0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
اثر ال-کارنیتین و متیونین بر خصوصیات استخوان درشتنی جوجههای گوشتی
نویسندگان :
فاطمه آباریان
1
مژگان مظهری
2
امیدعلی اسماعیلی پور
3
زهرا رنجبری نسب
4
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشگاه جیرفت
3- دانشگاه جیرفت
4- دانشگاه جیرفت
کلمات کلیدی :
ال-کارنیتین،جوجه گوشتی،طول درشتنی،متیونین،مقاومت استخوان
چکیده :
این مطالعه با هدف ارزیابی اثر مکمل ال-کارنیتین و متیونین بر خصوصیات استخوان درشتنی جوجههای گوشتی روی 144 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی بهصورت آزمایش فاکتوریل 2×2 با چهار تیمار، چهار تکرار و نه پرنده در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل دو سطح مکمل ال-کارنیتین (صفر و 250 میلیگرم در کیلوگرم) و دو سطح متیونین (برابر نیاز توصیهشده راهنمای پرورش راس (56/0، 51/0، 45/0 درصد جیره برای دورههای آغازین، رشد و پایانی) و 20 درصد بیش از سطح نیاز توصیهشده (67/0، 61/0 و 54/0 درصد جیره برای دورههای آغازین، رشد و پایانی)) بودند. در پایان آزمایش (42روزگی) صفات مربوط به استخوان درشتنی (وزن خشک، ماده خشک، خاکستر، طول درشتنی، قطر دیافیز و نیروی مقاومت) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که مکمل ال-کارنیتین سبب افزایش وزن خشک، طول درشتنی و نیروی مقاومت آن شد (P<0.05). در پرندگان تغذیهشده با متیونین اضافی نیز نیروی مقاومت استخوان افزایش یافت (P<0.05). برهمکنش تیمارها بر قطر دیافیز معنیدار بود و در جوجههای تغذیهشده با تیمار شاهد و گروه تغذیه شده با کارنیتین و متیونین اضافی، بیشترین قطر دیافیز مشاهده شد (P<0.05). بر اساس نتایج حاصل، افزودن 250 میلیگرم در کیلوگرم مکمل ال-کارنیتین و 20 درصد متیونین بیش از سطح نیاز توصیهشده به جیره سبب افزایش نیروی مقاومت استخوان شد. مکمل ال-کارنیتین همچنین سبب افزایش وزن خشک و طول استخوان درشتنی جوجههای گوشتی شد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
استفاده از پودر حشرات در خوراک آبزیان
محمدحسین خانجانی - مصطفی خنامانی
تعیین مناسبترین شرایط خشککردن بذرکنجد مقاوم به ریزش با یادگیری ماشین
پویا بهلول - جلال محمدزاده - مسعود هاشمی شهرکی
Investigating Infrastructure of the Right to Climate Sustainability, an Obligation to Achieving Climate Justice
Shabab Jahanbin - Ali Faghih Habibi - Ali Mohammadi - Shirin Shirazian - Hadi Kiadliri
A Review of Gluten-Free Cereals, Pseudo-Cereal Processing, and Food Products
Reza Pourhassani - Azam Ayoubi
تأثیر سن، جنس، ناحیه بدن و وضعیت فیزیولوژیکی بر قطر الیاف گوسفندان کرمانی
فاطمه نسب پور - روح الله میرمحمودی - ارسلان برازنده - یدالله بدخشان
تاثیر تغییرات دمایی بر خصوصیات جوانهزنی بذر گیاه نخود در شرایط تنش شوری
مرضیه جامعی - طاهره فسحت - فریده صادقی - امین الله مظفری - سعیدرضا حسین زاده
نقش هوش مصنوعی در تحول و بهبود فرآیندهای کشاورزی
امید شریفی - سمیرا بهروزه
انقلاب هوش مصنوعی در کشاورزی: آیندهای روشن برای تولید غذا
محمد جواد ادیبیان
بررسی خصوصیات جوانهزنی و خواب بذر گیاه دارویی کاکوتی (Ziziphora tenuior) در منطقه اشترانکوه استان لرستان
الهام فاریابی
عوامل بحران محیطزیست در جهان امروز و راهحلهای معنوی آن
علی احمدپور
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4