0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
پروتئینهای تکسلولی: جایگزین پایدار برای منابع پروتئینی سنتی در آبزی پروری
نویسندگان :
محمدحسین خانجانی
1
سعید حاجی رضائی
2
احمد رفیعی پور
3
علیرضا قائدی
4
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشگاه جیرفت
3- دانشگاه جیرفت
4- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری
کلمات کلیدی :
آبزی پروری،پروتئین های تک سلولی،تغذیه،توسعه پایدار
چکیده :
پروتئینهای تکسلولی به پروتئینهایی اطلاق میشود که از میکروارگانیسمهای تکسلولی مانند باکتریها، مخمرها، جلبکها و قارچها استخراج میشوند. این منابع پروتئینی به دلیل رشد سریع، نیاز کم به منابع و قابلیت تولید در شرایط کنترلشده، به عنوان یک جایگزین پایدار و اقتصادی برای منابع پروتئینی سنتی مانند پودر ماهی و کنجاله سویا در تغذیه آبزیان مورد توجه قرار گرفتهاند. در آبزیپروری، پروتئینهای تک سلولی به عنوان مکمل غذایی برای ماهیان و سایر آبزیان استفاده میشوند. این پروتئینها نه تنها حاوی اسیدهای آمینه ضروری هستند، بلکه دارای ویتامینها، مواد معدنی و اسیدهای چرب امگا-۳ نیز میباشند که برای رشد و سلامت آبزیان ضروری است. بهعنوان مثال، جلبکهایی مانند اسپیرولینا و کلرلا به دلیل محتوای پروتئینی بالا (تا ۷۰ درصد) و ارزش غذایی غنی، به طور گسترده در تغذیه ماهیان و میگوها استفاده میشوند. گزارش شده است که پروتئین تک سلولی جایگزین خوبی برای منابع پروتئینی گران قیمت مانند پودر ماهی و کنجاله سویا است. پروتئین به مقدار قابل توجهی در سلول های میکروبی که از منابع مختلف نیتروژن معدنی مانند آمونیاک تشکیل شده اند و همچنین در جلبک ها وجود دارد. مطالعات نشان دادهاند که استفاده از پروتئینهای تکسلولی در جیره غذایی آبزیان میتواند رشد، بازماندگی و سلامت آبزیان را بهبود بخشد. در برخی موارد، پروتئینهای تکسلولی باعث افزایش مقاومت آبزیان در برابر بیماریها شدهاند. ترکیب پروتئینهای تکسلولی با سایر منابع پروتئینی میتواند نتایج بهتری در پی داشته باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی عوامل مؤثر بر تابآوری کشاورزی شهری
علیرضا کرباسی - سید علی اصغر قرشی
مسائل اخلاقی، حقوقی و اجتماعی بهکارگیری هوش مصنوعی: با تأکید بر بخش کشاورزی
زیبا سلیمانی - خدیجه سلیمانی - زینب مرادی یگانه
شناسایی فاکتورهای رونویسی مهم در ژنهای افتراق بیان یافته در پاسخ به تنش خشکی در کلزا و ذرت
فاطمه محمودی خالدآبادی - علی مقدم - مرضیه مهری
تأثیر خشککردن نارنگی کفپوشیشده با CMC و MPC در آون بر رنگ و ویتامین ث پودر تولیدی
شیما امیدی - زهرا رنجبری نسب - سمیه سنجری
امکانسنجی تولید امولسیون پیکرینگ و کاربرد آن در تولید بستهبندی مواد غذایی
کوثر تقوی - ندا نریمانی - حسین آهنگری - علیرضا ابراهیمی - علی احسانی
تحلیل فراوانی و مشخصه یابی آلودگی میکروپلاستیکها به عنوان آلایندههای نوظهور در تالاب فرهنگ آباد، شهرستان انار، کرمان
محمدحسین صیادی - سارا امامی - محمد ابراهیم صحتی ثابت - امیر حمزه درخشانی
نقش کودهای زیستی در کاهش تنشهای غیرزیستی و بهبود عملکرد گیاهان زراعی
معصومه مصطفائی - زهره الویار
مروری اصلاح خاکهای سدیمی به روش نانو
آمنه قاسمی مصرمی - محمد جعفر هدایتی - راضیه گزنی - سوسن قاسمی مصرمی - علی توکلی مهر - عنایت الله نیازی اسفیانی - محمد حسین جمال آبادی
مروری بر بیماری هاری (Rabies)
سجاد صفری - سید مبین قنبری
انواع پلیمرهای مورد استفاده در نانوالیاف به روش الکتروریسی
فاطمه قهرمانی - محمود توکلی - محمدامین میری - صدیقه سلیمانی فرد - سمیه نیک نیا
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2