0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ارزیابی خاصیت آنتیاکسیدانتی میوه گیاه پسته کوهی (بنه)
نویسندگان :
شکوفه حاجی هاشمی
1
ام البنین جهانتیغ
2
نسترن ایمانی فر
3
شیوا گرشاسبی
4
زهرا مهاجر
5
1- دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
2- دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
3- دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
4- دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
5- دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
کلمات کلیدی :
آنتوسیانین،آنتی اکسیدان کل،فلاونوئید،فنل
چکیده :
هدف: بَنِه یا پسته کوهی (Pistacia atlantica)، درختی از سرده پسته است. پژوهش حاضر با هدف بررسی خاصیت آنتیاکسیدانتی بخش های مختلف میوه بنه صورت گرفته است. مواد و روشها: میوه گیاه بنه از رویشگاههای طبیعی آن در کوههای زاگرس جمع آوری شدند. بررسی پارامترهای مختلف در بخش های پوسته و مغز میوه صورت گرفت. سنجش مقدار آنتوسیانینها در نمونههای استخراج شده توسط متانول اسیدی انجام شد. اندازهگیری فلاونوئیدها بر اساس روش رنگ سنجی آلومینیوم کلرید انجام شد. میزان فنلها با استفاده از معرف فولین اندازهگیری شد. اندازه گيري ظرفيت آنتي اکسيدان کل به روش FRAP (ferric reducing ability of plasma) انجام شد. یافتههای پژوهش: در تحقیق حاضر خاصیت آنتیاکسیدانتی پوشش سبز رنگ و مغز میوه بنه با یکدیگر مقایسه شد. بدین منظور رنگیزههای غیر فتوسنتزی از قبیل فنلها, آنتوسیانینها و فلاونوئیدها اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که میزان فنل کل، آنتوسیانینها و فلاونوئیدها در پوسته سبز رنگ میوه بنه در سطح معنی داری بالاتر از مغز میوه بنه بود. ترکیبات فنولی از جمله این مواد آنتیاکسیدانتهای غیرآنزیمی محلول در آب میباشند که با دادن اتم هیدروژن به رادیکالهای آزاد اکسیژن سبب خنثی شدن آنها میشوند. آنتوسيانينها و فلاونوئیدها جزء ترکيبات فنولي هستند که دارای خاصيت آنتياکسيدانتي میباشند. همچنین نتایج نشان دادند که میزان FRAP در پوسته میوه بنه در سطح معنیداری بالاتر از مغز میوه بنه بود. نتیجهگیری: با توجه به یافتههای پژوهش میتوان نتیجهگرفت که: میوه بنه یک منبع غذایی ارزشمند دارای خاصیت آنتی اکسیدانتی است. نکته بسیار مهم این است که خاصیت آنتی اکسیدانتی در پوست میوه در سطح معنیداری بالاتر از مغز میوه است. لذا پیشنهاد میشود که پوست میوه به عنوان یک منبع ارزشمند غذایی دارای خاصیت آنتی اکسیدانتی مورد توجه قرار گیرد و در فراوری میوه بنه مورد استفاده قرار گیرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی تأثیرات زیست محیطی تولید گندم در نظامهای کشاورزی متنوع: چالشها و راهکارها
احسان باقری - هیمن خودکام
اثر ملاتونین و گابا روی رشد و عملکرد توت فرنگی در شرایط مزرعه
ناصر عسکری - محمد امین چروگ گرگیچ
پرینت سهبعدی غذا: چه غذاهایی قابل چاپ هستند؟
مینا سالاری شهری
کاربردهای فناوری فراصوت هوابرد در صنایع غذایی
مدیریت هوشمند فضاهای سبز شهری و کشاورزی با هوش مصنوعی (رویکردی نوین به پایداری و کیفیت زندگی)
یاسمن ارجمندمزیدی
بررسی خواص ضدسرطانی و آنتیاکسیدانی پروتئین هیدرولیز شده گیاه پنیرک توسط آنزیم پپسین و فلاورزایم
رویا شهریاری سرحدی - علی نیازی - علی اکبر غلامی - محمدصادق تقی زاده
مطالعه برهمکنش برخی تیمارهای شیمیایی و سالیسیک اسید بر برخی پارامترهای رشدی در توده بادمجان قمی در مزرعه
صالح محمدی بیدشکی - سیدمحمدجواد آروین
ارزیابی بیان ژن مؤثر در متابولیسم اسید اولئیک در دو ژنوتیپ منتخب گلرنگ (Carthamus tinctorius L.)
فاطمه السادات مهدوی نسب - قاسم محمدی نژاد - سمیه ساردویی نسب - اعظم نیک بخت دهکردی
Impact of Pediococcus acidilactici Supplementation in Plant Oil-Based Diets on Broiler Performance, Serum Lipids constituents, and Meat Oxidative Stability
Dariush Khademi Shurmasti - Farid Shariatmadari
شناسایی فاکتورهای رونویسی مهم در ژنهای افتراق بیان یافته در پاسخ به تنش خشکی در کلزا و ذرت
فاطمه محمودی خالدآبادی - علی مقدم - مرضیه مهری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2