0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
کشاورزی پیشرفته با هوش مصنوعی: طرحی برای امنیت غذایی و آینده پایدار
نویسندگان :
خدیجه سلیمانی
1
بهمن خسروی پور
2
1- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2- دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
کلمات کلیدی :
هوش مصنوعی،امنیت غذایی،کشاورز،چالش های اخلاقی
چکیده :
پیش بینی افرایش70 درصدی تقاضای غذا برای جمعیت جهان تا سال 2050 از یک سو و رویارویی بخش کشاورزی با چالش هایی همچون تغییر اقلیم و اثر آن بر کاهش عملکرد محصولات کشاورزی، نیاز به سیستم های تولید مواد غذایی پایدارتر را برای کشاورزی، محسوس تر ساخته است. شکی نیست که فناوریهای پیشرفته نقش بسیار مهم و حیاتی در پیشبرد شیوههای پایدار کشاورزی به منظور برآوردن تقاضای فزاینده برای تولید مواد غذایی و همچنین به حداقل رساندن اثرات زیستمحیطی دارند. هوش مصنوعی این پتانسیل را دارد که به کشاورزان کمک کند تا تولید را افزایش دهند و تأثیر آنها را روی محیط زیست کاهش دهد و با خودکارسازی نیروی کار فشرده و پایدارتر اقدام کند. همچنین به عنوان یک فناوری پایه اگر عاقلانه از آن استفاده شود، می تواند سیستم غذایی پایدار، مولد و انعطاف پذیر را برای نسل های آینده و نیل به اهداف توسعه پایدار را تضمین کند. به کارگیری این فناوری همچون سایر فناوری ها، با موانع و چالش هایی همچون: حفظ حریم خصوصی دادهها، جابجایی مشاغل و نیاز به سرمایهگذاری قابل توجه در زیرساختهای دیجیتال، توزیع نابرابر مکانیزاسیون، نیاز به مهارتهای تخصصی و .... روبروست. در این مقاله با مرور منابع الکترونیکی ضمن تشریح اهمیت و کاربرد هوش مصنوعی در کشاورزی، اصول مرتبط با آن به تفضیل شرح داده شده است. در بخش پایانی مقاله با دسته بندی چالش های هوش مصنوعی در بخش کشاورزی به سه گروه موانع فنی، اقتصادی - اجتماعی و محدودیت های اخلاقی، تأکید دارد که پرداختن به ملاحظات اخلاقی برای استقرار مسئولانه و عادلانه هوش مصنوعی در کشاورزی حیاتی است. همچنین توسعه فناوریهای هوش مصنوعی که شفاف، فراگیر و حساس به زمینه هستند و همچنین پاسخگوی محیطهای اجتماعی- اقتصادی که در آن فعالیت میکنند، برای اطمینان از همکاری ذینفعان و توانمندسازی آنها برای ایجاد اعتماد نسبت به سیستمهای مبتنی بر هوش مصنوعی از اهمیت بالایی برخوردار است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اثر دما، خشکی و شوری بر صفات فیزیولوژیکی گیاهان دارویی خرفه (Portulaca oleracea L.)، شنبلیه (Borago officinalis L.)، گل گاو زبان (Borago officinalis L.) و گل راعی (Hypericum perforatum L.)
رضا میرزائیان دهکردی
تحلیل اثرات امنیت غذایی بر معیشت اقتصادی و اجتماعی روستایی نمونه موردی: روستای تپه سلام
ساره پاکاریان
تاثیر بیماری میوه سبز بر میکروبیوم ریزوسفر مرکبات در ایران
الهام ارجمند - علی مقدم - علیرضا افشاریفر
مروری بر اثر ال-کارنیتین بر عملکرد رشد، خصوصیات لاشه و متابولیتهای خون جوجههای گوشتی
زهرا باغبانی پور - مژگان مظهری - زهرا رنجبری نسب - زهرا مشایخ بردسیری
استخراج آنزیم از ضایعات غذایی
ستایش کرمعلی - محمدیار حسینی
روشهای نوین کنترل کیفیت در تولید پنیر پیتزا
سحر نیکوئی - رضا حاجی محمدی فریمانی - محمد بلوردی - سپیده خراسانی
کاربردهای اینترنت اشیاء در کنترل هوشمند آبزیپروری
زینب کاظمی - مریم عبدالرحمانی
حفاظت از آلودگی رودخانه از طریق افزایش تمایل به مشارکت اجتماعی در انتقال پساب به تصفیهخانه فاضلاب توسط بخش خصوصی
ماهان صفریان بروجنی - صادق پرتانی - عظیم نظری
Novel Approaches in Insect Usage in the Field of Plant Protection
Marzieh Kashkouli
نوآوریهای علمی در امنیت غذایی: پاسخ به چالشهای جهانی تغذیه و تغییرات اقلیمی
سیده فریناز صارم نژاد نمینی - پویا پورعالی - آیتن قاسم پور نیاری - سیده سوین صفوی هیر
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2