0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مقایسه اثر کودهای شیمیایی و زیستی بر رشد و عملکرد برنج رقم طارم هاشمی
نویسندگان :
عارفه حسنوند
1
1- دانشگاه پیام نور
کلمات کلیدی :
ازتوباکتر،اوره،برنج،عملکرد،کود زیستی
چکیده :
هدف: برنج (Oryza sativa L.) به عنوان یکی از مهمترین محصولات زراعی دنیا، در بخشهای وسیعی از سراسر جهان کشت میشود. کودهای زیستی میتوانند به عنوان مکمل درکشاورزی پایدار به کار برده شوند. هدف اصلی از این پژوهش، بررسی تأثیر اثرات کود زیستی و کودهای شیمیایی بر رشد و عملکرد برنج رقم طارم هاشمی بود. مواد و روش ها: تحقیق حاضر به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار در سال زراعی 1403 در شهرستان خرم آباد اجرا شد. تیمارهای آزمایش شامل، دو نوع کود شیمایی (اوره و نیترات آمونیوم) و کودهای زیستی در چهار سطح (عدم کاربرد کود زیستی، کاربرد میکوریز، کاربرد ازتوباکتر و آزوسپریلیوم، کاربرد توأم میکوریز با ازتوباکتر و آزوسپریلیوم) بود. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم-افزار SAS نسخه 1/9 و برای مقایسه میانگین ها از آزمون دانکن استفاده شد. نتایج: بر اساس نتایج تجزیه واریانس داد ه ها، تأثیر کودهای شیمیایی و زیستی و اثرت متقابل آن ها بر تمامی پارامترهای اندازهگیری شده در سطح احتمال یک و پنج درصد معنیدار بود. مقایسه میانگین دادهها نشان داد، حداکثر ارتفاع بوته (72/90 سانتی متر)، تعداد پنجه در بوته (56/32)، تعداد دانه در خوشه (37/155) و وزن هزار دانه (16/24) در تیمار توأم میکوریز با ازتوباکتر و آزوسپریلیوم ثبت شد. بیشترین طول خوشه با میانگین 7/26 سانتی متر مربوط به تیمار اوره بود که با تیمار نیترات آمونیوم اختلاف آماری معنیداری نداشت (05/0
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
اثر محلولپاشی سیلیکات پتاسیم و پتاسیم بر تراکم جمعیت پوره پسیل معمولی پسته (Agonoscena pistaciae)
حامد رجبی - محمدرضا حسنی - زهرا شیبانی - لیلا زارع
تأثیر عوامل فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیک آب و زایشگاه بر زندهمانی نوزادان مولی (Poecilia sphenops) و گوپی (Poecilia reticulata) در آکواریومهای خانگی
فاطمه متفکر
کاربرد متیل جاسمونات بر برخی صفات فیزیولوژیکی گل همیشه بهار (Calendula officinalis) در شرایط خاک شور
آرین لشکری - وحیدرضا صفاری - صفورا سعادتی
اثر سن درخت و عمق خاک بر برخی ویژگیهای شیمیایی خاک در باغهای کیوی
ذکریا معنوی - نفیسه یغمائیان - سپیده ابریشمکش
مروری بر کاربرد کنجاله دانههای روغنی در غنی سازی فرآوردههای غذایی
زهرا آذری - علیرضا مهرگان نیکو
اثر گلایفوسیت و محصولات تراریخته (GMO) بر باروری انسان: تحلیل انتقادی از اثرات منفی و بالقوه آنها
پونه نیکوئی - غلامرضا مطلب
بررسی اثر جایگزینی کنجاله سویا با خوراک فضولات طیورغنی شده با لارو مگس در جیره برعملکردهای پرواری در بره های پرواری قره گل
مجید یعقوب زاده - سارا رجب زاده - محسن شیرمحمدی - فریبا فریور
روش های نوین بهداشت، کنترل کیفیت و بسته بندی مواد غذایی
ثمین آدینه
کاربرد فناوری CRISPR/Cas9 در مهندسی ژنتیک میکروارگانیسمهای غذایی برای ارتقای کیفیت و ایمنی غذایی
مرجان حیدرزاده
مطالعه تنوع ژنتیکی اجزاء عملکرد در گندم وحشیAegilops tauschii تحت شرایط تنش خشکی
فاطمه حسینی - سید سعید موسوی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2