0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مطالعه اسیدهای چرب روغن هسته خرمای ارقام مضافتی و کلوته جیرفت، راهکاری برای استفاده از ضایعات و دستیابی به امنیت غذایی
نویسندگان :
نجمه سلیمانی
1
بهمن پناهی
2
فاطمه دریجانی
3
1- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
2- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
3- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی کرمان
کلمات کلیدی :
اسیدهای چرب،روغن،کلوته،مضافتی،هسته خرما
چکیده :
هسته خرما یک فرآورده جانبی از صنعت خرما است که به میزان زیادی در کشور تولید میشود و عمدتاً دور ریخته شده یا در خوراک دام مورد استفاده قرار میگیرد. در پژوهش اخیر، روغن هسته خرمای ارقام مضافتی و کلوته جیرفت با هدف استفاده از ضایعات و دستیابی به امنیت غذایی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. روغن هسته ارقام خرمای مضافتی و کلوته جیرفت با دستگاه سوکسله تمام اتوماتیک استخراج و توسط دستگاه گاز کروماتوگرافی پروفایل اسیدهای چرب آن شناسایی شد. روغن هسته خرمای حاصله از هر دو رقم بهرنگ زرد و بهحالت نیمهجامد و دارای ضریب شکست 459/1 بود. اسیدهای چرب اصلی در روغن هسته خرما شامل 10/48 تا 50/50 درصد اولئیک اسید، 00/14 تا 80/15 درصد لوریک اسید،80/10 تا 70/11 درصد پالمیتیک اسید، 60/10 تا 90/10 درصد میریستیک اسید، 70/7 تا 20/8 درصد لینولئیک اسید و 00/3 تا 40/3 درصد استئاریک اسید بودند. لینولنیک، پالمیتولئیک، آراکیدونیک، کاپریلیک و کاپریک اسیدها به میزان ناچیز و به ترتیب با مقادیر متوسط 5/0، 3/0، 3/0 ، 5/0 و 3/0 درصد در روغن هسته ارقام خرمای مضافتی و کلوته یافت شدند و روغن هسته خرمای کلوته در مقایسه با روغن هسته خرمای مضافتی دارای مقادیر بالاتری از اسیدهای چرب اشباع (کاپریلیک، کاپریک، لوریک) بود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تأثیر همافزایی بیفیدوباکتریوم و زایلواولیگوساکارید بر کاهش عوامل بیماریزای مشترک بین انسان و آبزیان در در جیره قزلآلای رنگینکمان (Oncorhynchus mykiss)
علیرضا سالارزاده - جمشید اسلامی
Electrochemical Biosensor and its Application in Food Evaluation Process
Mahdi Ghasemi-Varnamkhasti
بررسی امنیت غذایی در روستاهای منطقه غرب تالاب جازموریان
محسن عادلی ساردوئی - سمیه نقوی
Sustainable Urbanization: Pioneering Green Infrastructure in Semi-Arid Regions
Iman Saeedi
شیوع و شدت انگلهای خونی آپی کمپلکسایی در جمعیتی از گاوهای شمال ایران
زهرا دربندی املشی - حسین جوان بخت
روشهای نوین کنترل کیفیت در تولید پنیر پیتزا
سحر نیکوئی - رضا حاجی محمدی فریمانی - محمد بلوردی - سپیده خراسانی
اثر تغییر اقلیم بر بیمارگرهای قارچی و شبهقارچی و ریززیواگان گیاهی
آریادخت رضایی - مریم میرطالبی
مروری بر کاربردهای ترکیبات پریبیوتیک در صنایع غذایی
رضا پورحسنی - اعظم ایوبی - محمد بلوردی
بهینهسازی تکثیر شیرین بیان در کشاورزی پایدار: راهکارهای نوین برای مناطق شور
رستم یزدانی بیوکی - محمدهادی راد - حسین بیرامی - امیر پرنیان - ولی سلطانی گردفرامرزی
کاربرد کوانتوم داتهای کربن مبتنی بر منبع پایدار و تجدید پذیر برای بستهبندی مواد غذایی
علی ظفرمند - ایرج کریمی ثانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2