0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر تأثیر عوامل ضدکلوخهای شدن بر ویژگیهای کیفی پودر خرما
نویسندگان :
کیمیا شفیعی زاده
1
حمیدرضا اخوان
2
سپیده خراسانی
3
1- دانشگاه شهید باهنر کرمان
2- دانشگاه شهید باهنر کرمان
3- دانشگاه شهید باهنر کرمان
کلمات کلیدی :
پودر خرما،جریانپذیری،جذب رطوبت،چسبندگی،زمان ماندگاری
چکیده :
خرما ميوهاي باارزش و محصول بومي ايران است. سالانه در دنيا ۵/۴ ميليون تن خرما توليد میشود و كشور ما بهتنهایی با توليد ۹۰۸ هزار تن در سال یکی از بزرگترین تولیدکنندگان اين محصول است. بهطوریکه ۲۴ درصد توليد خرما در آسيا و ۱۵ درصد توليد جهاني را در اختيار دارد. در طي توليد اين محصول در كشور ما حدود ۳۰ درصد بهصورت ضايعات به مصرف دام میرسد و اين در حالي است كه میتوان اين خرماهاي ضايعاتي را فراوری کرد و از آنها محصولي باارزش افزوده بالاتر تولید نمود. پودر خرما فرآورده جديدي از خرما است که از خشککردن خرما یا شیرهی آن حاصل میشود. توليد پودر خرما به دلايل مختلفي از جمله افزايش زمان ماندگاري خرما، كاهش ضايعات، توليد محصولات جديد و افزايش جنبههای مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. مواد غذایی بسیاری به حالت پودری وجود دارند که بهوسیله جذب رطوبت به حالت کلوخهای و تودهای در میآیند. برای جلوگیری از وقوع این اتفاق از ترکیباتی به نام عوامل ضدکلوخهای شدن استفاده میشود. ترکیبات فراوانی مانند کلسیم و منیزیم سیلیکات، سدیم دیآلومینات، تریکلسیم فسفات و منیزیم کربنات و... خصوصیات ضدکلوخهای شدن دارند. به طورکلی، عوامل ضدکلوخهای به ترکیبات بیاثر پودری بسیار ریز با اندازه کمتر از ۱۱ میکرومتر گفته میشود. در این مقاله مروری برای جلوگیری از کلوخهای شدن پودر خرما روشهای مختلفی مورد بررسی قرار گرفته است تا بتوان راهکار مناسبی را برای تجاریکردن این محصول ارائه کرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی روشهای حفاظت خاک در کشاورزی مناطق خشک و بیابانی
محمدکیا کیانیان - مریم رحیمی - نگار عبدالرحیمی
کپسوله کردن پروبیوتیکها با نانومواد
فاطمه قهرمانی - محمود توکلی - محمدامین میری - صدیقه سلیمانی فرد - سمیه نیک نیا
اثر سلنیم بر کاهش پوکی در پسته (Pistacia vera L.) رقم اوحدی
صادق یافرهادیان - زهرا پاک کیش - سهیلا محمدرضاخانی
بهینهسازی غلظت تنظیمکنندههای رشد و ساکاروز در کالوسزایی زامیفولیا
نفیس عاشوری - شیرین دیانتی دیلمی - سهیل کریمی
اثر تنش خشکی، کاربرد بیوچار و تلقیح با میکوریزا بر رشد زرینگیاه
مرضیه بشارتی فر - غلامرضا خواجویی نژاد - عنایت الله توحیدی نژاد - جلال قنبری
اثرات منابع مختلف سلنیوم آلی میکرو و نانو بر عملکرد و کیفیت گوشت جوجههای گوشتی آرین
محمد دیانی - شیرین هنربخش - سیدداود شریفی - علی کلانتری حصاری
امکان تعیین ریز ماهوارههای (میکروستلایت) عقرب آندراکتونوس کراسیکودا با استفاده از دادههای ترانسکریپتومی
روشن کاکی - محمود نظری
اثر محلولپاشی سیلیکات پتاسیم و پتاسیم بر تراکم جمعیت پوره پسیل معمولی پسته (Agonoscena pistaciae)
حامد رجبی - محمدرضا حسنی - زهرا شیبانی - لیلا زارع
نقش اقتصادی هوش مصنوعی در مدیریت خدمات اکوسیستم جنگل
ساره حسینی - شمیم خجسته دلدار
مروری کوتاه بر ارزیابی غیرتهاجمی استرس در گوسفندان: نقش کورتیزول پشم بهعنوان شاخص پایدار فیزیولوژیکی
فاطمه نسب پور
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2