0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
Effectiveness of Sodium Alginate Edible Coating in Preserving the Quality of Citrus Fruit (Citrus clementina) during Storage
نویسندگان :
Golrokh Heidari krush
1
Somayeh Rastegar
2
Asghar Ramezanian
3
Hadi Hashemi gahruie
4
1- دانشگاه هرمزگان
2- دانشگاه هرمزگان
3- دانشگاه شیراز
4- دانشگاه شیراز
کلمات کلیدی :
Clementin mandarin،Fruit hardness،Sodium alginate،Total soluble solids
چکیده :
Clemantin mandarin is sensitive to physiological disorders due to metabolic activities such as respiration, that lead to fruit quality loss. In this study, the effect of sodium alginate (SA) coatings on weight loss (WL), fruit hardness, titratable acidity (TA), total soluble solids (TSS) and pH of mandarins were evaluated. The results revealed that mandarins coated with 0.5% SA exhibited a slower decline in hardness, juice content and TA during the storage as compared to 0.25% SA and the control samples. Higher TSS and WL were observed in control samples than coated ones, while SA coating did not show a significant effect on pH. Coating induced reduction in respiration and moisture loss, helping to maintain fruit quality during storage. This suggests that SA is a suitable postharvest treatment for clementin mandarins.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Potential Use of Wastewater from the Synthesis of Quercetin-Selenium Nanoparticles in Wheat Growth and Bromus Weed Control
Azam Chahardoli - Ali Mostafaei
مروری بر تأثیر میکروپلاستیکها بر سلامت انسان و اکوسیستمهای دریایی: چالشها و راهکارهای نوین
ملیکا غلامی - ملینا غلامی
کاربرد گیاهان دارویی در تولید نوشیدنیهای فراسودمند، تاثیر بر ترکیبات فنلی و آنتیاکسیدانها
عهدیه بهزادی - محمد بلوردی - اعظم ایوبی - مهدی کرامت جهرمی
ارزیابی اثر جانبی حشرهکش گیاهی ماترین روی کفشدوزک هفت نقطهای Coccinella septempunctata در شرایط آزمایشگاه
ریحانه براتی
اثر سن و حذف برگ نشاء بر زنده¬مانی چغندر علوفهای
پروانه فتحی - حسن حیدری - محمود خرمی وفا
مروری بر خواص کود عصاره جلبک دریایی به عنوان کود زیستی سازگار
محمد حسن جعفری صیادی - سید محمد احمدیان
اثر کودهاي زیستی بر قطر ساقه ریحان بنفش
شاهین مکری - حسن حیدری - فاطمه شیرزادی
تاثیر نوع تغذیه سیلیکونی بر محتوی عناصر غذائی در ریشهها و اندامهای هوائی گیاه گندم در شرایط تنش آلومینیوم
کورش دلاور - پگاه کاویانی
کیفیت میکروبی محصولات کنجدی فرآوری شده در شهرستان اردکان
زهرا بیاتی - علی صحرایی - زینب عبیری - علی رضائی گلمیشه
تولید پروتئین از ضایعات کشتارگاهی با استفاده از روشهای بیوتکنولوژی: فرایندها، چالشها و کاربرد¬ها
ثنا محمدی - صابر امیری - مهسا ضروری - فرزاد میراب توپچی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2