0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی روند مصرف و محاسبه شاخصهای کارایی انرژی در تولید نیشکر طی سالهای 1390-1400 در استان خوزستان
نویسندگان :
محمد مهران زاده
1
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول
کلمات کلیدی :
انرژی ورودی،انرژی خروجی،تولید نیشکر،روند مصرف
چکیده :
هدف از این مطالعه بررسی روند مصرف و محاسبه شاخصهاي کارایی انرژي در تولید نیشکر در استان خوزستان میباشد. دادههای مورد استفاده در پژوهش مربوط به دوره زمانی 1390-1400 میباشد که از وزارت جهاد کشاورزی و مرکز آمار ایران تهیه شد. نهادههای مهم در تولید نیشکر که این پژوهش نیز مورد بررسی قرار گرفتند عبارتند از: نیروی انسانی، انرژی مستقیم (برق، سوختهای فسیلی)، کودهای شیمیایی، بذر، آفتکشها و آب. برای محاسبه انرژی ورودی معادل انرژی نیروی کار، برق، سوخت گازوئیل، بذر، آب و کود و سموم شیمیایی و برای محاسبه انرژی خروجی، میانگین عملکرد هر محصول در سال با توجه به معادل انرژی آنها در نظر گرفته شد. معادل انرژی مصرفی در محصول نیشکر طبق استاندارد ASAE در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد انرژی مصرفی تمامی نهادهها به جز سموم شیمیایی در دوره مذکور افزایش یافته است. انرژی مصرفی کود شیمیایی طی دوره 1390-1395 روند کاهشی را نشان داد، اما در دوره 1395-1400 مجدداً روند افزایشی داشت. کود شیمیایی بیشترین سهم از کل انرژی ورودی را به خود اختصاص داده است به طوری که نرخ رشد آن در بازه زمانی 1400-1390، 3/28 درصد بود. روند نسبت انرژی (ستاده به نهاده) در تولید نیشکر طی دوره مورد مطالعه روند افزایشی داشت. به طوری که میانگین رشد نسبت کل انرژی در محصول مذکور در دوره مورد بررسی 87/1 درصد بود. ضریب رگرسیون انرژی غیرمستقیم و انرژی تجدیدناپذیر در سطح 5 درصد معنیدار و مثبت شد که نشان میدهد با افزایش مصرف این نوع انرژی عملکرد افزایش مییابد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی اثر پیش تیمارهای خراش دهی و هورمون پرایمینگ در جوانه زنی بذر و تولید گیاهچههای انزروت Astragalus fasciculifolius Bioss)) در شرایط کشت بافت
مجید جعفری - سید مسعود ضیائی
لیستریا مونوسیتوژنز در مواد غذایی
نسیم شاویسی - یاسر شهبازی
اولین گزارش از همراهی باکتری Klebsiella pneumoniae با بیماری لکه برگی پسته
فاطمه منگلی - فرناز سیستانی - مهدی آزادوار - اکبر حسینی پور - زهره لری
مروری بر تولید پروتئین تکیاخته از ضایعات کشاورزی و صنایع غذایی
فاطمه رحمانی برکادهی - عباس عابدفر
آلودگی آفلاتوکسین M1 در شیر و فراوردههای لبنی: وضعیت فعلی، روشهای شناسایی و دیدگاههای آینده
امیر ساسان مظفری نژاد
تولید ارگانیک بادام زمینی در مناطق بیابانی خشک و نیمه خشک: روشها، چالشها و چشم اندازهای آینده
امان الله سلیمانی - زهرا امیری قنات سامان
تحلیل رفتار کشاورزان شهرستان جیرفت در کاهش مصرف سموم کشاورزی بر مبنای نظریه رفتار برنامهریزیشده
امید شریفی
ارزیابی کاربرد برگی ملاتونین بر خصوصیات موفولوژیک نعناع فلفلی(Mentha piperita L.) تحت تنش شوری
سحر خمسه زاده قزوینی - موسی رسولی - فاطمه برنا
بررسی روشهای حفاظت خاک در کشاورزی مناطق خشک و بیابانی
محمدکیا کیانیان - مریم رحیمی - نگار عبدالرحیمی
استقرار صنایع تبدیلی مواد غذایی، راهکاری کارآمد در توسعه روستایی
بهمن خسرویپور - زینب نعامی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2