0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مقایسه اثر کودهای شیمیایی و زیستی بر رشد و عملکرد برنج رقم طارم هاشمی
نویسندگان :
عارفه حسنوند
1
1- دانشگاه پیام نور
کلمات کلیدی :
ازتوباکتر،اوره،برنج،عملکرد،کود زیستی
چکیده :
هدف: برنج (Oryza sativa L.) به عنوان یکی از مهمترین محصولات زراعی دنیا، در بخشهای وسیعی از سراسر جهان کشت میشود. کودهای زیستی میتوانند به عنوان مکمل درکشاورزی پایدار به کار برده شوند. هدف اصلی از این پژوهش، بررسی تأثیر اثرات کود زیستی و کودهای شیمیایی بر رشد و عملکرد برنج رقم طارم هاشمی بود. مواد و روش ها: تحقیق حاضر به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1403 در شهرستان خرم آباد اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل، دو نوع کود شیمایی (اوره و نیترات آمونیوم) و کودهای زیستی در چهار سطح (عدم کاربرد کود زیستی، کاربرد میکوریز، کاربرد ازتوباکتر و آزوسپریلیوم، کاربرد توأم میکوریز با ازتوباکتر و آزوسپریلیوم) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم-افزار SAS نسخه 1/9 و برای مقایسه میانگین ها از آزمون دانکن استفاده شد. نتایج: بر اساس نتایج تجزیه واریانس داد ه ها، تأثیر کودهای شیمیایی و زیستی و اثرت متقابل آن ها بر تمامی پارامترهای اندازهگیری شده در سطح احتمال یک و پنج درصد معنیدار بود. مقایسه میانگین دادهها نشان داد، حداکثر ارتفاع بوته (72/90 سانتی متر)، تعداد پنجه در بوته (56/32)، تعداد دانه در خوشه (37/155) و وزن هزار دانه (16/24) در تیمار توأم میکوریز با ازتوباکتر و آزوسپریلیوم ثبت شد. بیشترین طول خوشه با میانگین 7/26 سانتی متر مربوط به تیمار اوره بود که با تیمار نیترات آمونیوم اختلاف آماری معنیداری نداشت (05/0
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مروری کوتاه بر ارزیابی غیرتهاجمی استرس در گوسفندان: نقش کورتیزول پشم بهعنوان شاخص پایدار فیزیولوژیکی
فاطمه نسب پور
ارزیابی کود زیستی ریزوبیوم و قارچ میکوریزا بر صفات زراعی ارقام نخود در شرایط دیم
صلاح فرجی - بابک پاساری - اسعد رخزادی
مروری بر کاربردهای ترکیبات پریبیوتیک در صنایع غذایی
رضا پورحسنی - اعظم ایوبی - محمد بلوردی
مروری بر مدیریت سرخرطومی حنایی خرما Rhynchophorus ferrugineus
مصطفی خنامانی
ارزیابی کیفیت برخی از منابع آب زیرزمینی شهرستان مهریز با استفاده از شاخص کیفیت منابع آب ایران (IRWQI)
مهدی نصیریان - ناصر برومند
سرخکردن هوای داغ: راهکاری موثر برای حفظ ایمنی و کیفیت تغذیهای غذاهای دریایی
بهاره معروف پور - امان محمد ضیائی فر - حسن صباغی
تحلیل اقتصادی تولید تخم مرغ بلدرچین: تاثیر یارانهها بر هزینهها و سودآوری در شهرستان سراوان
راضیه گلدرزهی - منوچهر یوسفی
نقش گونههای باسیلوس در بهبود تحمل گیاهان به تنش خشکی: مکانیسمها و کاربردها
نگین جلیلیان - منا صراحی نوبر - خدیجه کیارستمی
کاربرد هوش مصنوعی در بستهبندیهای نوین صنعت غذا
امیرحسین ابراهیمی - علیرضا بیعوض
اثر دما، خشکی و شوری بر صفات فیزیولوژیکی گیاهان دارویی خرفه (Portulaca oleracea L.)، شنبلیه (Borago officinalis L.)، گل گاو زبان (Borago officinalis L.) و گل راعی (Hypericum perforatum L.)
رضا میرزائیان دهکردی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2