0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی تقلب گونهای در محصولات غذایی دریایی: یک نگرانی ایمنی مواد غذایی در جهان
نویسندگان :
هاشم خندان بارانی
1
نرجس سنچولی
2
1- پژوهشگاه زابل
2- پژوهشگاه زابل
کلمات کلیدی :
ایمنی غذایی،تقلب غذایی،جایگزینی گونه ای
چکیده :
غذاهای دریایی در حال حاضر به دلیل ترجیح مصرف کنندگان برای منابع پروتئینی سالم و متنوع به یکی از کالاهای غذایی بین المللی تبدیل شده اند که بیشترین مبادله تجاری را در سرتاسر جهان به خود اختصاص داده اند. انتظار می رود که بازار غذاهای دریایی در آینده به رشد خود ادامه دهد تا تقاضای شدید انسان را برآورده کند. بنابراین احتمالاً با چالش های مرتبط با برچسب گذاری اشتباه (تقلب) و ابهام در اصالت گونه ای مواجه خواهند شد. این مقاله به بررسی مطالعات انجام شده در کشورهای مختلف از جمله کشورمان در زمینه تقلب غذاهای دریایی، پیامدهای تقلب آن و مقایسه روش های مختلف شناسایی گونه ها در این گونه محصولات غذایی می پردازد. نتایج مطالعات نشان داد که افزایش مصرف و مقررات سهلانگیز برچسبگذاری غذاهای دریایی منجر به افزایش و رونق برچسبگذاری نادرست این غذاها شده است که پیامدهای جدی برای سلامت مصرفکننده و منابع طبیعی به دنبال داشته است. همچنین این مطالعات بیشتر بر روی استفاده از DNA بارکدینگ برای تأیید صحت غذاهای دریایی متمرکز شده اند و موفقیت این روش نسبت به سایر روش های آنالیز برای احراز هویت و اصالت غذاهای دریایی امیدوارکننده تراست. وضعیت برچسب گذاری غذاهای دریایی در کشور ما به دلیل تعداد محدود مطالعات انجام شده تا حد زیادی تاکنون ناشناخته باقی مانده است. این مطالعه به طور قابل توجهی به درک تقلب در غذاهای دریایی کمک می کند و بینش های ارزشمندی را در مورد نظارت بر بازار غذاهای دریایی ارائه می دهد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ارزیابی تنوع زیستی کرمهای خاکی در زمینهای کشاورزی زاگرس میانی
اتابک روحی امینجان - ربابه لطیف
واکاوی مفهوم معادله مدل بلک- شولز در فرایند قیمت گذاری اختیار معامله محصولات کشاورزی
نرگس سریع القلم - محمدرضا نوروزی
بررسی اثرات روی به دو فرم نانو و معمولی همراه با سرک نیتروژن بر عملکرد و محتوی روغن دانه کلزا
حسین موسی زاده - مهران محمودی - یوسف نیک نژاد
امنیت غذایی، امنیت بذر و سیستمهای تامین بذر
فاطمه شریعتینیا - هرمزد نقوی - جلال قنبری - مهدی غضنفری
بررسی انواع پریبیوتیکها و نقش آنها در حفظ سلامت انسان
زهرا نظیری - شهرزاد یونسیان
بررسی روند مصرف و محاسبه شاخصهای کارایی انرژی در تولید نیشکر طی سالهای 1390-1400 در استان خوزستان
محمد مهران زاده
الگوهای قرآنی خدمت در اندیشه شهید خدمت و مقاومت حاج قاسم سلیمانی
مریم نعیمی باغینی - مهناز نعیمی - مهناز مجازدلفاردی
لگجی (Capparis spinosa L.) گیاه دارویی مناسب جهت بهبود معیشت بهره¬برداران و احیای مراتع خشک و نیمه¬خشک
وحید کریمیان - محسن فرزین
تولید پروتئین از ضایعات کشتارگاهی با استفاده از روشهای بیوتکنولوژی: فرایندها، چالشها و کاربرد¬ها
ثنا محمدی - صابر امیری - مهسا ضروری - فرزاد میراب توپچی
روشهای نوین کنترل کیفیت در تولید پنیر پیتزا
سحر نیکوئی - رضا حاجی محمدی فریمانی - محمد بلوردی - سپیده خراسانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4