0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
پروتئینهای تکسلولی: جایگزین پایدار برای منابع پروتئینی سنتی در آبزی پروری
نویسندگان :
محمدحسین خانجانی
1
سعید حاجی رضائی
2
احمد رفیعی پور
3
علیرضا قائدی
4
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشگاه جیرفت
3- دانشگاه جیرفت
4- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری
کلمات کلیدی :
آبزی پروری،پروتئین های تک سلولی،تغذیه،توسعه پایدار
چکیده :
پروتئینهای تکسلولی به پروتئینهایی اطلاق میشود که از میکروارگانیسمهای تکسلولی مانند باکتریها، مخمرها، جلبکها و قارچها استخراج میشوند. این منابع پروتئینی به دلیل رشد سریع، نیاز کم به منابع و قابلیت تولید در شرایط کنترلشده، به عنوان یک جایگزین پایدار و اقتصادی برای منابع پروتئینی سنتی مانند پودر ماهی و کنجاله سویا در تغذیه آبزیان مورد توجه قرار گرفتهاند. در آبزیپروری، پروتئینهای تک سلولی به عنوان مکمل غذایی برای ماهیان و سایر آبزیان استفاده میشوند. این پروتئینها نه تنها حاوی اسیدهای آمینه ضروری هستند، بلکه دارای ویتامینها، مواد معدنی و اسیدهای چرب امگا-۳ نیز میباشند که برای رشد و سلامت آبزیان ضروری است. بهعنوان مثال، جلبکهایی مانند اسپیرولینا و کلرلا به دلیل محتوای پروتئینی بالا (تا ۷۰ درصد) و ارزش غذایی غنی، به طور گسترده در تغذیه ماهیان و میگوها استفاده میشوند. گزارش شده است که پروتئین تک سلولی جایگزین خوبی برای منابع پروتئینی گران قیمت مانند پودر ماهی و کنجاله سویا است. پروتئین به مقدار قابل توجهی در سلول های میکروبی که از منابع مختلف نیتروژن معدنی مانند آمونیاک تشکیل شده اند و همچنین در جلبک ها وجود دارد. مطالعات نشان دادهاند که استفاده از پروتئینهای تکسلولی در جیره غذایی آبزیان میتواند رشد، بازماندگی و سلامت آبزیان را بهبود بخشد. در برخی موارد، پروتئینهای تکسلولی باعث افزایش مقاومت آبزیان در برابر بیماریها شدهاند. ترکیب پروتئینهای تکسلولی با سایر منابع پروتئینی میتواند نتایج بهتری در پی داشته باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
واکنش صفات مورفولوژیک و عملکرد ارقام کینوا (Chenopodium quinoa Willd) به سطوح افزایش یافته تراکم بوته و برگزدایی در شرایط اقلیمی اهواز (ملاثانی)
حسن شریفات - محمدرضا مرادی تلاوت - احمد کوچک زاده - علی مشتطی - هنا عبوده
تأثیر مقررات زیست محیطی بر توسعه سبز کشاورزی
هاجر اثنی عشری
فناوری تکنیکهای هستهای در کشاورزی پایدار
بیژن کهراریان
بررسی میزان آلودگی به کیست هیداتید در دامهای شمال ایران
محمودرضا اثناعشری
بررسی رابطه بین ارزشافزوده بخش کشاورزی و مصرف انرژی (مدلسازی با روش خودرگرسیون برداری در ایران)
علیرضا کرباسی - سارا بزرگ چنانی
بررسی تأثیر سن 4، 6 و 8 سالگی مولدین بر نرخ تخمگذاری، جوجهدرآوری و سایر صفات تولیدمثلی شترمرغ
غلامرضا زابلی
بررسی خصوصیات آنتیباکتریال و فیزیکوشیمیایی فیلمهای خوراکی ایزوله پروتئین سویا(SPI) –کربوکسی متیل سلولز(CMC) غنی شده با اسانس دارچین
مریم الیاسی بختیاری - مجید مکبر اصفهانی - فاختک طلیعی - مرضیه اکبرزاده
بررسی اثرات ضدمیکروبی و ضد سرطانی نانوالیاف سنتز شده از عصاره گیاهی به روش الکتروریسی
طاهره حیدری - عباس رهدار
بررسی امنیت غذایی در روستاهای منطقه غرب تالاب جازموریان
محسن عادلی ساردوئی - سمیه نقوی
Efficient Bioethanol Production from Waste Bread Employing Zymomonas mobilis
Davood Mazaheri
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 41.1.4