0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
Life Cycle Assessment (LCA) – A Necessity for The Sustainable Food Systems
نویسندگان :
Mahta Samadi
1
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران
کلمات کلیدی :
Life Cycle Assessment،LCA،Sustainability،Sustainable Food Systems،Food Waste
چکیده :
The essential concept of sustainability refers to preserving the environment and natural resources for future generations. In terms of the food industry, though, this concept has both expanded and become more challenging. More generally, the food supply chain grapples with food waste, shortage of food, and the environmental effects of farming and food industry activity. With increasing international concern about climate change and the repercussions of food production activities, it is Life Cycle Assessment (LCA) that increasingly stands out among several methodologies as a key one for sustainability analysis and improvement of production systems. This approach helps in identifying key processes in the life cycle of a food product from cradle to grave so as to decrease adverse environmental impacts. The boundaries of this article include the emergence and importance of LCA, its different phases, its practical implementation among food industry, obstacles, and illustrative case analyses.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تبیین سنایوهای فراروی تاثیر تغییر اقلیم بر امنیت غذایی در جنوب استان کرمان
زکیه آفتابی - مراد کاویانی راد
پیامدهای تنش شوری بر جوانهزنی و استقرار گیاهچه ارقام تجاری گندم
میترا جباری - نفیسه مهدی نژاد - خالد سلیمی
بررسی چالشهای مرتبط با تنوع زیست محیطی در شهریاسوج
سیده فائزه لاهوتی نسب - سیامک دخانی
مروری کوتاه بر کاربرد هوش مصنوعی در پرورش طیور
ساره افتخاری کنزرکی
تاثیر کشاورزی مدرن روی باروری: تهدیدات میکروپلاستیکها برای انسان، دام، طیور و آبزیان
هانیه هادیزاده - نزهت موسوی فر
مروری بر اثر اسید فولیک بر عملکرد رشد و متابولیتهای خون جوجههای گوشتی
زهره سیدی مرغکی - مژگان مظهری - زهرا رنجبری نسب - محمدصالح خاکبازبنیاسدی
تجزیه خوشهای برخی از ژنوتیپهای پسته باغستان سنتی قزوین براساس صفات کیفی
پوریا کاکوند - علی سلیمانی - فرهنگ رضوی
درونپوشانی، فنآوری نوین در فرآوری مواد غذایی
حنان لشکری
کشاورزی آلی و حفاظت از تنوع زیستی در مناطق خشک و بیابانی
محمدکیا کیانیان - نگار عبدالرحیمی
پایش آلودگي فلزات سنگين در پروفيل خاك (مطالعه موردی: شهرستان یزد)
اعظم رضوی نسب - عباس علی فقیه خراسانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2