0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مروری بر تأثیر عوامل ضدکلوخهای شدن بر ویژگیهای کیفی پودر خرما
نویسندگان :
کیمیا شفیعی زاده
1
حمیدرضا اخوان
2
سپیده خراسانی
3
1- دانشگاه شهید باهنر کرمان
2- دانشگاه شهید باهنر کرمان
3- دانشگاه شهید باهنر کرمان
کلمات کلیدی :
پودر خرما،جریانپذیری،جذب رطوبت،چسبندگی،زمان ماندگاری
چکیده :
خرما ميوهاي باارزش و محصول بومي ايران است. سالانه در دنيا ۵/۴ ميليون تن خرما توليد میشود و كشور ما بهتنهایی با توليد ۹۰۸ هزار تن در سال یکی از بزرگترین تولیدکنندگان اين محصول است. بهطوریکه ۲۴ درصد توليد خرما در آسيا و ۱۵ درصد توليد جهاني را در اختيار دارد. در طي توليد اين محصول در كشور ما حدود ۳۰ درصد بهصورت ضايعات به مصرف دام میرسد و اين در حالي است كه میتوان اين خرماهاي ضايعاتي را فراوری کرد و از آنها محصولي باارزش افزوده بالاتر تولید نمود. پودر خرما فرآورده جديدي از خرما است که از خشککردن خرما یا شیرهی آن حاصل میشود. توليد پودر خرما به دلايل مختلفي از جمله افزايش زمان ماندگاري خرما، كاهش ضايعات، توليد محصولات جديد و افزايش جنبههای مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. مواد غذایی بسیاری به حالت پودری وجود دارند که بهوسیله جذب رطوبت به حالت کلوخهای و تودهای در میآیند. برای جلوگیری از وقوع این اتفاق از ترکیباتی به نام عوامل ضدکلوخهای شدن استفاده میشود. ترکیبات فراوانی مانند کلسیم و منیزیم سیلیکات، سدیم دیآلومینات، تریکلسیم فسفات و منیزیم کربنات و... خصوصیات ضدکلوخهای شدن دارند. به طورکلی، عوامل ضدکلوخهای به ترکیبات بیاثر پودری بسیار ریز با اندازه کمتر از ۱۱ میکرومتر گفته میشود. در این مقاله مروری برای جلوگیری از کلوخهای شدن پودر خرما روشهای مختلفی مورد بررسی قرار گرفته است تا بتوان راهکار مناسبی را برای تجاریکردن این محصول ارائه کرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مدیریت و توسعه رویشگاه گیاه دارویی باارزش Zataria multiflora Boiss. در جنوب استان کهگیلویه و بویراحمد
وحید کریمیان
مروری بر تأثیر فناوری بینی الکترونیکی در ارزیابی تازگی و کیفیت گوشت
پویا درویشی - غلامحسین شاهقلی
بررسی انواع پریبیوتیکها و نقش آنها در حفظ سلامت انسان
زهرا نظیری - شهرزاد یونسیان
جزایر بیماریزایی سالمونلا
فرزانه جلدی - سید مصطفی پیغمبری
نقش متابارکدینگ در شناسایی آلودگیهای زیستی و تأثیر آن بر امنیت غذایی جهانی
یاسمن مظفری گودرزی - مهسا ساکی - زهرا میرسلیمانی - زینب بهمنی
بررسی کاربرد باکتریهای مقاوم به شوری در کشاورزی
معصومه مقبلی گردینی - قباد جلالی - شکوفه السادات اعتمادزاده
مروری بر کشاورزی ارگانیک و امنیت غذایی (به ویژه آبزی پروری)
مهین ریگی
تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو
سما حبیبی آذر - فاطمه قاسم نجف آباد - مبینا نیک فر
نانوریزپوشانی اسانسهای گیاهی، خواص و کاربرد آنها
کوثر دشتی سرمدی - محمدعلی نجفی
تحلیل همدیدی موج سرمایی ژانویه 2022 شمال شرق ایران¬ با تأکید بر پیامدهای آن بر کشاورزی
رقیه ملکی مرشت - برومند صلاحی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2