0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مطالعه اسیدهای چرب روغن هسته خرمای ارقام مضافتی و کلوته جیرفت، راهکاری برای استفاده از ضایعات و دستیابی به امنیت غذایی
نویسندگان :
نجمه سلیمانی
1
بهمن پناهی
2
فاطمه دریجانی
3
1- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
2- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
3- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
کلمات کلیدی :
اسیدهای چرب،روغن،کلوته،مضافتی،هسته خرما
چکیده :
هسته خرما یک فرآورده جانبی از صنعت خرما است که به میزان زیادی در کشور تولید میشود و عمدتاً دور ریخته شده یا در خوراک دام مورد استفاده قرار میگیرد. در پژوهش اخیر، روغن هسته خرمای ارقام مضافتی و کلوته جیرفت با هدف استفاده از ضایعات و دستیابی به امنیت غذایی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. روغن هسته ارقام خرمای مضافتی و کلوته جیرفت با دستگاه سوکسله تمام اتوماتیک استخراج و توسط دستگاه گاز کروماتوگرافی پروفایل اسیدهای چرب آن شناسایی شد. روغن هسته خرمای حاصله از هر دو رقم بهرنگ زرد و بهحالت نیمهجامد و دارای ضریب شکست 459/1 بود. اسیدهای چرب اصلی در روغن هسته خرما شامل 10/48 تا 50/50 درصد اولئیک اسید، 00/14 تا 80/15 درصد لوریک اسید،80/10 تا 70/11 درصد پالمیتیک اسید، 60/10 تا 90/10 درصد میریستیک اسید، 70/7 تا 20/8 درصد لینولئیک اسید و 00/3 تا 40/3 درصد استئاریک اسید بودند. لینولنیک، پالمیتولئیک، آراکیدونیک، کاپریلیک و کاپریک اسیدها به میزان ناچیز و به ترتیب با مقادیر متوسط 5/0، 3/0، 3/0 ، 5/0 و 3/0 درصد در روغن هسته ارقام خرمای مضافتی و کلوته یافت شدند و روغن هسته خرمای کلوته در مقایسه با روغن هسته خرمای مضافتی دارای مقادیر بالاتری از اسیدهای چرب اشباع (کاپریلیک، کاپریک، لوریک) بود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
استفاده از کودهای زیستی و کاهش سموم شیمیایی در کشاورزی
زینب فیروزبخت - قباد جلالی - حمیدرضا علیزاده
تأثیر خشککردن نارنگی کفپوشیشده با CMC و MPC در آون بر رنگ و ویتامین ث پودر تولیدی
شیما امیدی - زهرا رنجبری نسب - سمیه سنجری
توسعه کاربردهای بستهبندی پایدار موادغذایی از فیلمهای ترکیبی کیتوزان/پلیوینیلالکل
حدیثه صادق زاده بجندی - ثمین صمدزاد - طرلان کرامتی - محمدحسین عبدلی حسین آبادی
نقش کودهای زیستی در کاهش تنشهای غیرزیستی و بهبود عملکرد گیاهان زراعی
معصومه مصطفائی - زهره الویار
ارزیابی اثرات زیست محیطی توسعه سامانههای نوین آبیاری از دیدگاه بهرهبرداران(نمونه موردی: دشت جیرفت)*
شاپور کوهستانی بهرآسمان - علی شهدادی
Variation of Morphological traits of Festuca rubra Genotypes under Water Deficit Stress
Sara Sabertanha - Fatemeh Amini - Ali Izadi Darbandi - Seyed Ahmad Sadat Noori
مقایسه عملکرد شاخص بارش موثر و تحلیل خوشهبندی در تعیین اقلیم مناطق مختلف
لاله پرویز - شهلا ارچینی - سحر محمدیان
نوآوریهای علمی در امنیت غذایی: پاسخ به چالشهای جهانی تغذیه و تغییرات اقلیمی
سیده فریناز صارم نژاد نمینی - پویا پورعالی - آیتن قاسم پور نیاری - سیده سوین صفوی هیر
پیامدهای خسارتبار کاهش آب ورودی به تالاب گاوخونی اصفهان
حسنا ابراهیمی حسین آبادی - مصطفی کرباسیون - مریم صدیقی هفشجانی
بستهبندیهای زیستتجزیهپذیر در کاهش آلودگی محیط زیست
مبینا تحقیقی - زهرا شیخ
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4