0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
Challenges and Opportunities in the Management, Restoration, and Sustainable Development of Coastal Forest Ecosystems
نویسندگان :
Sosan Salajegheh
1
1- دانشگاه تهران
کلمات کلیدی :
Coastal Forests،Climate Change،Sustainable Management،Carbon Sequestration
چکیده :
Coastal forests play a vital role in the ecological, economic, and social sustainability of coastal areas. These ecosystems not only provide resilience against climate change and natural disasters like floods and severe storms but also contribute significantly to biodiversity conservation, local livelihoods, and carbon sequestration. However, threats such as deforestation, pollution, urban expansion, and climate change have led to a significant decline in these ecosystems. This study, using a descriptive-analytical approach and a systematic review of scientific sources, examines the challenges and opportunities for the management, restoration, and sustainable development of coastal forests. The findings indicate that protecting these forests requires adaptive management, restoring degraded areas, promoting alternative livelihoods, and implementing comprehensive policies. Additionally, carbon sequestration through coastal forest restoration can play a key role in mitigating the effects of climate change. Ultimately, adopting science-based and community-centered approaches is essential for the sustainable development of these ecosystems.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تجزیه خوشهای برخی از ژنوتیپهای پسته باغستان سنتی قزوین براساس صفات کیفی
پوریا کاکوند - علی سلیمانی - فرهنگ رضوی
اثر نانوالیاف حاوی عصاره گیاه درمنه به روش الکتروریسی بر سلامتی
تکتم میری - نفیسه مهدینژاد - هما ملائی - حسین بارانی - محمود سلوکی
Variation of Morphological traits of Festuca rubra Genotypes under Water Deficit Stress
Sara Sabertanha - Fatemeh Amini - Ali Izadi Darbandi - Seyed Ahmad Sadat Noori
افزایش انعطافپذیری گیاه توت فرنگی در شرایط تنش شوری و قلیاییت با استفاده از طیفهای نوری تکمیلی: ارزیابی دستگاه فتوسنتزی
محمدرضا ملک زاده - حمیدرضا روستا
نقش هوش مصنوعی در امنیت و کنترل کیفیت صنایع غذایی
مریم بهدانی
مقایسه میزان گرده جمعآوری شده در چهار نژاد مختلف زنبورعسل
پیمان محبی نژاد - علی اسمعیلی زاده - مسعود اسدی فوزی - محمد بهجتیان اصفهانی
پیش تغلیظ و اندازهگیری دیازینون از نمونههای آبی با میکرو استخراج مایع-مایع هموژن از طریق شناورسازی با استفاده از کروماتوگرافی گازی-طیف سنج جرمی
محبوبه شیرانی - محبوبه امیرانی پور
A Review of Gluten-Free Cereals, Pseudo-Cereal Processing, and Food Products
Reza Pourhassani - Azam Ayoubi
بررسی اثرات ضدمیکروبی و ضد سرطانی نانوالیاف سنتز شده از عصاره گیاهی به روش الکتروریسی
طاهره حیدری - عباس رهدار
واکاوی آثار تغییر اقلیم بر دمای بیشینه¬ با تأکید بر پیامدهای آن بر کشاورزی و امنیت غذایی (مطالعه¬ی موردی: شهر سمنان)
رقیه ملکی مرشت - برومند صلاحی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4