0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
Biosynthesis of Silver Nanoparticles by Extract of Alfalfa Plant
نویسندگان :
Amin Baghizadeh
1
Zohreh Iranmanesh parizi
2
Hassan Karimi maleh
3
Mohammadali Ebrahimi
4
Behsa Baghizadeh
5
Negar Sadeghi
6
1- دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته
2- دانشگاه پیام نور
3- دانشگاه صنعتی قوچان
4- دانشگاه پیام نور
5- دانشگاه علوم پزشکی کرمان
6- دانشگاه علوم پزشکی کرمان
کلمات کلیدی :
Silver Nanoparticles،Alfalfa،Ultraviolet-Visible،Spectrometry،Transmission Electron Microscopy
چکیده :
Nanotechnology due to the production of nanoparticles in size, shape, chemical composition, and as a consequence unique heat, optical, and electronic properties and its many applications is considered as an attractive research area. Most nanoparticle synthesis techniques are inefficient considering material and energy consumption. In most chemical methods, dangerous chemical materials to humans and the environment are used. Accordingly, there is a demand for nanoparticle production using biological methods. Biological production methods for nanoparticles have priority over physical and chemical methods considering energy cost, time reduction, and use of natural solvents. Meanwhile, silver nanoparticles are one of the most commercial nanomaterials. In this research, silver nanoparticles were produced using extract of alfalfa plant with biological methods without using any chemical materials. The synthesized nanoparticles were characterized by various methods including ultraviolet-visible spectroscopy and transmission electron microscopy. Various synthesis parameters such as temperature, pH, and synthesis time were optimized. The synthesized nanoparticles are spherical and have dimensions between 20 and 30 nm.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
شیوع سرمی تب کیو در زنان باردار روستایی خرم آباد با استفاده از روش IFA
امین جایدری - ایمان عزیزیار قبادی - شیوا آزادی چگنی
پتانسیل گرمایش جهانی و انتشار گازهای گلخانهای ناشی از تولید پنبه در سیستمهای کشاورزی شهرستان نیشابور
علی اکبر میرزائی - مهدی بابائیان - قربانعلی رسام
Effectiveness of Sodium Alginate Edible Coating in Preserving the Quality of Citrus Fruit (Citrus clementina) during Storage
Golrokh Heidari krush - Somayeh Rastegar - Asghar Ramezanian - Hadi Hashemi gahruie
Electrochemical Sensors for Detecting Sodium Benzoate in Food Industry
Zahra Izadi
تاثیرات آبیاری فاضلاب بر خاکهای کشاورزی
محمدرضا فدایی تهرانی - زهرا خارزنی - سهیلا غلامی
اخلاق کشاورزی، راهی برای دستیابی به پایداری کشاورزی و امنیت غذایی
سکینه عبدی
کاربرد بسته¬بندی تحت اتمسفر اصلاحشده در صنایع غذایی
یاسر شهبازی - نسیم شاویسی
متابولومیکس مقایسه¬ای ارقام مقاوم و حساس گندم آلوده به ویروس موزائیک رگه¬ای گندم در شرایط دمایی بهینه
فریده فرح بخش - زهرا امجدی - حبیب الله حمزه زرقانی - امیر مساح - محسن یاسایی - ویکتور مانوئل رودریگز گرانا
شناسائی گیاه هندوانۀ ابوجهل بهعنوان میزبان نگاهدارندۀ دو بگوموویروس مهم در استان فارس
نسیم بشارتی - جهانگیر حیدرنژاد - مریم اسماعیلی - حسین معصومی
بهینه سازی و استخراج ترکیبات فراسودمند از گیاه چوچاق جهت تولید مکمل غذایی
فاطمه هاشمی - محمدجواد شکوری - کیانا کبریتی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2