارزیابی شاخص خطر فلزات سنگین سرب و کادمیوم در برخی محصولات کشاورزی شهرستان¬های کرمان و جیرفت
مسلم بسیج - فریده گنجوی - ایمان شریفیان
کاربرد فناوریهای پیشرفته و تحلیل ردپای آب در مواجهه با چالشهای کمبود منابع آبی در ایران
تهمینه رئیسی نژاد - رضوان رئیسی نژاد
ردیابی و شناسایی ویروس نهفته زعفران (Potyvirus croci) از مزارع زعفران استان کرمان
فاطمه شمسی - احمد حسینی
مروری بر بیماریزایی بیمارگرهای گیاهی در انسان
مینا راستگو - محمدرضا اتابکی
اثر محلولپاشی گیاهان با اوره فسفات بر پارامترهای رشدی دو توده بادمجان در مزرعه
رحیمه پورمحمدی زاده - محمدجواد آروین - نجمه زینلی پور
Neoscytalidium dimidiatum (Botryosphaeriaceae, Ascomycota) همراه با شاخه، جوانه، میوه و بذر درختان انبه (Mangifera indica L.) در ایران
آتیه رئیسی - حمید محمدی
شناسایی فاکتورهای رونویسی مهم در ژنهای افتراق بیان یافته در پاسخ به تنش خشکی در کلزا و ذرت
فاطمه محمودی خالدآبادی - علی مقدم - مرضیه مهری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4