0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ارزیابی خاصیت آنتیاکسیدانتی میوه گیاه پسته کوهی (بنه)
نویسندگان :
شکوفه حاجی هاشمی
1
ام البنین جهانتیغ
2
نسترن ایمانی فر
3
شیوا گرشاسبی
4
زهرا مهاجر
5
1- دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
2- دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
3- دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
4- دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
5- دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
کلمات کلیدی :
آنتوسیانین،آنتی اکسیدان کل،فلاونوئید،فنل
چکیده :
هدف: بَنِه یا پسته کوهی (Pistacia atlantica)، درختی از سرده پسته است. پژوهش حاضر با هدف بررسی خاصیت آنتیاکسیدانتی بخش های مختلف میوه بنه صورت گرفته است. مواد و روشها: میوه گیاه بنه از رویشگاههای طبیعی آن در کوههای زاگرس جمع آوری شدند. بررسی پارامترهای مختلف در بخش های پوسته و مغز میوه صورت گرفت. سنجش مقدار آنتوسیانینها در نمونههای استخراج شده توسط متانول اسیدی انجام شد. اندازهگیری فلاونوئیدها بر اساس روش رنگ سنجی آلومینیوم کلرید انجام شد. میزان فنلها با استفاده از معرف فولین اندازهگیری شد. اندازه گيري ظرفيت آنتي اکسيدان کل به روش FRAP (ferric reducing ability of plasma) انجام شد. یافتههای پژوهش: در تحقیق حاضر خاصیت آنتیاکسیدانتی پوشش سبز رنگ و مغز میوه بنه با یکدیگر مقایسه شد. بدین منظور رنگیزههای غیر فتوسنتزی از قبیل فنلها, آنتوسیانینها و فلاونوئیدها اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که میزان فنل کل، آنتوسیانینها و فلاونوئیدها در پوسته سبز رنگ میوه بنه در سطح معنی داری بالاتر از مغز میوه بنه بود. ترکیبات فنولی از جمله این مواد آنتیاکسیدانتهای غیرآنزیمی محلول در آب میباشند که با دادن اتم هیدروژن به رادیکالهای آزاد اکسیژن سبب خنثی شدن آنها میشوند. آنتوسيانينها و فلاونوئیدها جزء ترکيبات فنولي هستند که دارای خاصيت آنتياکسيدانتي میباشند. همچنین نتایج نشان دادند که میزان FRAP در پوسته میوه بنه در سطح معنیداری بالاتر از مغز میوه بنه بود. نتیجهگیری: با توجه به یافتههای پژوهش میتوان نتیجهگرفت که: میوه بنه یک منبع غذایی ارزشمند دارای خاصیت آنتی اکسیدانتی است. نکته بسیار مهم این است که خاصیت آنتی اکسیدانتی در پوست میوه در سطح معنیداری بالاتر از مغز میوه است. لذا پیشنهاد میشود که پوست میوه به عنوان یک منبع ارزشمند غذایی دارای خاصیت آنتی اکسیدانتی مورد توجه قرار گیرد و در فراوری میوه بنه مورد استفاده قرار گیرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ارزیابی مصرف انرژی و انتشار گازهای گلخانهای در هر عملیات زراعی در تولید گندم، سیبزمینی و چغندرقند در شهرستان گرگان
علی راحمی کاریزکی - حسن حبیبی - محمد ملکان - مسعود تاجی - سید قاسم حسینی حیدرآبادی
بررسی تغییرات کاربری اراضی رویشگاه زاکرس با استفاده از سنجش از راه دور
سوسن سلاجقه - حامد اسکندری دامنه - هادی اسکندری دامنه
تعیین حدود بهینه برخی عوامل مدیریتی در خلاء عملکرد سویا
علی نخ زری مقدم - افشین سلطانی - علی منصوری راد - علی راحمی کاریزکی - بنیامین ترابی - مهین پودینه
بررسی و مقایسه دستگاههای تمام اتوماتیک وکیوم فرمینگ از نظر میزان برق مصرفی در سرعتهای مختلف وکیوم
مهرداد قاسمی نژاد
Circular Economy in Agriculture: A Pathway to Sustainable Resource Management and Environmental Preservation
Somayeh Taheri - Seyed Saeid Hosseini
بررسی شدت بیابانزایی با تأکید بر معیار آب زیرزمینی با استفاده از مدل IMDPA
حامد اسکندری دامنه - غلامرضا زهتابیان - حسن خسروی - حسین آذرنیوند - علی اکبر براتی
اصلاح خاکهای شور و سدیمی باغات پسته (مطالعه موردی- منطقه مرتاضیه استان یزد)
حسین بیرامی - رستم یزدانی بیوکی - علی مومن پور - امیر پرنیان - حسین پرویزی
تحلیل وضعیت شاخص ردپای آب در تولید محصول گندم (مطالعه موردی: یزد، بوشهر، مازندران)
سمیه نقوی
بررسي کارایی هیستامین در ارزیابی کیفیت ماهي یلی خط کمانی در طي نگهداري در يخ
سراج بیتا
الگوهای قرآنی خدمت در اندیشه شهید خدمت و مقاومت حاج قاسم سلیمانی
مریم نعیمی باغینی - مهناز نعیمی - مهناز مجازدلفاردی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4