0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر کاربرد و توسعه نانوزیمها در کنترل کیفیت مواد غذایی و شناسایی آلایندهها
نویسندگان :
نگین کریمی
1
ثمین دهقانی
2
حسین آهنگری
3
1- دانشکده علوم پزشکی مراغه
2- دانشکده علوم پزشکی مراغه
3- دانشکده علوم پزشکی مراغه
کلمات کلیدی :
نانوزیم ها،کنترل کیفیت،صنایع غذایی،زیست حسگرها
چکیده :
هدف: این مطالعه، مروری بر تکنیک های نوین مبتنی بر نانوزیم ها در آزمایشات کنترل کیفی مواد غذایی و شناسایی آلاینده های غذایی می باشد. مواد و روشها: برای یافتن مقالات مرتبط در پایگاه داده Pubmed و Scopus با کلمات کلیدی مدنظر مقالات مورد پایش قرار گرفته و مقالات به روز و کامل به عنوان مرجع انتخاب و استفاده شدند. یافتههای پژوهش: نانوزیم ها نانو مواد با ویژگی های واکنشی تقلیدی آنزیمی هستند که خواص آنزیمی را با ویژگی های مقیاس نانو ترکیب می کنند و به عنوان یک ابزار عالی در جایگزینی تکنیک های هزینه بر فعلی در آزمایش های کنترل کیفی مواد غذایی کاربرد دارند. فرآیند تولید تا خالص سازی آنزیم ها پرهزینه و زمان بر است و علاوه بر آن به دلیل ماهیت پروتئینی اغلب آنزیم ها در برابر شرایط محیطی تنشی مانند دما و اسیدیته-های بالا آسیب پذیر هستند و در نهایت باعث دناتوره شدن آن ها و کاهش قابل توجه فعالیت های آنزیمی و ناکارآمدی آن ها می-شوند. از این رو دانشمندان توجه خود را به تحقیقات در زمینه نانوزیم ها معطوف کرده اند که به دلیل پایداری بالا، سرعت عمل بیشتر و قابلیت تنظیم فعالیت به عنوان جایگزینی کاربردی برای آنزیم های بیولوژیکی هستند. نتیجهگیری: تحقیقات اخیر نشان میدهند که خواص ساختاری نانوزیم ها مانند اندازه ذرات و شکل آنها، تاثیر زیادی بر فعالیت های کاتالیزوری دارند و نانوزیم ها می-توانند افزودنی های غیرمجاز مانند کلنبوترول، ملامین، و بتا استرادیول ها را در قالب حسگرهای زیستی در مواد غذایی شناسایی کنند. از مهمترین کاربردهای نانوزیم ها می توان به توسعه سیستم های تشخیصی برای کنترل کیفی و ایمنی مواد غذایی اشاره کرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
غنیسازی مواد غذایی با استفاده از پودر غلات و حبوبات جوانهزده
فخرالدین صالحی
Antioxidant and Antibacterial Activities of Rosemary Essential Oil Against Foodborne Pathogens
Seyedeh Zahra Mousavi Moghadam - Mohammad Mohsenzadeh - Roya Rezaeian-Doloei
کاربرد پسماندهای کشاورزی در حذف آلایندههای آبی
اعظم نیک بخت - محمد حسین صیادی - فاطمه محمدحسنی - فاطمه شریف پور
بررسی اثرات ریزگردها و توسعه معدنکاوی بر کشاورزی و محیط زیست و راهکارهای کنترل آنها در مناطق خشک و بیابانی
محمدکیا کیانیان - سید ابراهیم نبوی چاشمی - نگار عبدالرحیمی
مکانیسم¬های افزایش مقاومت در گیاهان علیه آفات توسط باکتری¬های ریزوسفری محرک رشد
مصطفی خنامانی - الهه درینی - حمیدرضا علیزاده
تاثیر استفاده از ماکروجلبکها در جیره مرغهای تخمگذار
حسنا حاجاتی - علی حسین پیرای
Bio-Based Packaging in the Food Industry: Challenges, Market Trends, Future Prospects
Zeinab Khosravi Ghareche - Mohammadreza Rezaeigolestani
مروری بر مینیاتورسازی دستگاه¬های آنالیز شیمیایی در صنعت غذایی
رحمت الله فتحی - محمد اسمی زاده - احد منافی
مروری بر کشاورزی ارگانیک و امنیت غذایی (به ویژه آبزی پروری)
مهین ریگی
مروری بر کاربرد کنجاله دانههای روغنی در غنی سازی فرآوردههای غذایی
زهرا آذری - علیرضا مهرگان نیکو
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2