0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
پیشتیمار بذرها با عصارههای گیاهی؛ یکی از راهکارهای کاهش آلودگی خاک ناشی از کاربرد مواد شیمیایی خطرناک (مطالعه موردی، گیاه فلفل زینتی)
نویسندگان :
مهرداد باباربیع
1
پروین ذوالفقاری
2
آتوسا دانیائی
3
1- دانشگاه هرمزگان
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3- دانشگاه ملی مهارت
کلمات کلیدی :
خاک،عصاره گیاهی،فلفل زینتی،قارچکش
چکیده :
جوانه زني گياهان از جمله مهم ترين مراحل رشد گياه محسوب مي شود. با توجه به اینکه استفاده از مواد شیمایی مختلف جهت جوانه زنی بذور و تولید نشای گیاهان دارای اثرات سمی و خطرناک می باشد و استفاده مداوم از مواد شیمیایی مصنوعی معمولاً سازگار با محیط زیست نمی باشد و موجب آلودگی آب و خاک می شوند بنابراین حفاظت از خاک ضروری است. یکی از مواردی که در کشت و تولید تجاری گیاهان زینتی از طریق بذر انجام می شود، استفاده از قارچکش های شیمیایی برای ضد عفونی بذور و نشاها می باشد. از آنجایی که تاثیر ضد قارچی بسیاری از عصاره های گیاهی اثبات و گزارش شده است، هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر چند عصاره گیاهی در مقایسه با یک قارچکش شیمیایی تجاری بر روی جوانه زنی بذرها و استقرار گیاه فلفل زینتی بود. این آزمایش در سال 1402 در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. بذرها قبل از کشت با تیمارهای گیاهی مد نظر شامل رزماری، نعناع فلفلی، آویشن شیرازی و مرزه (غلظت های 10 و 20 درصد) و تیمار شیمیایی قارچکش رورال تی اس (2 گرم در لیتر) و شاهد (آب مقطر) به مدت 20 دقیقه آغشته و سپس کشت شدند. صفات اندازه گیری شامل درصد جوانه زنی، میانگین سرعت جوانه-زنی و درصد استقرار نشاها بود. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین میزان درصد جوانه زنی به ترتیب در عصاره نعناع 10 درصد و عصاره رزماری 20 درصد بدست آمد. بیشترین و کمترین میانگین زمان جوانه زنی به ترتیب مربوط به تیمار عصاره آویشن 20 درصد و عصاره نعناع 10 درصد بود. همچنین بیشترین درصد استقرار در دو تیمار عصاره رزماری 10 درصد و قارچکش رورال تی اس حاصل شد. در حالی که کمترین درصد استقرار در عصاره آویشن و مرزه 20 درصد مشاهده شد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
وقوع همزمان تریکوفیتوز در یک گربه خانگی و سرپرست آن: یک گزارش موردی
محمدرضا تیربندپی - پارسا حیدری - امیرحسین مشرفی - سید محمد حسینی
عوامل مؤثر بر پذیرش کشاورزی هوشمند در بین کشاورزان مطالعه موردی:کشاورزان تولیدکننده پسته
ژاله کورکی نژاد
نانو فناوری و کاربرد آن به عنوان نانوآفتکش
فائزه بلوچی - غلامرضا شریفی
مروری بر تاثیر فیلم و پوششهای خوراکی در افزایش ماندگاری نان
عاطفه قورچی
مروری بر کاربردهای ترکیبات پریبیوتیک در صنایع غذایی
رضا پورحسنی - اعظم ایوبی - محمد بلوردی
پتانسیل گرمایش جهانی و انتشار گازهای گلخانهای ناشی از تولید پنبه در سیستمهای کشاورزی شهرستان نیشابور
علی اکبر میرزائی - مهدی بابائیان - قربانعلی رسام
Novel Approaches in Insect Usage in the Field of Plant Protection
Marzieh Kashkouli
شناسائی گیاه هندوانۀ ابوجهل بهعنوان میزبان نگاهدارندۀ دو بگوموویروس مهم در استان فارس
نسیم بشارتی - جهانگیر حیدرنژاد - مریم اسماعیلی - حسین معصومی
تمدن نوین اسلامی و امپریالیسم
مینا نکوئیان
Passive and Active Microwave Remote Sensing in Agricultural Forecasting
Amin Rostami
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4