0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بهینهسازی تکثیر شیرین بیان در کشاورزی پایدار: راهکارهای نوین برای مناطق شور
نویسندگان :
رستم یزدانی بیوکی
1
محمدهادی راد
2
حسین بیرامی
3
امیر پرنیان
4
ولی سلطانی گردفرامرزی
5
1- مرکز ملی تحقیقات شوری
2- مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد
3- مرکز ملی تحقیقات شوری
4- مرکز ملی تحقیقات شوری
5- مرکز ملی تحقیقات شوری
کلمات کلیدی :
کاشت بذری،کاشت نشا،تکثیر غیرجنسی،تکثیر ریشه،شوری
چکیده :
این پژوهش با هدف ارزیابی تأثیر سطوح مختلف تنش شوری بر روشهای تکثیر گیاه دارویی شیرین بیان (Glycyrrhiza glabra L) در مزرعه تحقیقاتی صدوق وابسته به مرکز ملی تحقیقات شوری طی سه سال زراعی (1399-1402) انجام شد. آزمایش به صورت اسپیلت پلات در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار و با چهار سطح شوری آب آبیاری (۲، ۴، ۸ و ۱۲ دسیزیمنس بر متر) و سه روش تکثیر (بذری، نشایی و ریشهای) انجام شد. پارامترهای اندازهگیری شده شامل درصد استقرار، ارتفاع بوته، وزن خشک اندام هوایی و ریشه بود. نتایج نشان داد که شوری بر تمامی صفات مورد بررسی تأثیر معنیداری داشت، در حالی که روش تکثیر تنها بر ارتفاع بوته و درصد استقرار تأثیرگذار بود. بالاترین ارتفاع بوته در شوری ۲ دسیزیمنس بر متر و بدون تأثیر روش تکثیر مشاهده شد. در شوری ۴ دسیزیمنس بر متر، تکثیر بذری با ارتفاع 66/44 سانتیمتر، بیشترین ارتفاع را داشت. در شوری ۸ دسیزیمنس بر متر، تکثیر ریشهای با کاهش 31 و 36 درصدی ارتفاع نسبت به روش نشایی و بذری، کمترین ارتفاع را نشان داد. در شوری ۱۲ دسیزیمنس بر متر، هر سه روش تکثیر، کمترین ارتفاع را داشتند. درصد استقرار در شوریهای ۲ و ۴ دسیزیمنس بر متر در تکثیر بذری (به ترتیب 77 و 66 درصد) و در شوریهای ۸ و ۱۲ دسیزیمنس بر متر در تکثیر ریشهای (به ترتیب 63 و 60 درصد) بالاترین بود. به طور کلی، نتایج این پژوهش نشان میدهد که روش تکثیر ریشهای در سطوح بالای شوری و روش تکثیر بذری در سطوح پایین شوری، مناسبترین روشها برای کشت شیرین بیان هستند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی تأثیر اقتصاد دیجیتال بر تابآوری بخش کشاورزی
علیرضا کرباسی - رسول بنسبردی
نانو فناوری و کاربرد آن به عنوان نانوآفتکش
فائزه بلوچی - غلامرضا شریفی
اخلاق کشاورزی، راهی برای دستیابی به پایداری کشاورزی و امنیت غذایی
سکینه عبدی
بررسی خصوصیات زایشی توت فرنگی رقم سابرینا تحت تیمارهای نانو ذرات زینک اکساید و باکتری Bacillus velezensis در شرایط تنش قلیایی)
عباس دانایی فر - اسمعیل خالقی
بررسی اثر پیش تیمار بذر با قارچ میکوریز بر شاخصهای جوانهزنی در گیاه کینوا تحت تنش شوری
زهرا مسعود - فرزانه نجفی - کبری توفیقی - زهره شیرخانی
بررسی تغییرات کاربری اراضی رویشگاه زاکرس با استفاده از سنجش از راه دور
سوسن سلاجقه - حامد اسکندری دامنه - هادی اسکندری دامنه
A Review of Gluten-Free Cereals, Pseudo-Cereal Processing, and Food Products
Reza Pourhassani - Azam Ayoubi
Lippia citriodora (lemon verbena): A Comprehensive Review of its Medicinal and Culinary Applications Accounting Phytochemistry
Mohammad-Reza Jalali - Mina Amani
تحلیل اثرات امنیت غذایی بر معیشت اقتصادی و اجتماعی روستایی نمونه موردی: روستای تپه سلام
ساره پاکاریان
بررسی خصوصیات آنتیاکسیدانی چهار گونه جلبک قهوهای با روش طیف سنجی مرئی
اسماعیل تماری - هاجر صداقت
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2