0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تأثیر کاربرد عصاره جلبکی در افزایش رشد و عملکرد گیاهان گلخانهای
نویسندگان :
محمدرضا علیزاده جلگه پور
1
ساناز طراح یزدی
2
سمیه قاسمی سعادت آبادی
3
1- دانشگاه یزد
2- دانشگاه یزد
3- دانشگاه یزد
کلمات کلیدی :
بیوسیمولانت،تنشهای محیطی،رشد گیاه،عصاره جلبکی،گیاهان گلخانهای
چکیده :
این مقاله مروری با هدف بررسی و تحلیل تأثیر کاربرد عصارههای جلبکی بهعنوان بیوسیمولانت بر رشد، عملکرد و کیفیت گیاهان گلخانهای انجام شده است. عصارههای جلبکی بهدلیل داشتن ترکیبات زیستی فعال مانند هورمونهای گیاهی (آکسینها، سیتوکینینها و جیبرلینها)، اسیدهای آمینه و آنتیاکسیدانها بهطور گسترده در تولید محصولات گلخانهای مورد توجه قرار گرفتهاند. نتایج پژوهشها حاکی از آن است که استفاده از این عصارهها موجب بهبود رشد ریشه و ساقه، افزایش میزان کلروفیل، بهبود فعالیت فتوسنتزی و ارتقای کیفیت و عملکرد محصولاتی مانند زعفران، سویا، فلفل دلمهای و گوجهفرنگی میشود. همچنین، عصارههای جلبکی قادر به افزایش تحمل گیاهان نسبت به تنشهای محیطی مانند خشکی، شوری و سرما هستند و از طریق تحریک فعالیت میکروارگانیسمهای مفید خاک، کیفیت و حاصلخیزی خاک را بهبود میبخشند که این امر منجر به کاهش نیاز به کودهای شیمیایی خواهد شد. علیرغم مزایای متعدد عصارههای جلبکی، همچنان چالشهایی از جمله نبود استاندارد مشخص برای روشهای استخراج و تعیین دقیق غلظت بهینه وجود دارد که کاربرد گستردهتر آنها را محدود کرده است. بنابراین پیشنهاد میشود پژوهشهای آینده بهطور ویژهای بر شناسایی دقیق مکانیسم اثر این بیوسیمولانتها و نحوه تعامل آنها با شرایط مختلف کشت گلخانهای متمرکز شوند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
واکنش صفات مورفولوژیک و عملکرد ارقام کینوا (Chenopodium quinoa Willd) به سطوح افزایش یافته تراکم بوته و برگزدایی در شرایط اقلیمی اهواز (ملاثانی)
حسن شریفات - محمدرضا مرادی تلاوت - احمد کوچک زاده - علی مشتطی - هنا عبوده
بررسی سطح مختلف تنش خشکی بر جوانه زنی و رشد گیاهچه ماش (Vigna radiata L.) در شرایط آزمایشگاه
محمد جواد جداوی منوجان - ام البنین افتخاری - فاطمه میرشکاری - بهاره پارسامطلق
استقرار صنایع تبدیلی مواد غذایی، راهکاری کارآمد در توسعه روستایی
بهمن خسرویپور - زینب نعامی
مروری بر تأثیر فناوری بینی الکترونیکی در ارزیابی تازگی و کیفیت گوشت
پویا درویشی - غلامحسین شاهقلی
تهیه تقویم زنبورداری حوزه آبخیز درمیان در مراتع شرق بیرجند
وحیده عبداللهی - حسین ارزانی
کشاورزی حفاظتی و امنیت غذایی: چالشهای موجود و راه حلهای بالقوه
جلال قنبری - مرضیه بشارتیفر
جستجوی ژنومی کوکسیلا بورنتی در شیر گوسفندان و بزان در شهرستان الشتر با استفاده از روش Nested-PCR
امین جایدری - مهدی حسنوند - شیوا آزادی چگنی
پیش تغلیظ و اندازهگیری دیازینون از نمونههای آبی با میکرو استخراج مایع-مایع هموژن از طریق شناورسازی با استفاده از کروماتوگرافی گازی-طیف سنج جرمی
محبوبه شیرانی - محبوبه امیرانی پور
ارزشگذاری سیبزمینی ارگانیک با نشان سیب سلامت در شهر شیراز
صمد عرفانی فر
آشنایی با ساختار و قابلیتهای سامانههای پشتیبان تصمیم در هوشمندسازی سامانههای آبیاری تحت فشار
مهرزاد محصص مستشاری - مهدی یونسی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2