0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
تغییر برخی پارامترهای رشد گیاه بابونه آلمانی (Matricaria chamomilla L.) در شرایط درون شیشه تحت کاهش فشار اتمسفری
نویسندگان :
مهسا سرداری
1
حلیمه حسن پور
2
1- پژوهشگاه هوافضا
2- پژوهشگاه هوافضا
کلمات کلیدی :
بابونه،فشار اتمسفری،بیومس،محتوای نسبی آب
چکیده :
بابونه آلمانی (Matricaria chamomilla) یک گیاه دارویی ارزشمند است که بدلیل وجود ترکیبات فعال زیستی مانند فلاونوئیدها و فنلها دارای ارزش اقتصادی و درمانی در صنایع غذایی و دارویی است. کاهش فشار اتمسفری یکی از فاکتورهای محیطی است که در ارتفاعات بر گیاهان وارد شده و بر رشد و نمو آنها تأثیر میگذارد، بطوریکه با افزایش ارتفاع سطح فشار اتمسفری کاهش مییابد. با توجه به اینکه گیاه بابونه در ارتفاعات نیز رشد میکند، در این پژوهش تأثیر کاهش فشار اتمسفری بر برخی پارمترهای رشدی و محتوای آبی مورد بررسی قرار گرفت. بذرها پس از استریل روی کاغذ صافی در پتریدیش قرار گرفتند. سپس بذرهای جوانهزده تحت شدتهای مختلف کاهش فشار اتمسفری 860 (شاهد)، 430، 200 و 100 میلیبار قرار گرفتند و برخی پارامترهای مرتبط با رشد شامل وزنتر، محتوای نسبی آب، تعداد ریشه و برگ پس از 3 هفته مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که تیمار با فشار 430 میلیبار موجب افزایش وزنتر، تعداد برگ و ریشه و محتوای نسبی آب در این گیاه شد. در تیمار 200 میلیبار، وزنتر و محتوای نسبی آب به ترتیب 8/30 و 1/30 درصد نسبت به شاهد کاهش یافت. با کاهش بیشتر فشار اتمسفری تا 100 میلیبار، رشد گیاهچهها بهمیزان قابل توجهی کاهش یافت. بنابراین فشار 100 میلی بار بهعنوان یک تنش خارج از آستانه تحمل گیاه بابونه معرفی میشود. نتایج این پژوهش نشان میدهد، تاثیر فشار اتمسفری وابسته به شدت آن است که کاهش بیشتر فشار اتمسفری میتواند بهعنوان عامل تنشزا و در شدتهای خفیفتر بهعنوان عامل بهبود دهنده عمل کند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی خصوصیات جوانهزنی و خواب بذر گیاه دارویی کاکوتی (Ziziphora tenuior) در منطقه اشترانکوه استان لرستان
الهام فاریابی
بررسی نقش محلول ارگانیک چای کمپوست بر بهبود و اصلاح تنش شوری با تاکید بر پاسخهای جوانه-زنی بذر ذرت (رقم بومی بهبهان) در راستای سیاستهای زیست فناوری کشاورزی
راهله احمدپور - حکیمه بخرد - سعیدرضا حسین زاده - فاطمه عابدیان - فاطمه شبان - زهرا مرامی - فاطمه بنایی
کاربرد نانوکیتوزان و اسانسهای گیاهی در توسعه فیلمهای خوراکی دارای خواص ضدمیکروبی و افزایش ماندگاری مواد غذایی
میلاد قاسم زاده - حمیدرضا اخوان - سپیده خراسانی - رضا حاجی محمدی فریمانی
بررسی غلظت آفلاتوکسین در نمونههاي شیرینی سنتی (باقلوا) شهر ایرانشهر
ساناز کامرانی - معصومه مرحمتی - امیر ساسان مظفری نژاد - مهدیه رفیعی جم - حسین فرجی
تحلیل اثرات امنیت غذایی بر معیشت اقتصادی و اجتماعی روستایی نمونه موردی: روستای تپه سلام
ساره پاکاریان
بررسی پالایش خاکهای آلوده به فلزات سنگین با استفاده از درختان
بهروز کرد - امین خادمی - سارا پورعباسی
مروری بر تاثیر آنزیم آلفا آمیلاز بر افزایش ماندگاری نان
عاطفه قورچی
کاربرد پسماندهای کشاورزی در حذف آلایندههای آبی
اعظم نیک بخت - محمد حسین صیادی - فاطمه محمدحسنی - فاطمه شریف پور
بررسی امنیت غذایی در روستاهای منطقه غرب تالاب جازموریان
محسن عادلی ساردوئی - سمیه نقوی
مطالعه مرجانهای سخت در آبهای اطراف جزیره قشم، استان هرمزگان، ایران
مجید عسکری حصنی - مهدی بلوکی کورنده - سمیه زنگی آبادی - محمد شریف رنجبر
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4