0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
بررسی تقلب گونهای در محصولات غذایی دریایی: یک نگرانی ایمنی مواد غذایی در جهان
نویسندگان :
هاشم خندان بارانی
1
نرجس سنچولی
2
1- پژوهشگاه زابل
2- پژوهشگاه زابل
کلمات کلیدی :
ایمنی غذایی،تقلب غذایی،جایگزینی گونه ای
چکیده :
غذاهای دریایی در حال حاضر به دلیل ترجیح مصرف کنندگان برای منابع پروتئینی سالم و متنوع به یکی از کالاهای غذایی بین المللی تبدیل شده اند که بیشترین مبادله تجاری را در سرتاسر جهان به خود اختصاص داده اند. انتظار می رود که بازار غذاهای دریایی در آینده به رشد خود ادامه دهد تا تقاضای شدید انسان را برآورده کند. بنابراین احتمالاً با چالش های مرتبط با برچسب گذاری اشتباه (تقلب) و ابهام در اصالت گونه ای مواجه خواهند شد. این مقاله به بررسی مطالعات انجام شده در کشورهای مختلف از جمله کشورمان در زمینه تقلب غذاهای دریایی، پیامدهای تقلب آن و مقایسه روش های مختلف شناسایی گونه ها در این گونه محصولات غذایی می پردازد. نتایج مطالعات نشان داد که افزایش مصرف و مقررات سهلانگیز برچسبگذاری غذاهای دریایی منجر به افزایش و رونق برچسبگذاری نادرست این غذاها شده است که پیامدهای جدی برای سلامت مصرفکننده و منابع طبیعی به دنبال داشته است. همچنین این مطالعات بیشتر بر روی استفاده از DNA بارکدینگ برای تأیید صحت غذاهای دریایی متمرکز شده اند و موفقیت این روش نسبت به سایر روش های آنالیز برای احراز هویت و اصالت غذاهای دریایی امیدوارکننده تراست. وضعیت برچسب گذاری غذاهای دریایی در کشور ما به دلیل تعداد محدود مطالعات انجام شده تا حد زیادی تاکنون ناشناخته باقی مانده است. این مطالعه به طور قابل توجهی به درک تقلب در غذاهای دریایی کمک می کند و بینش های ارزشمندی را در مورد نظارت بر بازار غذاهای دریایی ارائه می دهد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تحلیل نقش مزایای ادراکشده محصول در تعدیل اثر قیمت بر ارزش ادراکشده: مطالعه موردی بازار محصولات کشاورزی ارگانیک درهمدان
امیررضا اسراری
بررسی مدلسازی خاک برای شبیهسازی عددی برهمکنش ابزارهای کشاورزی
تاثر منابع مختلف سلنیوم بر باروری خروس مسن گوشتی
صفورا برزگر - صالح طباطبایی وکیلی
بررسی حذف فسفر از محلول آبی توسط بیوچارحاصل از پوستموز اصلاحشده با کلسیمکلرید
آرزو عطایی - رضا خوشبوی - فاطمه میانجیان
آشنایی با ساختار و قابلیتهای سامانههای پشتیبان تصمیم در هوشمندسازی سامانههای آبیاری تحت فشار
مهرزاد محصص مستشاری - مهدی یونسی
مطالعه مرجانهای سخت در آبهای اطراف جزیره قشم، استان هرمزگان، ایران
مجید عسکری حصنی - مهدی بلوکی کورنده - سمیه زنگی آبادی - محمد شریف رنجبر
مروری بر کمپیلوباکتریوز مرتبط با مصرف گوشت طیور
امیرحسین عسکری بهرآسمان - رضا دژکام
پروبیوتیکها: پیوندی نوین در میکروبیوم روده و تعادل سلامت جسمی و روانی
شیما امیدی - سمیه سنجری - سحر سنجری - سارینا خواجه حیدری
مروری بر اثرات استفاده از تفاله انگور در تغذیه برهها بر برخی خصوصیات لاشه
جمیل بهرام پور - علی حسین پیرای
بررسی اثر جایگزینی کنجاله سویا با خوراک فضولات طیورغنی شده با لارو مگس در جیره بر فراسنجه های تولید گاز در برههای پرواری قره گل
مجید یعقوب زاده - محبوبه حور - فریبا فریور
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2