0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی تقلب گونهای در محصولات غذایی دریایی: یک نگرانی ایمنی مواد غذایی در جهان
نویسندگان :
هاشم خندان بارانی
1
نرجس سنچولی
2
1- پژوهشگاه زابل
2- پژوهشگاه زابل
کلمات کلیدی :
ایمنی غذایی،تقلب غذایی،جایگزینی گونه ای
چکیده :
غذاهای دریایی در حال حاضر به دلیل ترجیح مصرف کنندگان برای منابع پروتئینی سالم و متنوع به یکی از کالاهای غذایی بین المللی تبدیل شده اند که بیشترین مبادله تجاری را در سرتاسر جهان به خود اختصاص داده اند. انتظار می رود که بازار غذاهای دریایی در آینده به رشد خود ادامه دهد تا تقاضای شدید انسان را برآورده کند. بنابراین احتمالاً با چالش های مرتبط با برچسب گذاری اشتباه (تقلب) و ابهام در اصالت گونه ای مواجه خواهند شد. این مقاله به بررسی مطالعات انجام شده در کشورهای مختلف از جمله کشورمان در زمینه تقلب غذاهای دریایی، پیامدهای تقلب آن و مقایسه روش های مختلف شناسایی گونه ها در این گونه محصولات غذایی می پردازد. نتایج مطالعات نشان داد که افزایش مصرف و مقررات سهلانگیز برچسبگذاری غذاهای دریایی منجر به افزایش و رونق برچسبگذاری نادرست این غذاها شده است که پیامدهای جدی برای سلامت مصرفکننده و منابع طبیعی به دنبال داشته است. همچنین این مطالعات بیشتر بر روی استفاده از DNA بارکدینگ برای تأیید صحت غذاهای دریایی متمرکز شده اند و موفقیت این روش نسبت به سایر روش های آنالیز برای احراز هویت و اصالت غذاهای دریایی امیدوارکننده تراست. وضعیت برچسب گذاری غذاهای دریایی در کشور ما به دلیل تعداد محدود مطالعات انجام شده تا حد زیادی تاکنون ناشناخته باقی مانده است. این مطالعه به طور قابل توجهی به درک تقلب در غذاهای دریایی کمک می کند و بینش های ارزشمندی را در مورد نظارت بر بازار غذاهای دریایی ارائه می دهد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مروری بر گسترش مقاومت آنتیبیوتیکی و تاثیرات آن بر جنبههای مختلف بهداشت عمومی و سلامت مصرف کنندگان
ثمین دهقانی - نگین کریمی - حسین آهنگری
نقش اقتصاد چرخهای در انتشار دی اکسید کربن
هاجر اثنی عشری
متاآنالیز در گیاهان روغنی کلزا و ذرت و برای شناسایی ژنهای فعال در بیوسنتز اسیدهای چرب و پاسخ به تنش خشکی
فاطمه محمودی خالدآبادی - علی مقدم - مرضیه مهری
بررسی فلزات سنگین سرب و جیوه در عضله میگو وانامی در شهر شیراز
امیرحسین رضازاده شیرازی
لگجی (Capparis spinosa L.) گیاه دارویی مناسب جهت بهبود معیشت بهره¬برداران و احیای مراتع خشک و نیمه¬خشک
وحید کریمیان - محسن فرزین
بررسی خطرات بهداشتی و ایمنی در فرایند تولید و ذخیرهسازی زیستتوده جنگلی برای مقاصد انرژی
احسان باقری - هیمن خودکام
نانو فناوری و کاربرد آن به عنوان نانوکودها
فائزه بلوچی - غلامرضا شریفی
کاربرد قارچهای همزیست برای مقابله با تنش شوری در شیرین بیان
رستم یزدانی بیوکی - حسین کاری دولت آباد - محمدحسین بناکار - حسین بیرامی - امیر پرنیان
مکانیابی بهینه مناطق مستعد برای جمعآوری آب باران با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS) و روش (AHP)مطالعه موردی: استان سیستان و بلوچستان
سعید شجاعی
سیستمهای آبیاری با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر: کاهش مصرف آب و انرژی در کشاورزی
علی سپهوند - امیر کریم دوست یاسوری
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2