0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر مینیاتورسازی دستگاه¬های آنالیز شیمیایی در صنعت غذایی
نویسندگان :
رحمت الله فتحی
1
محمد اسمی زاده
2
احد منافی
3
1- مرکز پرورش استعدادهای درخشان
2- مرکز پرورش استعدادهای درخشان
3- پژوهشگاه شیمی
کلمات کلیدی :
مینیاتورسازی دستگاه آنالیز شیمیایی،کنترل کیفیت مواد غذایی،تشخیص آلایندهها در صنعت غذایی
چکیده :
هدف: مینیاتورسازی دستگاه های آنالیز شیمیایی، به عنوان یک پیشرفت کلیدی در صنعت غذایی برای ارزیابی کیفیت مواد غذایی در سال های اخیر است. این فناوری با استفاده از تکنولوژی نانو و ریزسیالات، آنالیز سریع ترکیبات را در مقیاس میکرو و نانو در کنار کاهش حجم حلال و نمونه مورد نیاز فراهم می کند. هم چنین ادغام این دستگاه ها با اینترنت اشیا و هوش مصنوعی می تواند پایش لحظه ای کیفیت مواد غذایی تولیدی را ایجاد کند. یافتهها: حسگرهای مینیاتوری (ابعاد 5-1 سانتی متر) مبتنی بر نانوذرات، برای شناسایی آفلاتوکسین ها در غلات و آجیل و هم چنین برای شناسایی نیتروزآمین ها در گوشت های فراوری شده استفاده می شود. برای شناسایی و اندازه گیری آنیون های مهم مانند نیترات و نیتریت از دستگاه های ساخته شده بر اساس مبانی ریزسیالات (ابعاد کانال 100-10 میکرومتر) در نمونه های آبی و فراورده های گوشتی یا برای شناسایی کاتیون فلزات سنیگن در نمونه های دریایی، غلات و سبزیجات استفاده می شود. دستگاه های مینیاتور کروماتوگرافی نیز (ابعاد 10×15×20 سانتی متر) برای شاسایی ترکیبات فرار در گوشت و روغن ها نیز توسعه داده شده است. جهتگیریها برای پژوهشهای آینده: تولید دستگاه های مینیاتوری، صنعت جدید در دنیای امروز است که هنوز با چالش های کالیبراسیون مداوم و یا دقت پایین همراه است که پژوهش های بسیاری جهت توسعه و بهبود این دستگاه ها در زمینه افزایش دقت و صحت، کاهش هزینه، کاهش ابعاد و تولید انبوه این دستگاه ها در حال انجام است. نتیجهگیری: مینیاتورسازی دستگاه های آنالیز شیمیایی، دقت و سرعت شناسایی ترکیبات در صنعت غذایی را ارتقا داده است. با پیشرفت تکنولوژی نانو، این سیستم ها در آینده ای نزدیک، پایش جامع آلاینده ها و ارزش غذایی محصولات این صنایع را امکان پذیر می سازند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی تغییرات اقلیم و تاثیرات آن بر گیاهان از طریق اعمال تنشهای مختلف و راهکارهای مقابله با آنها
سرور محمدی
مروری بر اثر ال-کارنیتین بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و متابولیتهای خون جوجههای گوشتی
زهرا باغبانی پور - مژگان مظهری - زهرا رنجبری نسب - زهرا مشایخ بردسیری
بررسی نقش استفاده از پوششهای خوراکی و اسانسها بر افزایش ماندگاری مغزهای خوراکی
نیما براتی فر - آزاده سلیمی
نقش هوش مصنوعی در تحول و بهبود فرآیندهای کشاورزی
امید شریفی - سمیرا بهروزه
کاربرد تخمین پارامترهای ارنشتاین اولنبک در فرایند بازاریابی محصولات کشاورزی
نرگس سریع القلم - محمدرضا نوروزی
درونپوشانی ترکیبات زیستفعال به روش الکتروریسی و کاربرد آن در صنعت
تکتم میری - هما ملائی - نفیسه مهدینژاد - حسین بارانی - محمود سلوکی
پرینت سهبعدی غذا: چه غذاهایی قابل چاپ هستند؟
مینا سالاری شهری
بررسی اثر رقم و سرعت بارگذاری بر انرژی گسیختگی پسته دهان
سید رسول راضی - منصور راسخ - سینا فیض اله زاده
ارزیابی کارایی مدلهای یادگیری ماشین جهت مدلسازی فرآیند بارش-رواناب حوضه آبریز سد اکباتان
سجاد پویان فر - نادیا صدق نژاد - حامد نوذری
اثرات تغییر اقلیم و تنشهای محیطی بر روند تولید محصولات کشاورزی و محیط زیست (مطالعه موردی: شهرستان اردکان)
مریم مروتی - فاطمه قطب زاده اردکانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4