0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تأثیر تنش خشکی بر شاخصهای بیوشیمیایی Helianthus annuus
نویسندگان :
آمنه قاسمی مصرمی
1
فرشته عباسی
2
سوسن قاسمی مصرمی
3
عنایت الله نیازی
4
محمد جعفر هدایتی
5
محمود رمرودی
6
محمدحسین صیادی
7
1- دانشگاه زابل
2- دانشگاه زابل
3- کارشناسی گیاه پزشکی علمی کاربردی شیراز
4- کارشناسی مکانیزاسیون کشاورزی دانشگاه شیراز
5- کارشناسی مکانیزاسیون کشاورزی دانشگاه شیراز
6- دانشگاه زابل
7- دانشگاه شهید باهنر کرمان
کلمات کلیدی :
تنش خشکی،صفات فیزیولوژیکی،آفتابگردان،کلروفیل
چکیده :
گیاهان زراعی به طور معمول در معرض تنشهای محیطی متعددی قرار دارند که میتوانند اثرات منفی بر رشد و تولیدمثل آنها داشته باشند. درک پاسخهای فیزیولوژیکی گیاهان زراعی به تنش، برای کاهش اثرات نامطلوب و بهینهسازی عملکرد ضروری است. این مطالعه به منظور ارزیابی اثر تنش خشکی بر برخی شاخص های فیزیولوژیکی گیاه Helianthus annuus، به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه سطح تنش خشکی (100% (شاهد)، 75% و 30% ظرفیت زراعی) و سه تکرار، در آزمایشگاه تحقیقاتی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی زابل در سال 1401 انجام شد. نتایج نشان داد که اعمال تنش خشکی منجر به افزایش معنیدار تجمع پروتئین و پرولین در بافتهای گیاهی گردید (p < 0.05)، در حالی که غلظت کلروفیل و وزن خشک گیاهچه به طور معنیداری کاهش یافت (p < 0.05) بر اساس نتایج، وزن خشک گیاهچه در مقایسه با سایر شاخص-ها، حساسیت بیشتری به تنش خشکی نشان داد. این یافتهها می تواند در برنامه های بهنژادی و مدیریت زراعی به منظور بهبود تحمل به خشکی در Helianthus annuus مورد استفاده قرار گیرد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
ایدئولوژی الهی و الحادی و نحوه مواجهه حق و باطل در عصر مدرن
جلیل جلیلی
پیشرو در کشاورزی پایدار از آپومیکسی طبیعی تا آپومیکسی مصنوعی
میثم یعقوبی دشتاب ئی - مجید گل شیخی
مطالعه برهمکنش برخی تیمارهای شیمیایی و سالیسیک اسید بر برخی پارامترهای رشدی در توده بادمجان قمی در مزرعه
صالح محمدی بیدشکی - سیدمحمدجواد آروین
تمدن نوین اسلامی و امپریالیسم
مینا نکوئیان
ارزیابی خاصیت آنتیاکسیدانتی میوه گیاه پسته کوهی (بنه)
شکوفه حاجی هاشمی - ام البنین جهانتیغ - نسترن ایمانی فر - شیوا گرشاسبی - زهرا مهاجر
نقش سامانههای تصفیه طبیعی به عنوان راهحلی مؤثر جهت مدیریت پایدار و کاهش چالشهای آلودگی آب
سحر حسینی - محمد سوری روداوری - امید بهمنی
Perspective of Nanosensors in Food Quality Evaluation
Zahra Izadi
مروری بر بسته بندی فعال در محصولات نانوایی: کاربردها و روندهای آینده
پریا حسین زاده قلعه جوقی - شهرک واتگر - نادیا ترقی خواه
بررسی بیان ژن HSPA5 براساس پروفایل ریزآرایه هیپوفیز قدامی دو لاین سبک و سنگین وزن مرغ گوشتی
یدالله بدخشان
تعیین حدود بهینه برخی عوامل مدیریتی در خلاء عملکرد سویا
علی نخ زری مقدم - افشین سلطانی - علی منصوری راد - علی راحمی کاریزکی - بنیامین ترابی - مهین پودینه
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2