0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر مینیاتورسازی دستگاه¬های آنالیز شیمیایی در صنعت غذایی
نویسندگان :
رحمت الله فتحی
1
محمد اسمی زاده
2
احد منافی
3
1- مرکز پرورش استعدادهای درخشان
2- مرکز پرورش استعدادهای درخشان
3- پژوهشگاه شیمی
کلمات کلیدی :
مینیاتورسازی دستگاه آنالیز شیمیایی،کنترل کیفیت مواد غذایی،تشخیص آلایندهها در صنعت غذایی
چکیده :
هدف: مینیاتورسازی دستگاه های آنالیز شیمیایی، به عنوان یک پیشرفت کلیدی در صنعت غذایی برای ارزیابی کیفیت مواد غذایی در سال های اخیر است. این فناوری با استفاده از تکنولوژی نانو و ریزسیالات، آنالیز سریع ترکیبات را در مقیاس میکرو و نانو در کنار کاهش حجم حلال و نمونه مورد نیاز فراهم می کند. هم چنین ادغام این دستگاه ها با اینترنت اشیا و هوش مصنوعی می تواند پایش لحظه ای کیفیت مواد غذایی تولیدی را ایجاد کند. یافتهها: حسگرهای مینیاتوری (ابعاد 5-1 سانتی متر) مبتنی بر نانوذرات، برای شناسایی آفلاتوکسین ها در غلات و آجیل و هم چنین برای شناسایی نیتروزآمین ها در گوشت های فراوری شده استفاده می شود. برای شناسایی و اندازه گیری آنیون های مهم مانند نیترات و نیتریت از دستگاه های ساخته شده بر اساس مبانی ریزسیالات (ابعاد کانال 100-10 میکرومتر) در نمونه های آبی و فراورده های گوشتی یا برای شناسایی کاتیون فلزات سنیگن در نمونه های دریایی، غلات و سبزیجات استفاده می شود. دستگاه های مینیاتور کروماتوگرافی نیز (ابعاد 10×15×20 سانتی متر) برای شاسایی ترکیبات فرار در گوشت و روغن ها نیز توسعه داده شده است. جهتگیریها برای پژوهشهای آینده: تولید دستگاه های مینیاتوری، صنعت جدید در دنیای امروز است که هنوز با چالش های کالیبراسیون مداوم و یا دقت پایین همراه است که پژوهش های بسیاری جهت توسعه و بهبود این دستگاه ها در زمینه افزایش دقت و صحت، کاهش هزینه، کاهش ابعاد و تولید انبوه این دستگاه ها در حال انجام است. نتیجهگیری: مینیاتورسازی دستگاه های آنالیز شیمیایی، دقت و سرعت شناسایی ترکیبات در صنعت غذایی را ارتقا داده است. با پیشرفت تکنولوژی نانو، این سیستم ها در آینده ای نزدیک، پایش جامع آلاینده ها و ارزش غذایی محصولات این صنایع را امکان پذیر می سازند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Antioxidant and Antibacterial Activities of Rosemary Essential Oil Against Foodborne Pathogens
Seyedeh Zahra Mousavi Moghadam - Mohammad Mohsenzadeh - Roya Rezaeian-Doloei
درونپوشانی گیاهان دارویی به روش الکتروریسی
تکتم میری - هما ملائی - نفیسه مهدی نژاد - حسین بارانی - محمود سلوکی
تاثیر فلزات سنگین بر گیاهان
سارا محبعلی - حسین مددی - حمید طالشی
میکروپلاستیکها و نانوپلاستیکها: تهدیدی نوظهور برای سلامت دستگاه تولیدمثل و باروری انسان و دام
روح اله میرمحمودی - محدثه محمدی ساردو
تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو
سما حبیبی آذر - فاطمه قاسم نجف آباد - مبینا نیک فر
بررسی اثرات زیست محیطی تولید یونجه در اگرواکوسیستم¬های شهرستان سرخس
علی اکبر میرزائی - مهدی بابائیان - قربانعلی رسام
The Laelapidae Family and the Biological Control Potential of Gaeolaelaps aculeifer: Advancing Sustainable Pest Management in Agriculture
Hosein Samadieh - Majid Talebi - Badraldin Ebrahim Sayed Tabatabaei - Jahangir Khajehali - Mahin Samadieh
تاثیر بیوچار هسته خرما و کود شیمیایی بر صفات رشدی گیاه دارویی رازیانه (Foeniculum vulgare L.)
ریحانه حسنی پور - محدثه شمس الدین سعید
تاثیر کاربرد بیوچار و سیلیکون بر ویژگیهای بیوشیمیایی و عملکرد تریتیکاله در خاک آلوده به سرب
احسان بیژن زاده - حمید رضا بوستانی - مهدی نجفی قیری
کاربرد بسته¬بندی تحت اتمسفر اصلاحشده در صنایع غذایی
یاسر شهبازی - نسیم شاویسی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2