0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی روند مصرف و محاسبه شاخصهای کارایی انرژی در تولید نیشکر طی سالهای 1390-1400 در استان خوزستان
نویسندگان :
محمد مهران زاده
1
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول
کلمات کلیدی :
انرژی ورودی،انرژی خروجی،تولید نیشکر،روند مصرف
چکیده :
هدف از این مطالعه بررسی روند مصرف و محاسبه شاخصهاي کارایی انرژي در تولید نیشکر در استان خوزستان میباشد. دادههای مورد استفاده در پژوهش مربوط به دوره زمانی 1390-1400 میباشد که از وزارت جهاد کشاورزی و مرکز آمار ایران تهیه شد. نهادههای مهم در تولید نیشکر که این پژوهش نیز مورد بررسی قرار گرفتند عبارتند از: نیروی انسانی، انرژی مستقیم (برق، سوختهای فسیلی)، کودهای شیمیایی، بذر، آفتکشها و آب. برای محاسبه انرژی ورودی معادل انرژی نیروی کار، برق، سوخت گازوئیل، بذر، آب و کود و سموم شیمیایی و برای محاسبه انرژی خروجی، میانگین عملکرد هر محصول در سال با توجه به معادل انرژی آنها در نظر گرفته شد. معادل انرژی مصرفی در محصول نیشکر طبق استاندارد ASAE در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد انرژی مصرفی تمامی نهادهها به جز سموم شیمیایی در دوره مذکور افزایش یافته است. انرژی مصرفی کود شیمیایی طی دوره 1390-1395 روند کاهشی را نشان داد، اما در دوره 1395-1400 مجدداً روند افزایشی داشت. کود شیمیایی بیشترین سهم از کل انرژی ورودی را به خود اختصاص داده است به طوری که نرخ رشد آن در بازه زمانی 1400-1390، 3/28 درصد بود. روند نسبت انرژی (ستاده به نهاده) در تولید نیشکر طی دوره مورد مطالعه روند افزایشی داشت. به طوری که میانگین رشد نسبت کل انرژی در محصول مذکور در دوره مورد بررسی 87/1 درصد بود. ضریب رگرسیون انرژی غیرمستقیم و انرژی تجدیدناپذیر در سطح 5 درصد معنیدار و مثبت شد که نشان میدهد با افزایش مصرف این نوع انرژی عملکرد افزایش مییابد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Sustainable Urbanization: Pioneering Green Infrastructure in Semi-Arid Regions
Iman Saeedi
مطالعهی باکتریهای مفید در سیستم بیوفلاک پرورش آبزیان
نرجس سنچولی - هاشم خندان بارانی
ارزیابی سه روش مختلف تجربی (هارگریوز - تورگ - فائوپنمن مانتیث) و تخمین تبخیر و تعرق پتانسیل در ایستگاه سی سخت در استان کهگیلویه و بویراحمد
غلامرضا علی پور مداب - ریحانه اسدی
مروری بر گیاه پالایی خاکهای آلوده به فلزات سنگین
آمنه قاسمی مصرمی - عنایت الله نیازی اسفیانی - سوسن قاسمی مصرمی - محمد جعفر هدایتی
مروری بر روشهای ارزیابی کیفیت ماهی: تکنیکها، چالشها و نوآوریها
پویا درویشی - غلامحسین شاهقلی
اثر تنش شوری بر ویژگیهای مورفولوژیک و بیوشیمایی ژنوتیپهای کاملینا (Camelina sativa)
زهرا دهقانی - علی دادخدائی
مروری بر بسته بندی فعال در محصولات نانوایی: کاربردها و روندهای آینده
پریا حسین زاده قلعه جوقی - شهرک واتگر - نادیا ترقی خواه
نقش هوش مصنوعی در مدیریت آفات: راهکارهای نوین و چالشهای اجرایی
محمد حسین تنورساز - محمد جواد ادیبیان
پیشرفتهای اخیر در کاربرد فرآیند خشککردن پاششی در صنایع غذایی
فخرالدین صالحی
بررسی میزان آلودگی سبزیجات و محصولات کشاورزی آبیاریشده با پسابهای حاوی سالمونلا (Salmonella)
امیر حسین رضازاده شیرازی - فاطمه متفکر - سارا مهبودی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2