0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی میزان آلودگی به بروسلوز گاوی به روش تست حلقه شیر در استان مازندران طی سالهای اخیر
نویسندگان :
محمودرضا اثناعشری
1
1- دانشگاه پیام نور
کلمات کلیدی :
بروسلا،بروسلوز،شیر،گاو،مازندران
چکیده :
بروسلوز توسط گونه های بروسلا ایجاد می شود. در حال حاضر 12 گونه بروسلا وجود دارد که چهار گونه از آنها برای انسان بیماریزاست. در گاو، بروسلا آبورتوس عامل اصلی بیماریست. انتقال بیماری به انسان از طریق تماس مستقیم با حیوانات آلوده، بافت های حیوانات بیمار، مصرف شیر و محصولات لبنی غیرپاستوریزه صورت می گیرد. در این بررسی میزان آلودگی به بروسلا در گاوهای شیری گله های صنعتی و سنتی در استان مازندران مورد مطالعه قرار گرفت. نمونه ها مورد آزمایش تست حلقه شیر قرار گرفتند. نمونه برداری از گاوهای دامداری های منطقه، به مدت 4 سال و در طول سال های 1394، 1397، 1400 و 1403 و به صورت تصادفی از گاوهای شیرده که به ترتیب شامل 1200، 768، 800 و 768 نمونه شیر خام، که نیمی از نمونه های هرسال، از گاوهای سنتی و نیمی دیگر نمونه شیر خام از گاوهای صنعتی بودند، انجام شد. نتایج نشان داد، میزان آلودگی بروسلائی در سال 1394 در دامداری های صنعتی 66/2% و در گله های سنتی 66/8% و در سال 1397 میزان آلودگی بروسلائی در دامداری های صنعتی 86/2% و در گله های سنتی 11/9% و در سال 1400 میزان آلودگی بروسلائی در دامداری های صنعتی 5/0% و در گله های سنتی 25/5% بوده و در سال 1403 میزان آلودگی بروسلائی در گله های سنتی 94/4% و هیچ موردی از ابتلا در گاوهای دامداری های صنعتی مشاهده نگردید. نتایج نشان داد میزان شیوع بروسلوز در گاوهای سنتی نسبت به گاوهای گاوداری های صنعتی افزایش معنی داری داشته است (05/0 P<).
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تأثیر روش¬های نوین بسته¬بندی زیست¬تجزیه¬پذیر بر محیط زیست
حدیث شیرخانی - آریو امامیفر
شناسائی گیاه هندوانۀ ابوجهل بهعنوان میزبان نگاهدارندۀ دو بگوموویروس مهم در استان فارس
نسیم بشارتی - جهانگیر حیدرنژاد - مریم اسماعیلی - حسین معصومی
اثر تنوع زیستی در حفاظت از امنیت غذایی
محمد سعید وقار
بررسی تقلب گونهای در محصولات غذایی دریایی: یک نگرانی ایمنی مواد غذایی در جهان
هاشم خندان بارانی - نرجس سنچولی
بررسی تاثیر پلاسمای سرد به همراه اسانس میخک هندی بر افزایش مدت ماندگاری میوه گواوا تو سرخ
مهدی پورهاشمی - مهناز هاشمی روان - نازنین زند - علیرضا شهاب لواسانی
بررسی تأثیر اقتصاد دیجیتال بر تابآوری بخش کشاورزی
علیرضا کرباسی - رسول بنسبردی
ترکیب هوش مصنوعی و اینترنت اشیا: دگرگونی نظارت و مدیریت محصولات در کشاورزی دقیق
محمد جواد ادیبیان
A Review of Gluten-Free Cereals, Pseudo-Cereal Processing, and Food Products
Reza Pourhassani - Azam Ayoubi
ارزشگذاری سیبزمینی ارگانیک با نشان سیب سلامت در شهر شیراز
صمد عرفانی فر
Lippia citriodora (lemon verbena): A Comprehensive Review of its Medicinal and Culinary Applications Accounting Phytochemistry
Mohammad-Reza Jalali - Mina Amani
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2