0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر تأثیر عوامل ضدکلوخهای شدن بر ویژگیهای کیفی پودر خرما
نویسندگان :
کیمیا شفیعی زاده
1
حمیدرضا اخوان
2
سپیده خراسانی
3
1- دانشگاه شهید باهنر کرمان
2- دانشگاه شهید باهنر کرمان
3- دانشگاه شهید باهنر کرمان
کلمات کلیدی :
پودر خرما،جریانپذیری،جذب رطوبت،چسبندگی،زمان ماندگاری
چکیده :
خرما ميوهاي باارزش و محصول بومي ايران است. سالانه در دنيا ۵/۴ ميليون تن خرما توليد میشود و كشور ما بهتنهایی با توليد ۹۰۸ هزار تن در سال یکی از بزرگترین تولیدکنندگان اين محصول است. بهطوریکه ۲۴ درصد توليد خرما در آسيا و ۱۵ درصد توليد جهاني را در اختيار دارد. در طي توليد اين محصول در كشور ما حدود ۳۰ درصد بهصورت ضايعات به مصرف دام میرسد و اين در حالي است كه میتوان اين خرماهاي ضايعاتي را فراوری کرد و از آنها محصولي باارزش افزوده بالاتر تولید نمود. پودر خرما فرآورده جديدي از خرما است که از خشککردن خرما یا شیرهی آن حاصل میشود. توليد پودر خرما به دلايل مختلفي از جمله افزايش زمان ماندگاري خرما، كاهش ضايعات، توليد محصولات جديد و افزايش جنبههای مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. مواد غذایی بسیاری به حالت پودری وجود دارند که بهوسیله جذب رطوبت به حالت کلوخهای و تودهای در میآیند. برای جلوگیری از وقوع این اتفاق از ترکیباتی به نام عوامل ضدکلوخهای شدن استفاده میشود. ترکیبات فراوانی مانند کلسیم و منیزیم سیلیکات، سدیم دیآلومینات، تریکلسیم فسفات و منیزیم کربنات و... خصوصیات ضدکلوخهای شدن دارند. به طورکلی، عوامل ضدکلوخهای به ترکیبات بیاثر پودری بسیار ریز با اندازه کمتر از ۱۱ میکرومتر گفته میشود. در این مقاله مروری برای جلوگیری از کلوخهای شدن پودر خرما روشهای مختلفی مورد بررسی قرار گرفته است تا بتوان راهکار مناسبی را برای تجاریکردن این محصول ارائه کرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
کشاورزی حفاظتی و امنیت غذایی: چالشهای موجود و راه حلهای بالقوه
جلال قنبری - مرضیه بشارتیفر
امکانسنجی تولید امولسیون پیکرینگ و کاربرد آن در تولید بستهبندی مواد غذایی
کوثر تقوی - ندا نریمانی - حسین آهنگری - علیرضا ابراهیمی - علی احسانی
High-Performance Activated Biochars Tailored by Potassium Hydroxide for Capacitive Deionization
Fatemeh Mianjian - Reza Khoshbouy
بررسی روشهای حذف و تثبیت آلودگی آرسنیک در محیط
امیر قربانی - هاله قربانی - هادی قربانی
پپتیدهای کارکردی و نقش آنها در مدیریت بیماریهای گیاهی
مهنوش صالحی - مریم میرطالبی
تاثیر بیوچار هسته خرما و کود شیمیایی بر صفات رشدی گیاه دارویی رازیانه (Foeniculum vulgare L.)
ریحانه حسنی پور - محدثه شمس الدین سعید
بهینهسازی غلظت تنظیمکنندههای رشد و ساکاروز در کالوسزایی زامیفولیا
نفیس عاشوری - شیرین دیانتی دیلمی - سهیل کریمی
Bio-Based Packaging in the Food Industry: Challenges, Market Trends, Future Prospects
Zeinab Khosravi Ghareche - Mohammadreza Rezaeigolestani
مروری بر استفاده از مخمرها در تغذیه نشخوارکنندگان
زهرا جوکارریگآبادی
بررسی تأثیرات زیست محیطی تولید گندم در نظامهای کشاورزی متنوع: چالشها و راهکارها
احسان باقری - هیمن خودکام
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4