0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
پیشتیمار بذرها با عصارههای گیاهی؛ یکی از راهکارهای کاهش آلودگی خاک ناشی از کاربرد مواد شیمیایی خطرناک (مطالعه موردی، گیاه فلفل زینتی)
نویسندگان :
مهرداد باباربیع
1
پروین ذوالفقاری
2
آتوسا دانیائی
3
1- دانشگاه هرمزگان
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
3- دانشگاه ملی مهارت
کلمات کلیدی :
خاک،عصاره گیاهی،فلفل زینتی،قارچکش
چکیده :
جوانه زني گياهان از جمله مهم ترين مراحل رشد گياه محسوب مي شود. با توجه به اینکه استفاده از مواد شیمایی مختلف جهت جوانه زنی بذور و تولید نشای گیاهان دارای اثرات سمی و خطرناک می باشد و استفاده مداوم از مواد شیمیایی مصنوعی معمولاً سازگار با محیط زیست نمی باشد و موجب آلودگی آب و خاک می شوند بنابراین حفاظت از خاک ضروری است. یکی از مواردی که در کشت و تولید تجاری گیاهان زینتی از طریق بذر انجام می شود، استفاده از قارچکش های شیمیایی برای ضد عفونی بذور و نشاها می باشد. از آنجایی که تاثیر ضد قارچی بسیاری از عصاره های گیاهی اثبات و گزارش شده است، هدف از انجام پژوهش حاضر، بررسی تاثیر چند عصاره گیاهی در مقایسه با یک قارچکش شیمیایی تجاری بر روی جوانه زنی بذرها و استقرار گیاه فلفل زینتی بود. این آزمایش در سال 1402 در قالب طرح کاملا تصادفی انجام شد. بذرها قبل از کشت با تیمارهای گیاهی مد نظر شامل رزماری، نعناع فلفلی، آویشن شیرازی و مرزه (غلظت های 10 و 20 درصد) و تیمار شیمیایی قارچکش رورال تی اس (2 گرم در لیتر) و شاهد (آب مقطر) به مدت 20 دقیقه آغشته و سپس کشت شدند. صفات اندازه گیری شامل درصد جوانه زنی، میانگین سرعت جوانه-زنی و درصد استقرار نشاها بود. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین میزان درصد جوانه زنی به ترتیب در عصاره نعناع 10 درصد و عصاره رزماری 20 درصد بدست آمد. بیشترین و کمترین میانگین زمان جوانه زنی به ترتیب مربوط به تیمار عصاره آویشن 20 درصد و عصاره نعناع 10 درصد بود. همچنین بیشترین درصد استقرار در دو تیمار عصاره رزماری 10 درصد و قارچکش رورال تی اس حاصل شد. در حالی که کمترین درصد استقرار در عصاره آویشن و مرزه 20 درصد مشاهده شد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ارزیابی سه روش مختلف تجربی (هارگریوز - تورگ - فائوپنمن مانتیث) و تخمین تبخیر و تعرق پتانسیل در ایستگاه سی سخت در استان کهگیلویه و بویراحمد
غلامرضا علی پور مداب - ریحانه اسدی
نقش هوش مصنوعی در تحول و بهبود فرآیندهای کشاورزی
امید شریفی - سمیرا بهروزه
تاثیر آب پلاسمایی شده در کاهش شمارش کلی میکروارگانیسمهای میوه گواوا
مهدی پورهاشمی - مهناز هاشمی روان - نازنین زند - علیرضا شهاب لواسانی
تهیه تقویم زنبورداری حوزه آبخیز درمیان در مراتع شرق بیرجند
وحیده عبداللهی - حسین ارزانی
نقش فناوریهای دیجیتال و هوش مصنوعی در تحول کشاورزی پایدار
ساجده سادات حسینی گوشکی - عنایت عباسی
اثر ال-کارنیتین و متیونین بر خصوصیات استخوان درشتنی جوجههای گوشتی
فاطمه آباریان - مژگان مظهری - امیدعلی اسماعیلی پور - زهرا رنجبری نسب
تاثیر تیپ پوشش گیاهی بر محتوای کربن گیاهی مراتع
مجید آقامحسنی فشمی
مروری بر مکانیزم و تاثیر آلودگی ترکیبات شبه استروئیدی بر تغییرات متابولوم ماهی
سعید حاجی رضائی
حذف علفکش گلایفوزیت توسط نانوذرات آهن از محیط آبی
اعظم نیک بخت - فاطمه غلامحسینی
The Effect of Nutrition on Breast Cancer Caused by Mutations in BRCA1 and BRCA2 Genes
Abazar Abouzarkhani Fard - Zohreh Zahraei
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2