0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
اثر ال-کارنیتین و متیونین بر خصوصیات استخوان درشتنی جوجههای گوشتی
نویسندگان :
فاطمه آباریان
1
مژگان مظهری
2
امیدعلی اسماعیلی پور
3
زهرا رنجبری نسب
4
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشگاه جیرفت
3- دانشگاه جیرفت
4- دانشگاه جیرفت
کلمات کلیدی :
ال-کارنیتین،جوجه گوشتی،طول درشتنی،متیونین،مقاومت استخوان
چکیده :
این مطالعه با هدف ارزیابی اثر مکمل ال-کارنیتین و متیونین بر خصوصیات استخوان درشتنی جوجههای گوشتی روی 144 قطعه جوجه گوشتی نر یکروزه سویه راس 308 در قالب طرح کاملاً تصادفی بهصورت آزمایش فاکتوریل 2×2 با چهار تیمار، چهار تکرار و نه پرنده در هر تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل دو سطح مکمل ال-کارنیتین (صفر و 250 میلیگرم در کیلوگرم) و دو سطح متیونین (برابر نیاز توصیهشده راهنمای پرورش راس (56/0، 51/0، 45/0 درصد جیره برای دورههای آغازین، رشد و پایانی) و 20 درصد بیش از سطح نیاز توصیهشده (67/0، 61/0 و 54/0 درصد جیره برای دورههای آغازین، رشد و پایانی)) بودند. در پایان آزمایش (42روزگی) صفات مربوط به استخوان درشتنی (وزن خشک، ماده خشک، خاکستر، طول درشتنی، قطر دیافیز و نیروی مقاومت) مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که مکمل ال-کارنیتین سبب افزایش وزن خشک، طول درشتنی و نیروی مقاومت آن شد (P<0.05). در پرندگان تغذیهشده با متیونین اضافی نیز نیروی مقاومت استخوان افزایش یافت (P<0.05). برهمکنش تیمارها بر قطر دیافیز معنیدار بود و در جوجههای تغذیهشده با تیمار شاهد و گروه تغذیه شده با کارنیتین و متیونین اضافی، بیشترین قطر دیافیز مشاهده شد (P<0.05). بر اساس نتایج حاصل، افزودن 250 میلیگرم در کیلوگرم مکمل ال-کارنیتین و 20 درصد متیونین بیش از سطح نیاز توصیهشده به جیره سبب افزایش نیروی مقاومت استخوان شد. مکمل ال-کارنیتین همچنین سبب افزایش وزن خشک و طول استخوان درشتنی جوجههای گوشتی شد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اثرات آب شور بر ویژگیهای میکرو و ماکرو تیبیا: ارزیابی منابع آلی سلنیوم در جوجههای گوشتی
محمد دیانی - شیرین هنربخش - علی کلانتری حصاری - سیدداود شریفی
روندهای فعلی تجزیه و تحلیل، ایمنی و بسته بندی مواد غذایی
نادیا ترقی خواه - شهرک واتگر - پریا حسین زاده
Biosynthesis of Silver Nanoparticles by Extract of Alfalfa Plant
Amin Baghizadeh - Zohreh Iranmanesh parizi - Hassan Karimi maleh - Mohammadali Ebrahimi - Behsa Baghizadeh - Negar Sadeghi
بررسی تأثیر غلظتهای مختلف ملاتونین بر رنگیزههای گیاهی گل همیشه بهار در شرایط گلخانهای
بهار علینقی لنگری - وحیدرضا صفاری - علی اکبر مقصودی مود - صفورا سعادتی
اثر کودهاي زیستی بر قطر ساقه ریحان بنفش
شاهین مکری - حسن حیدری - فاطمه شیرزادی
ارزیابی سواد پایداری دانشجویان کشاورزی و علوم اقتصادی و اجتماعی دانشگاه بوعلی سینا
سعید کریمی
پتانسیل ضایعات میوه به عنوان مکمل پریبیوتیک در خوراک دام و تأثیر آن بر سلامت گوارش دام
مسعود احمدنژاد - مهرداد نمکچی
تأثیر تنش شوری ناشی از تغییرات اقلیمی بر میزان کلروفیل برگ، هدایت روزنهای و کربوهیدراتهای محلول در ارقام مختلف گندم نان (Triticum aestivum L.)
میترا جباری - نفیسه مهدی نژاد - خالد سلیمی
Analyzing Drought Resistance of two Contrasting Pistachio Hybrid Rootstocks using Key Stress Tolerance Indices
Mozhdeh Osku - Mahmoud Reza Roozban - Saadat Sarikhani - Mohammad Mehdi Arab - Isabella Mascio - Kourosh Vahdati
کاربرد کربن داتها در بستهبندی مواد غذایی
مهتاب پشتکار
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2