0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر تأثیر عوامل ضدکلوخهای شدن بر ویژگیهای کیفی پودر خرما
نویسندگان :
کیمیا شفیعی زاده
1
حمیدرضا اخوان
2
سپیده خراسانی
3
1- دانشگاه شهید باهنر کرمان
2- دانشگاه شهید باهنر کرمان
3- دانشگاه شهید باهنر کرمان
کلمات کلیدی :
پودر خرما،جریانپذیری،جذب رطوبت،چسبندگی،زمان ماندگاری
چکیده :
خرما ميوهاي باارزش و محصول بومي ايران است. سالانه در دنيا ۵/۴ ميليون تن خرما توليد میشود و كشور ما بهتنهایی با توليد ۹۰۸ هزار تن در سال یکی از بزرگترین تولیدکنندگان اين محصول است. بهطوریکه ۲۴ درصد توليد خرما در آسيا و ۱۵ درصد توليد جهاني را در اختيار دارد. در طي توليد اين محصول در كشور ما حدود ۳۰ درصد بهصورت ضايعات به مصرف دام میرسد و اين در حالي است كه میتوان اين خرماهاي ضايعاتي را فراوری کرد و از آنها محصولي باارزش افزوده بالاتر تولید نمود. پودر خرما فرآورده جديدي از خرما است که از خشککردن خرما یا شیرهی آن حاصل میشود. توليد پودر خرما به دلايل مختلفي از جمله افزايش زمان ماندگاري خرما، كاهش ضايعات، توليد محصولات جديد و افزايش جنبههای مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. مواد غذایی بسیاری به حالت پودری وجود دارند که بهوسیله جذب رطوبت به حالت کلوخهای و تودهای در میآیند. برای جلوگیری از وقوع این اتفاق از ترکیباتی به نام عوامل ضدکلوخهای شدن استفاده میشود. ترکیبات فراوانی مانند کلسیم و منیزیم سیلیکات، سدیم دیآلومینات، تریکلسیم فسفات و منیزیم کربنات و... خصوصیات ضدکلوخهای شدن دارند. به طورکلی، عوامل ضدکلوخهای به ترکیبات بیاثر پودری بسیار ریز با اندازه کمتر از ۱۱ میکرومتر گفته میشود. در این مقاله مروری برای جلوگیری از کلوخهای شدن پودر خرما روشهای مختلفی مورد بررسی قرار گرفته است تا بتوان راهکار مناسبی را برای تجاریکردن این محصول ارائه کرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
عملکرد و ترکیبات شیمیایی بالنگوی شهری (Lalelemantia iberica Fisch. et Mey) تحت تاثیر تاریخ کاشت و فاصله
ویدا فتاحی - علیرضا پیرزاد - سعیده رحیم زاده
اثر سلنیم بر کاهش پوکی در پسته (Pistacia vera L.) رقم اوحدی
صادق یافرهادیان - زهرا پاک کیش - سهیلا محمدرضاخانی
تعامل تمدنی ایران و لبنان و نقش آن در تمدنسازی نوین اسلامی و رویش حزب الله لبنان
میثم تارم - مریم کریمی افشار - اصغر شاهرخی
تاثیر کشاورزی مدرن روی باروری: تهدیدات میکروپلاستیکها برای انسان، دام، طیور و آبزیان
هانیه هادیزاده - نزهت موسوی فر
استفاده از تنظیمکنندههای رشد جهت افزایش مقاومت به تنش شوری در گیاهان دارویی (مطالعه موردی بر دیاکسید تیتانیوم)
محمدرضا جلالی - مینا امانی
فراتحلیل چالشها و موانع کارآفرینی کشاورزی در ایران
فاطمه نقی بیرانوند - جعفر یعقوبی - غلامرضا مجردی
نقش بیداری اسلامی در پیروزی انقلاب اسلامی ایران
سید سعید حاجی زاده - زهره نامداری منفرد
واکاوی شاخصههای تمدن نوین اسلامی در اندیشه شهیدان مقاومت
رشید رکابیان
آبزی پروری میگو با سیستم آکوامیمیکری
محمدحسین خانجانی - سعید زاهدی
ارزیابی کارایی انرژی تولید گندم با استفاده از برنامهریزی ریاضی
علیرضا خوشرو
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2