0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ارزیابی تنوع زیستی کرمهای خاکی در زمینهای کشاورزی زاگرس میانی
نویسندگان :
اتابک روحی امینجان
1
ربابه لطیف
2
1- دانشگاه بوعلی سینا
2- دانشگاه سمنان
کلمات کلیدی :
باغات،ثبت جدید،Allolobophora chlorotica،Lumbricidae،Megascolecidae
چکیده :
هدف: پژوهش حاضر با هدف ارزیابی تنوع زیستی کرمهای خاکی در زمینهای کشاورزی در منطقه زاگرس میانی در غرب ایران انجام شد. مواد و روشها: نمونههای مطالعه شده به روش فیزیکی با حفر خاک در ابعاد 50 × 50 × 25 سانتیمتر جمعآوری شدند و بر اساس صفات ریختی و آناتومیک، با استفاده از کلیدهای معتبر (Bouché, 1972; Perel, 1979; Sims and Gerard, 1999; Csuzdi and Zicsi, 2003) شناسایی شدند. یافتههای پژوهش: در این پژوهش 11 گونه کرم خاکی متعلق به 8 جنس از 2 خانواده Lumbricidae و Megascolecidae شناسایی شدند، که عبارتند از: Allolobophora chlorotica (Savigny, 1826)، Amynthas corticis (Kinberg, 1866)، Aporrectodea caliginosa (Savigny, 1826)، A. jassyensis (Michaelsen, 1891)، A. rosea (Savigny, 1826)، A. trapezoides (Dugès, 1828)، Bimastos parvus (Eisen, 1874)، Dendrobaena hortensis (Michaelsen, 1890)، Helodrilus patriarchalis (Rosa, 1893)، Octolasion lacteum (Örley, 1881) و Perelia kaznakovi (Michaelsen, 1910). چهار گونه A. jassyensis، A. rosea، A. trapezoides و D. hortensis در زمینهای کشاورزی و گونه O. lacteum در باغها با فراوانی بالا یافت شدند. گونه A. chlorotica به عنوان ثبت جدید در باغهای گردو مشاهده شد. دو گونه B. parvus و H. patriarchalis در خاکهای دریافت کننده فاضلاب فراوانی بیشتری داشتند. گونه P. kaznakovi با فراوانی متوسط در زمینهای غیرکشاورزی وجود داشت. نتیجهگیری: براساس یافتههای پژوهش میتوان نتیجهگرفت که تنوع گونهای کرمهای خاکی در زمینهای کشاورزی مختلف نسبت به هم و نسبت به خاکهای غیرکشاورزی متفاوت بوده و همچنین فاضلابها و پسماندها نیز باعث ایجاد تغییر در تنوع زیستی کرمهای خاکی میشوند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مزیتهای استفاده از لامپهای الایدی در گلخانهها و فضاهای سرپوشیده جهت تولید گیاهان
پریا دهخدایی - محمود اثنی عشری - مهدی رحیم ملک - داود عسگری
روشهای تولید و کاربرد نانوذرات مس در بستهبندی مواد غذایی
صابر حیدرنژاد ماکویی - فرید عمیدی فضلی - ندا عمیدی فضلی
مروری بر بازیابی پایدار فسفر از پساب صنایع لبنی با استفاده از تبلور استروویت: رویکردی نوین در تولید کود زیستی
حسین کیانی - بهاره ابراهیمی تمندگانی - ملیکا امینی زاده
شناسایی 20 جنس نماتد انگل گیاهی از مزارع یونجه شهرستان سلسله استان لرستان
کورش عزیزی - سجاد کریمی نسب - عاطفه دریکوند
پرینت سهبعدی غذا: چه غذاهایی قابل چاپ هستند؟
مینا سالاری شهری
Synthesis of Binary CdS/g-C₃N₄ Composite and Investigation of its Photocatalytic Activity for the Reduction of Cr(VI) Toward Environmental Protection
Amirhossein Mirmohamadi - Shabnam Sohrabnezhad - Rozita Foulady-Dehaghi
مروری بر کشاورزی ارگانیک و امنیت غذایی (به ویژه آبزی پروری)
مهین ریگی
بررسی خصوصیات حسی و عملکردی پنیر صبحانه فرآوری شده با زیتون
اهدا نوری زاده - علیرضا مهرگان نیکو
بهینهسازی مصرف آب و افزایش بهرهوری در کشاورزی با استفاده از سامانههای آبیاری هوشمند
حسن شریفات
سنتز و بررسی اثر نانو ذرات اوره-هیدروکسی آپاتیت در بهبود رشد و تولید علوفه ارزن و سورگوم
سمیه چراغی - جلال قنبری - مهدیه رجایی - وحید صاحب - قاسم محمدی نژاد
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4