0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تاثیر محلولپاشی فنیلآلانین بر شاخصهای رشد فیزیولوژیک دانه برنج
نویسندگان :
پرستو دریادل
1
محمدرضا قلمبران
2
سیده بتول حسنی
3
مرتضی نصیری
4
1- دانشگاه شهید بهشتی
2- دانشگاه شهید بهشتی
3- دانشگاه شهیدبهشتی
4- موسسه تحقیقات برنج کشور
کلمات کلیدی :
برنج،وزن هزاردانه،تعداد سنبله پر،الیسیتور زیستی،فنیل آلانین
چکیده :
هدف: مهم ترین تحقیق مطالعه حاضر مبنی بر تولید ارقام برنج محلی با بالاترین میزان بازده و عملکرد همراه با بررسی میزان اثرگذاری پتانسیل ژنتیکی ارقام برنج بر میزان پاسخ آنها به الیسیتورهای زیستی میباشد. همچنین این مطالعه به دنبال ایجاد راهکاری جایگزین و عملی برای کاهش میزان استفاده از کودهای شیمیایی در مزرعه میباشد. مواد و روشها: تیمارهای آزمایش عبارت بودند از برنج آسیایی Oryza Sativa ( ارقام هلال و کشوری) و الیسیتور فنیل آلانین با غلظت های ، 0.25، 0.5 و 1 گرم در لیتر که طی سه مرحله ظهور سنبله، آغاز مرحله تشکیل و پر شدن دانه به فاصله هر هفت روز و با چهار تکرار محلولپاشی شد. برای تعیین وزن هزار دانه از دستگاه seed counter استفاده شد و برای شمارش تعدد ستبله پر، 20 خوشه از هر کرت به صورت تصادفی انتخاب شد. نتایج: مقایسه داده های حاصل از بررسی فاکتورهای وزن هزار دانه و تعداد سنبله پر به وضوح نشان دهنده تفاوت پاسخ ارقام برنج محلی هلال و کشوری به الیسیتور زیستی به کار برده شده است. برای مثال محلولپاشی الیسیتور فنیل آلانین سبب بروز پاسخ معناداری در رقم کشوری نشد و وزن هزاردانه را افزایش یا کاهش نداد اما غلظت 1 گرم در لیتر از این محرک سبب افزایش قابل توجه وزن هزار دانه در رقم هلال شد. همچنین تعداد سنبله پر نیز در هیچ کدام از ارقام مصرفی تحت غلظت 5/0 گرم بر لیتر تغییر معناداری نداشت اما غلظتهای بالاتر از الیسیتور زیستی مصرفی سبب افزایش معنادار این فاکتور در هر دو رقم هلال و کشوری شد. نتیجهگیری: به طور کلی غلظت 1 گرم بر لیتر از محرک فنیل آلانین غلظت بهینه برای بهبود فاکتور وزن هزار دانه در رقم هلال میباشد. همچنین این غلظت سبب بهبود هر چه بیشتر تعداد سنبله پر در هر دو رقم گشت.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
پیشبینی مخارج غذایی خانوارهای روستایی ایران با استفاده از ماشین یادگیری افراطی
جبرئیل واحدی - محمد قهرمان زاده - سعید صمدیان فرد
تاثیر محلول پاشی گابا بر مقاومت به خشکی گیاه دارویی Mentha piperita
فرشته عباسی - آمنه قاسمی مصرمی - سوسن قاسمی مصرمی - عنایت الله نیازی - محمد جعفر هدایتی - محمدحسین صیادی - محمود رمرودی
مروری بر کاربرد الگوریتمهای یادگیری ماشین در ایمنی مواد غذایی
فاطمه زریسفی کرمانی
اثر تراکم بوته و تاريخ كاشت بر برخی ویژگیهای زراعی بادام زمینی (Arachis hypogaea L.)
مصطفی احمدی - صدیقه احمدی
بررسی خصوصیات آنتیاکسیدانی چهار گونه جلبک قهوهای با روش طیف سنجی مرئی
اسماعیل تماری - هاجر صداقت
چشم انداز توسعه کشت و صنعت خرما در ایران
فاطمه ارتیاعی - مجید جعفری
شناسایی و معرفی تعدادی از قارچهای ماکروسکوپی استان خراسان رضوی و بررسی اثرات آنتاگونیستی آنها
سیما چوب تراش ابرده - مجتبی ممرآبادی - حمید رضا شرقی
تحلیل شدت و مدت خشکسالی هواشناسی در دشت مغان، استان اردبیل
پویا اللهویردی پور
حذف علفکش گلایفوزیت توسط نانوذرات آهن از محیط آبی
اعظم نیک بخت - فاطمه غلامحسینی
Electrochemical Sensors for Detecting Sodium Benzoate in Food Industry
Zahra Izadi
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2