0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
واکنش صفات مورفولوژیک و عملکرد ارقام کینوا (Chenopodium quinoa Willd) به سطوح افزایش یافته تراکم بوته و برگزدایی در شرایط اقلیمی اهواز (ملاثانی)
نویسندگان :
حسن شریفات
1
محمدرضا مرادی تلاوت
2
احمد کوچک زاده
3
علی مشتطی
4
هنا عبوده
5
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
3- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
4- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
5- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
کلمات کلیدی :
ارتفاع بوته،برگزدایی،طول خوشه،تعداد شاخه در بوته،فتوسنتز
چکیده :
با هدف بررسی واکنش صفات مورفولوژیک و عملکرد ارقام کینوا به سطوح افزایش یافته تراکم بوته و برگزدایی در شرایط اقلیمی اهواز (ملاثانی)، یک آزمایش مزرعهای بهصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در پاییز و زمستان سال زراعی 1403-1402 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان اجرا شد. فاکتورهای آزمایشی شامل تراکم بوته در سه سطح (30، 50 و 70 بوته در مترمربع)، چهار سطح حذف برگ به عنوان محدودیت منبع در آغاز مرحله گلدهی (۱. شاهد (بدون حذف برگ)، ۲. حذف یکسوم برگهای پایینی بوته، ۳. حذف یکسوم برگهای وسط بوته و ۴. حذف یکسوم برگهای بالای بوته)، و ارقام کینوا (شامل رحمت و صدوق) بود. براساس نتایج تجزیه واریانس، اثر تراکم بر ارتفاع بوته، تعداد شاخه در بوته، عملکرد دانه معنی دار بود. همچنین اثر برهمکنش تراکم و برگزدایی بر عملکرد دانه معنیدار شد. بهطور کلی بیشترین عملکرد دانه با میانگین (به ترتیب 4/6333 و 3/5771 کیلوگرم در هکتار) در تیمارهای تراکم 70 بوته در مترمربع و شاهد (بدون حذف برگ) و همچنین تراکم 70 بوته در مترمربع و برگزدایی یکسوم پایینی مشاهده شد. کمترین عملکرد دانه با میانگین (2/1451 کیلوگرم در هکتار) در تیمارهای 30 بوته در مترمربع و برگزدایی یکسوم بالایی بدست آمد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مروری بر بیماری هاری (Rabies)
سجاد صفری - سید مبین قنبری
Impact of Pediococcus acidilactici Supplementation in Plant Oil-Based Diets on Broiler Performance, Serum Lipids constituents, and Meat Oxidative Stability
Dariush Khademi Shurmasti - Farid Shariatmadari
The Effect of Nutrition on Breast Cancer Caused by Mutations in BRCA1 and BRCA2 Genes
Abazar Abouzarkhani Fard - Zohreh Zahraei
تنش فلزات سنگین در گیاهان دارویی
زهرا سوری
نقش فناوری هوشمندسازی آبیاری در کنترل هدر رفت آبهای زیرزمینی
مرضیه پهلوانی دهگودال - معصومه فروزانی
انواع سامانههای آبیاری با انرژی خورشیدی: مروری بر ادبیات موجود
داوود بهرامی کهیش نژاد - شعبان قوامی جولندان - مصطفی کیانی ده کیانی
بررسی اثر پرتودهی بر سوخ و پیاز گیاهان نرگس و گلایول به منظور کاهش ارتفاع و امکان کاشت گلدانی تجاری
محبوبه محمدی - مهرداد باباربیع - پروین ذوالفقاری
Antioxidant and Antibacterial Activities of Rosemary Essential Oil Against Foodborne Pathogens
Seyedeh Zahra Mousavi Moghadam - Mohammad Mohsenzadeh - Roya Rezaeian-Doloei
توسعه کاربردهای بستهبندی پایدار موادغذایی از فیلمهای ترکیبی کیتوزان/پلیوینیلالکل
حدیثه صادق زاده بجندی - ثمین صمدزاد - طرلان کرامتی - محمدحسین عبدلی حسین آبادی
مروری بر نقش ترکیبات گیاهی بر عملکرد سیستم ایمنی ماهی Oreochromisniloticus
سبا ساعی - همایون قدس
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4