0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی امنیت غذایی در روستاهای منطقه غرب تالاب جازموریان
نویسندگان :
محسن عادلی ساردوئی
1
سمیه نقوی
2
1- دانشگاه جیرفت
2- University of Jiroft
کلمات کلیدی :
امنیت غذایی،غرب تالاب جازموریان،کشاورزی،مناطق روستایی
چکیده :
هدف: امنیت غذایی یکی از دغدغههای اصلی تاریخ بشر بوده است که همواره با چالشهایی مواجه بوده است. علی رغم رشد چشمگیر در سطح زیر کشت و عملکرد در واحد سطح به واسطه بهبود علم و فناوری در بخش کشاورزی، پیش بینی شده در سالهای آتی سرعت بهرهوری کشاورزی کاهش یابد و مشکلات متعددی برای ساکنین مناطق مختلف جهان به همراه داشته باشد. بر این اساس مشکل ناامنی غذایی به دلیل رشد سریع جمعیت و سایر چالشهای نوظهور مانند تغییرات آب و هوا و افزایش تقاضا برای سوختهای زیستی بدتر شود. قطعا ارزیابی امنیت غذایی در مناطق روستایی یکی از مهمترین اولویتهای پژوهشی است که می تواند نقش بسزایی راستای دستیابی به امنیت غذایی، شناسایی مناطق پرخطر از نظر امنیت غذایی و اتخاذ تدابیر لازم برای مقابله با ناامنی غذایی داشته باشد. کشاورزی در حوزه غرب جازموریان فعالیت اصلی اقتصادی ساکنان بوده است و تاثیر چشم گیری بر اقتصاد این منطقه و همچنین تامین امنیت غذایی منطقهای و ملی ایفا می کند. با توجه به اهمیت موضوع فوق در این منطقه تحقیق حاضر در سال 1403 با هدف بررسی امنیت غذایی در مناطق روستایی صورت پذیرفته است. مواد و روشها: این پژوهش از نوع توصیفی-تحلیلی و مبتنی بر روش پیمایشی جهت گردآوری داده ها است. امنیت غذایی خانوارهای روستایی منطقه مورد مطالعه از طریق پرسشنامه استاندارد که در وزارت کشاورزی آمریکا طراحی شده و در ایران نیز و روایی و پایایی آن مورد تایید قرار گرفته بررسی شد. پرسشنامه فوق از طریق مصاحبه حضوری و با روش نمونه گیری طبقه ای گردآوری شد و تحلیل دادههای تحقیق با استفاده از نرم افزار SPSS24 مورد تحلیل قرار گرفته است. نتایج: نتایج توصیفی نشان داد فعالیت اصلی مناطق مورد مطالعه کشاورزی است و آنها دارای سابقه طولانی در این کار دارند. نتایج گروهبندی امنیت غذایی در میان خانوارهای مورد مطالعه نشان داد که بیش از 73 درصدشان دارای ناامنی غذایی هستند و تنها 27 درصد روستاییان مورد مطالعه در سطح دارای امنیت غذایی قرار داشتند. 9 درصد نمونهها دارای ناامنی با گرسنگی شدید، 17 درصد با ناامنی غذایی با گرسنگی متوسط و 47 درصد شان دارای ناامنی غذایی بدون گرسنگی طبقه بندی شدهاند. نتایج همچنین نشان داد گویههای نگرانی در مورد تمام شدن غذا، ناتوانی در تهیه وعدههای غذایی متعادل و متناسب، تغذیه نشدن بچهها بهاندازه کافی و خوردن غذا در هر وعده غذایی کمتر از حد معمول بیشترین اولویت را در بین 18 گویه پرسشنامه داشتند و همچنین گویههای بچهها در طول یک روز غذا نخوردهاند، کاهش وزن به علت نخوردن غذای کافی و کاهش تعداد یا میزان وعدههای غذایی بچهها دارای کمترین اهمیت در بین گویهها بودهاند. نتیجهگیری: نتایج تحقیبق نشان داد که وضعیت امنیت غذایی در وضعیت مناسبی وجود ندارد. بر این اساس پیشنهاد میشود که گروه های آسیبپذیر شناسایی و در برنامههای حمایتی دولت مورد توجه قرار گیرند. همچنین برنامههای بلند مدت به منظور بهبود وضعیت معیشتی این گروهها صورت پذیرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ارزیابی اثرات اسانس میخک هندی بر کاهش شمارش کلی میکروارگانیسمها و ماندگاری میوه گواوا تو سرخ
مهدی پورهاشمی - مهناز هاشمی روان - نازنین زند - علیرضا شهاب لواسانی
مروری بر تأثیر فناوری بینی الکترونیکی در ارزیابی تازگی و کیفیت گوشت
پویا درویشی - غلامحسین شاهقلی
Synthesis of Binary CdS/g-C₃N₄ Composite and Investigation of its Photocatalytic Activity for the Reduction of Cr(VI) Toward Environmental Protection
Amirhossein Mirmohamadi - Shabnam Sohrabnezhad - Rozita Foulady-Dehaghi
آنالیز توالیهای پروموتری ژنهای کدکننده پروتئینهای دخیل در مقاومت به بیماری برق زدگی نخود
سارا نعیمی - فرهاد شکوهی فر - مجتبی ممرآبادی
بررسی اثر رقم و سرعت بارگذاری بر انرژی گسیختگی پسته دهان
سید رسول راضی - منصور راسخ - سینا فیض اله زاده
اولین گزارش ویروس ساقه آبلهای سیب (Apple stem pitting virus (Foveavirus mali) , ASPV) از باغات گلابی در استان کرمان
نجمه عظیمی - احمد حسینی - خلیل ملک زاده
نقش هوش مصنوعی در مدیریت آفات: راهکارهای نوین و چالشهای اجرایی
محمد حسین تنورساز - محمد جواد ادیبیان
جستجوی ژنومی کوکسیلا بورنتی در شیر گوسفندان و بزان در شهرستان الشتر با استفاده از روش Nested-PCR
امین جایدری - مهدی حسنوند - شیوا آزادی چگنی
ارزیابی کارایی سیلیکات پتاسیم و نانو ذرات سیلیکون در تحمل به خشکی بادام
هدیه صادقی زریسفی - سهیل کریمی - وحید توللی
از مزرعه تا سفره: نقش روغن دارچین در کاهش آفات و افزایش تولید مواد غذایی سالم
محمد حسین تنورساز - محمد جواد ادیبیان
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2