0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مطالعه ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی و کانیشناسی پدیده گردوغبار
نویسندگان :
معصومه سرمست
1
1- دانشگاه شیراز
کلمات کلیدی :
سیکل گردوغبار،مناطق خشک و نیمهخشک،ویژگیهای گردوغبار
چکیده :
پديده گردوغبار رخدادی طبيعی است که به طور گسترده در مناطق خشک جهان رخ می دهد. این پدیده از جنبه های مختلف حائز اهميت است و به عنوان يکی از مخاطرات اقليمی و زيست محيطی مهم به شمار می رود. این مطالعه با هدف بررسی ویژگیهای فیزیکی، شیمیایی و کانیشناسی، نرخ فرونشست و توزیع زمانی پدیده گردوغبار در نقاط مختلف جهان صورت پذیرفت. سيکل جهانی گردوغبار شامل سه مرحله فيزيکی جداشدن ذرات گردوغبار از منطقه منبع، انتقال ذرات در اتمسفر و ترسيب اين ذرات در محل بهصورت رسوب است. بررسی ويژگی های فيزيکی و ترکيب شيميايي آئروسل های گردوغبار اطلاعات مفيدی راجع به منشأ، فرآيندهای اختلاط، مسير حمل آن ها و مطالعه تأثيرات محيطی طوفان های گردوغبار فراهم میآورد. ترکيب شيميايي گردوغبار معلق در هوا برای شناسايي منابع احتمالی گردوغبار، مدل سازی کمی گردوغبار، درک اثرات احتمالی روی سلامت، خاک، بارندگی و پديده های بيوژئوشيمی اقيانوس ها و هوادیدگی لازم است. کانی شناسی گردوغبار با توجه به کانی شناسی مواد منبع تغيير می نمايد. نرخ فرونشست گردوغبار به تعامل ميان پارامترهای جوی از جمله بارندگی، باد، دما و رطوبت نسبی بستگی دارد. طوفان های گردوغبار در فصول بهار و تابستان دارای فراوانی بيش تر و در فصول پاييز و زمستان دارای فراوانی کم تری هستند. درجه تأثيرگذاری ذرات گردوغبار وابسته به مقدار و ويژگی های فيزيکی، شيميايي و کانی شناسی آنها است که آن ها نيز به مقدار زياد تحت کنترل منطقه منشأ گردوغبار که تحت تأثير تخريب قرار می گيرد، میباشند. بنابراين، شناخت منشأ، ماهيت، توزيع مکانی و زمانی پديده گردوغبار می تواند جهت مقابله با تخريب منطقه منشأ گردوغبار و کاهش اثرات زيانبار اين پديده مفيد واقع شود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
انواع پلیمرهای مورد استفاده در نانوالیاف به روش الکتروریسی
فاطمه قهرمانی - محمود توکلی - محمدامین میری - صدیقه سلیمانی فرد - سمیه نیک نیا
مدیریت تنش شوری در گیاه نعناع گریپفروتی: ارزیابی اثر کودهای شیمیایی پوششدار شده با نانوذرات کیتوزان بر ویژگیهای تغذیهای، بیوشیمیایی و عملکردی
محمد حقانی نیا
پیشرفتهای اخیر در فناوری اکستروژن در صنعت غذا
حنان لشکری
تبیین سنایوهای فراروی تاثیر تغییر اقلیم بر امنیت غذایی در جنوب استان کرمان
زکیه آفتابی - مراد کاویانی راد
ارزیابی کیفیت برخی از منابع آب زیرزمینی شهرستان مهریز با استفاده از شاخص کیفیت منابع آب ایران (IRWQI)
مهدی نصیریان - ناصر برومند
ارزیابی کود زیستی ریزوبیوم و قارچ میکوریزا بر صفات زراعی ارقام نخود در شرایط دیم
صلاح فرجی - بابک پاساری - اسعد رخزادی
مدیریت پایدار منابع آب و انرژی در راستای دستیابی به امنیت غذایی در استان چهارمحالوبختیاری
مریم صدیقی هفشجانی - مصطفی کرباسیون - حسنا ابراهیمی حسین آبادی
ارزیابی اثر جانبی حشرهکش گیاهی ماترین روی کفشدوزک هفت نقطهای Coccinella septempunctata در شرایط آزمایشگاه
ریحانه براتی
بستهبندی هوشمند: محافظت از غذا و تضمین سلامت
مهناز خسروی
نقش قارچهای میکوریز آربوسکولار همزیست گیاهان در جذب عناصر ریزمغذی
مرضیه کلاه کج
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2