0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی اثرگذاری مقدار و عمق توزیع بیوچار کاه گندم بر تبخیر از سطح خاک
نویسندگان :
آوین حکمی کرمانی
1
آرین حسنی توتشامی
2
ارسطو سلیمان زاده
3
مالک سفندارند
4
1- دانشگاه ملی مهارت
2- دانشگاه ملی مهارت
3- دانشگاه ملی مهارت
4- دانشگاه ملی مهارت
کلمات کلیدی :
بیوچار،تبخیر،کاه گندم
چکیده :
هدف: یکی از مهمترین دلایل هدررفت آب در مناطق خشک و نیمه خشک، تبخیر از سطح خاکهای فاقد پوشش است، استفاده از مواد اصلاحکنندهای نظیر بیوچار بهعنوان یکی از راهکارهای مؤثر برای کاهش تبخیر و افزایش حفظ رطوبت خاک مطرح شده است. در همین راستا، پژوهشی با هدف بررسی تأثیر کاربرد کاه گندم و بیوچار حاصل از آن در کاهش تبخیر و بهبود نگهداری رطوبت خاک از ابتدای تیرماه تا پایان آذرماه، در مزرعه تحقیقاتی دانشکده فنی و کشاورزی پاکدشت اجرا شد. مواد و روشها: این پژوهش بهصورت طرح کاملاً تصادفی و با 7 تیمار و 3 تکرار در دانشکده فنی و کشاورزی پاکدشت اجرا شد. در این تحقیق، فاکتورهای مورد بررسی بیوچار کاه گندم بود که در مقادیر 3 و 6 درصد و در اعماق 5، 10 و مخلوط کامل با خاک گلدان مورد استفاده قرار گرفت. میزان آب ورودی و خروجی و مقدار تبخیر آب از خاک در جهت اندازه گیری افزایش یا کاهش مقادیر آن در هر یک از تیمارها محاسبه شد. یافتههای پژوهش: نتایج مقایسه میانگین تیمارهای مختلف حاکی از آن بود که استفاده از کاه گندم تبخیر سطحی خاک را در مقایسه با تیمار شاهد کاهش داده است. نتایج نشان داد که مقدار میانگین تبخیر تیمارهای 3 و 6 درصدی کاه گندم مخلوط با کل خاک گلدان (30 سانتیمتر) در عمق 5 و 10 سانتیمتری (9/2323 میلیمتر) تفاوت معنیداری در قیاس با تیمار شاهد (2360 میلیلیتر) ندارد. اما توزیع کاه گندم در کل خاک گلدان بر میزان تبخیر تأثیر معناداری داشت. میانگین مقادیر تبخیر در نمونه های 3 و 6 درصدی به ترتیب 9/2039 میلیلیتر (6/13 درصد کاهش)، 7/1978 میلیلیتر (2/16 درصد کاهش) می یابد که این مقادیر از نظر آماری در سطح ۵ درصد با تیمار شاهد تفاوت معناداری داشتند. نتیجهگیری: برمبنای نتایج به دست آمده استفاده از کاه گندم (3 و 6 درصد) می تواند به کاهش مقدار تبخیر از سطح خاک بیانجامد. کاربرد این روش به عنوان راهکاری اثربخش در راستای کاهش آب مورد نیاز کشاورزی به ویژه در مناطق خشک و نیمه خشک در نظر گرفته شود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
گزارش مشاهده اولین مورد هموگلوبینوری در گاو پس از نوشیدن آب گرم
علی اصغر مظفری - حسین سلاجقه - ستایش سعیدی
نقش سامانههای تصفیه طبیعی به عنوان راهحلی مؤثر جهت مدیریت پایدار و کاهش چالشهای آلودگی آب
سحر حسینی - محمد سوری روداوری - امید بهمنی
تحلیل شدت و مدت خشکسالی هواشناسی در دشت مغان، استان اردبیل
پویا اللهویردی پور
تاثیر پوشش کربوکسی متیل سلولز بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی انبه برداشت شده طی زمان ماندگاري
ملیکا براهوئی کنگوری - عارفه حسنوند
بررسی و تعیین سهم عناصر ماکرو خاک بر خلأ عملکرد سویا (Glycin Max L.)
علی نخ زری مقدم - افشین سلطانی - علی منصوری راد - علی راحمی کایزکی - بنیامین ترابی - مهین پودینه
نقش فناوری هوشمندسازی آبیاری در کنترل هدر رفت آبهای زیرزمینی
مرضیه پهلوانی دهگودال - معصومه فروزانی
مبانی قرانی حضور تمدنی نماز جمعه نصر
میثم تارم - مریم کریمی افشار - اصغر شاهرخی
مدیریت تنش شوری در گیاه نعناع گریپفروتی: ارزیابی اثر کودهای شیمیایی پوششدار شده با نانوذرات کیتوزان بر ویژگیهای تغذیهای، بیوشیمیایی و عملکردی
محمد حقانی نیا
مروری بر تاثیر فیلم و پوششهای خوراکی در افزایش ماندگاری نان
عاطفه قورچی
تعیین مناسبترین شرایط خشککردن بذرکنجد مقاوم به ریزش با یادگیری ماشین
پویا بهلول - جلال محمدزاده - مسعود هاشمی شهرکی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2