0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر مینیاتورسازی دستگاه¬های آنالیز شیمیایی در صنعت غذایی
نویسندگان :
رحمت الله فتحی
1
محمد اسمی زاده
2
احد منافی
3
1- مرکز پرورش استعدادهای درخشان
2- مرکز پرورش استعدادهای درخشان
3- پژوهشگاه شیمی
کلمات کلیدی :
مینیاتورسازی دستگاه آنالیز شیمیایی،کنترل کیفیت مواد غذایی،تشخیص آلایندهها در صنعت غذایی
چکیده :
هدف: مینیاتورسازی دستگاه های آنالیز شیمیایی، به عنوان یک پیشرفت کلیدی در صنعت غذایی برای ارزیابی کیفیت مواد غذایی در سال های اخیر است. این فناوری با استفاده از تکنولوژی نانو و ریزسیالات، آنالیز سریع ترکیبات را در مقیاس میکرو و نانو در کنار کاهش حجم حلال و نمونه مورد نیاز فراهم می کند. هم چنین ادغام این دستگاه ها با اینترنت اشیا و هوش مصنوعی می تواند پایش لحظه ای کیفیت مواد غذایی تولیدی را ایجاد کند. یافتهها: حسگرهای مینیاتوری (ابعاد 5-1 سانتی متر) مبتنی بر نانوذرات، برای شناسایی آفلاتوکسین ها در غلات و آجیل و هم چنین برای شناسایی نیتروزآمین ها در گوشت های فراوری شده استفاده می شود. برای شناسایی و اندازه گیری آنیون های مهم مانند نیترات و نیتریت از دستگاه های ساخته شده بر اساس مبانی ریزسیالات (ابعاد کانال 100-10 میکرومتر) در نمونه های آبی و فراورده های گوشتی یا برای شناسایی کاتیون فلزات سنیگن در نمونه های دریایی، غلات و سبزیجات استفاده می شود. دستگاه های مینیاتور کروماتوگرافی نیز (ابعاد 10×15×20 سانتی متر) برای شاسایی ترکیبات فرار در گوشت و روغن ها نیز توسعه داده شده است. جهتگیریها برای پژوهشهای آینده: تولید دستگاه های مینیاتوری، صنعت جدید در دنیای امروز است که هنوز با چالش های کالیبراسیون مداوم و یا دقت پایین همراه است که پژوهش های بسیاری جهت توسعه و بهبود این دستگاه ها در زمینه افزایش دقت و صحت، کاهش هزینه، کاهش ابعاد و تولید انبوه این دستگاه ها در حال انجام است. نتیجهگیری: مینیاتورسازی دستگاه های آنالیز شیمیایی، دقت و سرعت شناسایی ترکیبات در صنعت غذایی را ارتقا داده است. با پیشرفت تکنولوژی نانو، این سیستم ها در آینده ای نزدیک، پایش جامع آلاینده ها و ارزش غذایی محصولات این صنایع را امکان پذیر می سازند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
واکاوی مفهوم معادله مدل بلک- شولز در فرایند قیمت گذاری اختیار معامله محصولات کشاورزی
نرگس سریع القلم - محمدرضا نوروزی
نقش فناوریهای دیجیتال و هوش مصنوعی در تحول کشاورزی پایدار
ساجده سادات حسینی گوشکی - عنایت عباسی
تاثیرات آبیاری فاضلاب بر خاکهای کشاورزی
محمدرضا فدایی تهرانی - زهرا خارزنی - سهیلا غلامی
گزارش چند جنس نماتد انگل گیاهی از مزارع برنج شهرستان شوشتر
کورش عزیزی - فاطمه اسکندری - یونس علیزاده
آبزی پروری میگو با سیستم آکوامیمیکری
محمدحسین خانجانی - سعید زاهدی
شناسایی 20 جنس نماتد انگل گیاهی از مزارع یونجه شهرستان سلسله استان لرستان
کورش عزیزی - سجاد کریمی نسب - عاطفه دریکوند
ریسکها و خطرات هوش مصنوعی در کشاورزی
محمدجواد آهنگریان
مروری بر کاربرد و توسعه نانوزیمها در کنترل کیفیت مواد غذایی و شناسایی آلایندهها
نگین کریمی - ثمین دهقانی - حسین آهنگری
ارزیابی مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانهای در هر عملیات زراعی در تولید گندم، سیبزمینی و چغندرقند در شهرستان گرگان
علی راحمی کاریزکی - حسن حبیبی - محمد ملکان - مسعود تاجی - سید قاسم حسینی حیدرآبادی
اثرات منابع سلنیوم غیرآلی بر میزان بروز آسیت القا شده در جوجههای گوشتی آرین
محمدرضا شیرکوند - شیرین هنربخش - علی کلانتری حصاری - شکوفه غضنفری - محمد دیانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2