0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
سیستم آگروفارستری رهیافتی مؤثر در توسعه کشاورزی پایدار
نویسندگان :
محمد سعید وقار
1
1- دانشگاه آزاد اسلامی کرمانشاه
کلمات کلیدی :
آگروفارستری،اکوسیستم،محیط زیست،منابع طبیعی
چکیده :
خاک عنصری ارزشمند و گرانبهایی است که نقش مهمی در تأمین غذا، آب و در پایداری اکوسیستم ها ایفا می کند. با رشد جمعیت و تغییر کاربری اراضی، کیفیت خاک به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. بنابراین، حفاظت خاک از اهمیت بالایی برخوردار است. در این خصوص درک چگونگی تأثیر سیستم های آگروفارستری بر خاک امری ضروری به نظر می رسد. سیستمهای آگروفارستری با تأمین منبع کربن و انرژی، بر جامعه میکروبی خاک تأثیر دارد و باعث تخریب آلایندهها، افزایش سرعت تنفس خاک و تثبیت بیولوژیکی نیتروژن در خاک شده است. علاوه بر این، باعث پایداری خاکدانه ها، بهبود قابلیت انتقال و نفوذپذیری، کاهش تبخیر از سطح خاک، برقراری تعادل هیدرولیکی، انتقال مواد غذایی از طبقات پایین به سطح خاک، افزایش ظرفیت ذخیره آب و کاهش رواناب می شود. در سیستم های آگروفارستری خاک های زیر تاج درختان حاصلخیزتر و حاوی مقادیر بیشتری کربن آلی، نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم است. این سیستم نه تنها می تواند باعث پایداری منابع طبیعی را تضمین کند، بلکه می تواند باعث ایجاد اشتغال و توسعه اقتصاد روستایی نیز شود. توصیه می شود اقدامات ترویجی و حمایتی بیشتری برای توسعه این نوع کشت در مناطق مستعد انجام شود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تاثیر تنش اکسیداتیو بر برخی شاخصهای بیوشیمایی پنج رقم گندم نان
آمنه قاسمی مصرمی - سوسن قاسمی مصرمی - عنایت الله نیازی اسفیازی - محمد جعفر هدایتی - محمد حسین جمال آبادی
مطالعهی باکتریهای مفید در سیستم بیوفلاک پرورش آبزیان
نرجس سنچولی - هاشم خندان بارانی
تاثیر کاربرد لجن لاگونی تصفیهخانههای فاضلاب بر رشد و عملکرد نعناع فلفلی
رضا تیموری الشتر - حسن مومیوند - رضا ابوالقاسمی - حسین میرزایی نجفقلی
سیستمهای آبیاری با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر: کاهش مصرف آب و انرژی در کشاورزی
علی سپهوند - امیر کریم دوست یاسوری
بررسی اثر رقم و سرعت بارگذاری بر تغییر شکل در نقطه گسیختگی پسته
سید رسول راضی - منصور راسخ - سینا فیض اله زاده
کاربردهای اینترنت اشیاء در کنترل هوشمند آبزیپروری
زینب کاظمی - مریم عبدالرحمانی
مکانیسم¬های افزایش مقاومت در گیاهان علیه آفات توسط باکتری¬های ریزوسفری محرک رشد
مصطفی خنامانی - الهه درینی - حمیدرضا علیزاده
Electrochemical Sensors for Detecting Sodium Benzoate in Food Industry
Zahra Izadi
تاثیر کاربرد بقایای گیاهی و زغال زیستی آنها بر صفات بیوشیمیایی و عملکرد تریتیکاله در شرایط تنش شوری
احسان بیژن زاده - زهرا ارکیان - حمید رضا بوستانی
ارزیابی اثرات ضدمیکروبی و ضداکسایشی حاملهای لیپیدی نانوساختار حاوی اسانسها در مواد غذایی
میلاد قاسم زاده - حمیدرضا اخوان - سپیده خراسانی - رضا حاجی محمدی فریمانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2