0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
مقایسه اثر نانو کلات سیلیکون و سیلیکون بر برخی پارامترهای فیزیولوژیک گیاه گندم (رقم شیرودی) در شرایط تنش آلومینیوم
نویسندگان :
کورش دلاور
1
پگاه کاویانی
2
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد آشتیان
کلمات کلیدی :
تنش آلومینیوم،سیلیکون،نانوکلات سیلیکون
چکیده :
در این پژوهش اثر سیلیکون و نانوکلات آن بر رشد و برخی پارامترهای فیزیولوژیک گیاه گندم (رقم شیرودی) در شرایط تنش آلومینیوم مورد بررسی و مقایسه قرار گرفت. تیمار ها شامل غلظت های صفر و 2 میلی مولار سیلیکون، صفر و 424/0 گرم بر لیتر نانوکلات سیلیکون و صفر و 150 میکرومولار آلومینیوم و بر هم کنش این تیمارها با یکدیگر بود. نتایج به دست آمده نشان داد که نانوکلات سیلیکون بر خلاف سیلیکون موجب کاهش رشد گیاه گردیده است. همچنین در شرایط تنش آلومینیوم سیلیکون و نانوکلات آن هردو رشد گیاه را به طور معنی داری کاهش دادند. هر دو نوع کود سیلیکونی استفاده شده محتوای پروتئین گیاه و فعالیت آنزیم کاتالاز را افزایش داده و فعالیت دو آنزیم آسکوربات پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز را کاهش دادند. همچنین هر دو سبب کاهش میزان قند احیاء در ریشهها شده اما بر محتوای قندهای احیا ساقه ها، اثری نداشتند. با این حال سیلیکون اثری روی محتوای پرولین گیاه نداشت ولی نانوکلات سیلیکون مقدار پرولین اندامهای هوائی را کاهش و ریشهها را افزایش داد. بنابراین در مجموع میتوان گفت که اثرات دو فرم سیلیکونی مورد استفاده در این پژوهش بر متابولسیم گیاه در شرایط تنش آلومینیومی تا حدود زیادی شبیه یکدیگر بوده و احتمالا به همین دلیل اثرات آنها بر روی رشد گیاه نیز شباهت زیادی با یکدیگر داشته است.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ارزیابی تنوع ژنتیکی صفات فنولوژیکی اکوتیپهای گندم دیپلوئید (Aegilops tauschii) تحت تنش خشکی
فاطمه حسینی - سید سعید موسوی - محمد رضا عبداللهی
مروری بر استفاده از مخمرها در تغذیه نشخوارکنندگان
زهرا جوکارریگآبادی
پروتئینهای تکسلولی: جایگزین پایدار برای منابع پروتئینی سنتی در آبزی پروری
محمدحسین خانجانی - سعید حاجی رضائی - احمد رفیعی پور - علیرضا قائدی
کارایی علفکشهای مختلف در کنترل سوروف (Echinochola cruss-galli L.) در روش خشکهکاری برنج
روح الله کاظمی راد - مهرو مجتبایی زمانی
کاربردهای فناوری فراصوت هوابرد در صنایع غذایی
ریز جلبک اسپرولینا (Spirulina)؛ طلای سبز
سید مبین قنبری - سجاد صفری
Novel Approaches in Insect Usage in the Field of Plant Protection
Marzieh Kashkouli
مطالعه اثر هضم مشترک بیهوازی فضولات مرغی با باگاس نیشکر پیشفرآوری شده با هیدروژن پراکسید بر نرخ تولید بیوگاز
میلاد احمدیان - اسماعیل مهریار - حمید زیلویی
بررسی تأثیر اقتصاد دیجیتال بر تابآوری بخش کشاورزی
علیرضا کرباسی - رسول بنسبردی
کشت و کار هوشمندانه: چگونه هوش مصنوعی و اینترنت اشیا به کشاورزان کمک میکنند؟
محمد جواد ادیبیان
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2