0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
پروتئینهای تکسلولی: جایگزین پایدار برای منابع پروتئینی سنتی در آبزی پروری
نویسندگان :
محمدحسین خانجانی
1
سعید حاجی رضائی
2
احمد رفیعی پور
3
علیرضا قائدی
4
1- دانشگاه جیرفت
2- دانشگاه جیرفت
3- دانشگاه جیرفت
4- مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری
کلمات کلیدی :
آبزی پروری،پروتئین های تک سلولی،تغذیه،توسعه پایدار
چکیده :
پروتئینهای تکسلولی به پروتئینهایی اطلاق میشود که از میکروارگانیسمهای تکسلولی مانند باکتریها، مخمرها، جلبکها و قارچها استخراج میشوند. این منابع پروتئینی به دلیل رشد سریع، نیاز کم به منابع و قابلیت تولید در شرایط کنترلشده، به عنوان یک جایگزین پایدار و اقتصادی برای منابع پروتئینی سنتی مانند پودر ماهی و کنجاله سویا در تغذیه آبزیان مورد توجه قرار گرفتهاند. در آبزیپروری، پروتئینهای تک سلولی به عنوان مکمل غذایی برای ماهیان و سایر آبزیان استفاده میشوند. این پروتئینها نه تنها حاوی اسیدهای آمینه ضروری هستند، بلکه دارای ویتامینها، مواد معدنی و اسیدهای چرب امگا-۳ نیز میباشند که برای رشد و سلامت آبزیان ضروری است. بهعنوان مثال، جلبکهایی مانند اسپیرولینا و کلرلا به دلیل محتوای پروتئینی بالا (تا ۷۰ درصد) و ارزش غذایی غنی، به طور گسترده در تغذیه ماهیان و میگوها استفاده میشوند. گزارش شده است که پروتئین تک سلولی جایگزین خوبی برای منابع پروتئینی گران قیمت مانند پودر ماهی و کنجاله سویا است. پروتئین به مقدار قابل توجهی در سلول های میکروبی که از منابع مختلف نیتروژن معدنی مانند آمونیاک تشکیل شده اند و همچنین در جلبک ها وجود دارد. مطالعات نشان دادهاند که استفاده از پروتئینهای تکسلولی در جیره غذایی آبزیان میتواند رشد، بازماندگی و سلامت آبزیان را بهبود بخشد. در برخی موارد، پروتئینهای تکسلولی باعث افزایش مقاومت آبزیان در برابر بیماریها شدهاند. ترکیب پروتئینهای تکسلولی با سایر منابع پروتئینی میتواند نتایج بهتری در پی داشته باشد.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
انواع سامانههای آبیاری با انرژی خورشیدی: مروری بر ادبیات موجود
داوود بهرامی کهیش نژاد - شعبان قوامی جولندان - مصطفی کیانی ده کیانی
بررسی خصوصیات جوانهزنی و خواب بذر گیاه دارویی کاکوتی (Ziziphora tenuior) در منطقه اشترانکوه استان لرستان
الهام فاریابی
شناسایی 20 جنس نماتد انگل گیاهی از مزارع یونجه شهرستان سلسله استان لرستان
کورش عزیزی - سجاد کریمی نسب - عاطفه دریکوند
اثر ملاتونین و گابا روی رشد و عملکرد توت فرنگی در شرایط مزرعه
ناصر عسکری - محمد امین چروگ گرگیچ
مروری بر بیماری هاری (Rabies)
سجاد صفری - سید مبین قنبری
بررسی اثرات اختلاط دزهای زیر کشنده حشره¬کش¬های اسپینوزاد، امامکتین، ایمیداکلوپرید و بوپروفزین روی سفیدبالک (Trialeurodes vaporariorum West) و زنبور پارازیتوئید (Encarsia formosa Gahan)
المیرا شفایی - عباس حسین زاده - اکبر قاسمی کهریزه - شهرام آرمیده
بررسی عوامل موثر بر توسعه گل و گیاهان زینتی (مطالعه موردی: شهرستان محلات استان مرکزی)
مستانه غنجی - زهرا خوشنودی فر - غلامرضا گودرزی
نقش قرآن در تمدنسازی اسلامی معاصر و شکلگیری تمدن نوین اسلامی
رضا ملازاده یامچی - سید مهدی مصطفوی
بررسی اثرات روی به دو فرم نانو و معمولی همراه با سرک نیتروژن بر عملکرد و محتوی روغن دانه کلزا
حسین موسی زاده - مهران محمودی - یوسف نیک نژاد
تاثیر اسید هیومیک بر کارایی فسفر بیولوژیکی و جایگزینی کود شیمیایی در کم آبیاری گیاه لوبیا چیتی
ندا حسین زاده - علیرضا پیرزاد
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2