0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
شناسایی عوامل مؤثر بر پایداری نهادهای مشارکتی مستقر در پروژه¬های منابع طبیعی (مطالعه موردی: پروژه ترسیب کربن شهرستان اسفراین)
نویسندگان :
مهسا امانی
1
ابوالفضل طهماسبی
2
امین محمدی استادکلایه
3
یاسر قاسمی آریان
4
1- دانشگاه گنبد کاووس
2- دانشگاه گنبد کاووس
3- دانشگاه گنبد کاووس
4- موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
کلمات کلیدی :
پایداری،مدیریت مشارکتی،منابع طبیعی،ترسیب کربن
چکیده :
تحقیق حاضر با هدف شناسایی و تدوین عوامل مؤثر بر پایداری نهادهای مشارکتی پروژه ترسیب کربن شهرستان اسفراین استان خراسان شمالی انجام گرفت. جامعه آماری تحقیق شامل اعضای گروههای توسعه روستایی و صندوقهای اعتباری خرد واقع در 6 روستای شهرستان اسفراین است. تعداد120 پرسشنامه نیمه ساختارمند با پرسش هاي پنج گزینهاي لیکرت تکمیل شد. روایی پرسشنامه تحقیق با بررسی نظر هیئت متخصصان و کارشناسان آگاه به موضوع و پروژه مورد نظر تعیین شده و پایایی آنان با فرمول آلفای کرونباخ عدد 81/0 به دست آمد که نشان از پایایی مناسب آن داشت. بعد از جمعآوری دادههای میدانی، با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیلهای آماری در دو بخش توصیفی و استنباطی انجام گرفت و متناسب با نوع دادهها با آزمونهای آماری ناپارامتریک تجزیه و تحلیل آماری صورت پذیرفت. نتایج اولویت بندی عوامل اجتماعی مهم در پایداری نهادهای مشارکتی نشان داد اعتماد اعضا به صندوق از نظر ثبات آن، داشتن الگو و راهکار مشخص برای کمک به حفظ و بقای گروهها مهمترین عوامل پایداری از دیدگاه اجتماعات محلی هدف محسوب می گردد. در عوامل اقتصادی، مبلغ وام های صندوق، حمایت دولت در تقویت اعتبار صندوق ها و انعقاد قرارداد با آن ها برای اجرای پروژه ها، تعیین شد. مهمترین عوامل آموزشی-ترویجی شامل آموزش برای تقویت روحیه کار جمعی و ایجاد دوره های آموزشی برای اعضا در زمینه مشارکت بودند. همچنین مهمترین عوامل مدیریتی-سیاست گذاری شامل حمایت دولت از صندوق ها، انعقاد قراداد و اعتقاد واقعی کارشناسان به نقش مؤثر مشارکت صندوق ها معرفی گردیدند. به طور کلی نتایج نشان داد شاخص های مدیریتی - سیاستگذاری و اقتصادی، مهمترین شاخص ها در پایداری نهادهای مشارکتی به حساب می آیند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ارزیابی روشهای تولید و بهبود عملکرد پریبیوتیکها بر پایه ترکیبات گیاهی
رضا پورحسنی - اعظم ایوبی - محمد بلوردی
مدیریت پایدار منابع آب و انرژی در راستای دستیابی به امنیت غذایی در استان چهارمحالوبختیاری
مریم صدیقی هفشجانی - مصطفی کرباسیون - حسنا ابراهیمی حسین آبادی
اثر ملاتونین و گابا روی رشد و عملکرد توت فرنگی در شرایط مزرعه
ناصر عسکری - محمد امین چروگ گرگیچ
ریز جلبک اسپرولینا (Spirulina)؛ طلای سبز
سید مبین قنبری - سجاد صفری
نقش هوش مصنوعی در امنیت و کنترل کیفیت صنایع غذایی
مریم بهدانی
ارزیابی تنوع ژنتیکی صفات فنولوژیکی اکوتیپهای گندم دیپلوئید (Aegilops tauschii) تحت تنش خشکی
فاطمه حسینی - سید سعید موسوی - محمد رضا عبداللهی
بررسی عوامل مؤثر بر تابآوری کشاورزی شهری
علیرضا کرباسی - سید علی اصغر قرشی
کاربرد بسته¬بندی تحت اتمسفر اصلاحشده در صنایع غذایی
یاسر شهبازی - نسیم شاویسی
مروری بر تولید پروتئین تکیاخته از ضایعات کشاورزی و صنایع غذایی
فاطمه رحمانی برکادهی - عباس عابدفر
مروری جامع بر فلزات سنگین: منابع، اثرات زیستمحیطی و انسانی، و روشهای نوین اصلاح با نگاهی به وضعیت ایران
فهیمه سبزواری - ندا کبیری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4