0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مطالعه اسیدهای چرب روغن هسته خرمای ارقام مضافتی و کلوته جیرفت، راهکاری برای استفاده از ضایعات و دستیابی به امنیت غذایی
نویسندگان :
نجمه سلیمانی
1
بهمن پناهی
2
فاطمه دریجانی
3
1- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
2- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
3- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
کلمات کلیدی :
اسیدهای چرب،روغن،کلوته،مضافتی،هسته خرما
چکیده :
هسته خرما یک فرآورده جانبی از صنعت خرما است که به میزان زیادی در کشور تولید میشود و عمدتاً دور ریخته شده یا در خوراک دام مورد استفاده قرار میگیرد. در پژوهش اخیر، روغن هسته خرمای ارقام مضافتی و کلوته جیرفت با هدف استفاده از ضایعات و دستیابی به امنیت غذایی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. روغن هسته ارقام خرمای مضافتی و کلوته جیرفت با دستگاه سوکسله تمام اتوماتیک استخراج و توسط دستگاه گاز کروماتوگرافی پروفایل اسیدهای چرب آن شناسایی شد. روغن هسته خرمای حاصله از هر دو رقم بهرنگ زرد و بهحالت نیمهجامد و دارای ضریب شکست 459/1 بود. اسیدهای چرب اصلی در روغن هسته خرما شامل 10/48 تا 50/50 درصد اولئیک اسید، 00/14 تا 80/15 درصد لوریک اسید،80/10 تا 70/11 درصد پالمیتیک اسید، 60/10 تا 90/10 درصد میریستیک اسید، 70/7 تا 20/8 درصد لینولئیک اسید و 00/3 تا 40/3 درصد استئاریک اسید بودند. لینولنیک، پالمیتولئیک، آراکیدونیک، کاپریلیک و کاپریک اسیدها به میزان ناچیز و به ترتیب با مقادیر متوسط 5/0، 3/0، 3/0 ، 5/0 و 3/0 درصد در روغن هسته ارقام خرمای مضافتی و کلوته یافت شدند و روغن هسته خرمای کلوته در مقایسه با روغن هسته خرمای مضافتی دارای مقادیر بالاتری از اسیدهای چرب اشباع (کاپریلیک، کاپریک، لوریک) بود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی اثرات ریزگردها و توسعه معدنکاوی بر کشاورزی و محیط زیست و راهکارهای کنترل آنها در مناطق خشک و بیابانی
محمدکیا کیانیان - سید ابراهیم نبوی چاشمی - نگار عبدالرحیمی
ارزیابی خلاء عملکرد دانه برنج در شرق استان گلستان
عباس بیابانی - علی راحمی کاریزکی - حدیثه فرامرزی کوهسار - آیهان آق ارکاکلی - مهین پودینه
مدیریت تنش شوری در گیاه نعناع گریپفروتی: ارزیابی اثر کودهای شیمیایی پوششدار شده با نانوذرات کیتوزان بر ویژگیهای تغذیهای، بیوشیمیایی و عملکردی
محمد حقانی نیا
پتانسیل ضایعات میوه به عنوان مکمل پریبیوتیک در خوراک دام و تأثیر آن بر سلامت گوارش دام
مسعود احمدنژاد - مهرداد نمکچی
A Review of Biologically Active Compounds and Therapeutic Properties Agaricus campestris L. (Button mushroom or Field mushroom)
Mohammad Reza Jalali - Mina Amani
Protective Role of Tigernut (Cyperus esculentus) Against Fluoxetine-Induced Reproductive Dysfunction in Male Wistar Rats
Samuel Olumide Ajani - Kudus Oyeyebi Dolapo - Olumide Odunayo Akinniy
کشت و کار هوشمندانه: چگونه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا به کشاورزان کمک میکنند؟
محمد جواد ادیبیان
اثر رعایت حق حیات موجودات زنده در محیط زیست بر تنوع زیستی در زیست بوم¬های کشاورزی: مطالعه موردی اثر حشرهکش دلتامترین بر جمعیت کفشدوزک هفت نقطهای در شرایط آزمایشگاه
ریحانه براتی
اثرات ریزجلبکها بر تولید و ترکیب شیر نشخوارکنندگان
زهرا جوکارریگآبادی - ارسلان برازنده - جمیل بهرامپور
تحلیل سرنوشت و پراکنش آفتکشها در مه: چالشها، تهدیدات و پیامدهای زیستمحیطی
کیمیا کوهستانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2