0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
ارزیابی فنوتیپی و ملکولی مقاومت به زنگ زرد در مجموعه متنوعی از ژنوتیپ¬های ایرانی Aegilops tauschii
نویسندگان :
حمیدرضا غلامی
1
علی دادخدایی
2
1- دانشگاه شیراز
2- د انشگاه شیراز
کلمات کلیدی :
زنگ زرد،ژن های مقاومت،نشانگرهای مولکولی،واکنش زنجیره ای پلیمراز
چکیده :
یکی از مهم ترین و مخرب ترین بیماری های گندم در سراسر جهان زنگ زرد می باشد. در همین راستا کم هزینه ترین و با صرفه ترین روش کنترل این بیماری، ترکیبی از چند ژن است که منجر به دستیابی مقاومت طولانی مدت می شود. یکی از ابزار مناسب برای تلفیق چند ژن، انتخاب به کمک نشانگر است. هدف این مطالعه ارزیابی فنوتیپی 117 ژنوتیپ Aegilops tauschii در مقابل زنگ زرد و ارزیابی این ژنوتیپ ها با نشانگر های مولکولی مرتبط با ژن های مقاومتYr60, Yr48 و Yr18 بود. بنابراین، DNA ژنومی از این ژنوتیپ ها، رقم حساس Avocet ‘S’ به عنوان شاهد منفی و ژنوتیپ هایی با ژن مقاومت مربوطه (کنترل مثبت) استخراج شد. واکنش زنجیره پلی مراز با استفاده از نشانگرها WMC313 ,cfa2149 و csLV34 به ترتیب برایYr60, Yr48 و Yr18 انجام شد. نتایج حاکی از حضور باند bp280 در ژنوتیپ های دارای Yr60 و وجود نوار های bp200 و bp225 در ژنوتیپ های با ژن Yr48 و باند bp200 در ژنوتیپ های دارای Yr18 بود. هیچ یک از ژنوتیپ های مورد ارزیابی باند مرتبط با کنترل مثبت bp150 در Yr18 و باند bp180-200 را در Yr60 نشان ندادند. از 117 ژنوتیپ مورد ارزیابی هشت ژنوتیپ دارای باند bp225 به عنوان کنترل مثبت و مابقی باند bp200 به عنوان کنترل منفی را در Yr48 نشان دادند. با توجه به هر سه این ژن و نتایج بدست آمده با شناسایی ژن-های مقاومت مختلف می توان ارقامی را تولید کرد که می تواند در برابر نژادهای مختلف بیماری زا مقاوم باشند. این مطالعه نشان داد که با استفاده از روش PCR، ژن مقاومت Yr48 در هشت ژنوتیپ شناسایی شد، در حالی که سایر ژنوتیپها فاقد ژنهای مقاومت Yr60 و Yr18 بودند، و این یافتهها میتوانند به بهبود ژنوتیپهای مقاوم در برنامههای اصلاح نباتات کمک کنند.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
تأثیر عوامل اقلیمی بر پوشش گیاهی و علوفه تولیدی مراتع
محدثه امیری - سیفاله فیضی خانقاه
روش های نوین بهداشت، کنترل کیفیت و بسته بندی مواد غذایی
ثمین آدینه
مقایسه ویژگیهای فیزیکوشیمیایی و بررسی مزیتهای آرد سه واریته کینوا با نگاه به راهبردهای امنیت غذایی جمهوری اسلامی ایران
مسعود تقی زاده - حسام الدین آخوندزاده
ارزیابی سواد پایداری دانشجویان کشاورزی و علوم اقتصادی و اجتماعی دانشگاه بوعلی سینا
سعید کریمی
بررسی خطرات بهداشتی و ایمنی در فرایند تولید و ذخیرهسازی زیستتوده جنگلی برای مقاصد انرژی
احسان باقری - هیمن خودکام
مقایسه روشهای مختلف پیشبینی روند مصرف انرژیهای تجدیدناپذیر در ایران
فاطمه وزیری نسب
ارزیابی مقاومت و شناسایی لاین¬های گرده افشان جدید چغندرقند مقاوم به پوسیدگی ریزوکتونیایی
حامد منصوری - حمزه حمزه - مهدی حسنی - اکبر علی وردی
بررسی تاثیر کاربرد خارجی تیامین بر فعالیت آنزیم¬های آنتی اکسیدانی گیاه کلزا تحت تنش سمیت مس
شقایق مرادی - طاهره السادات آقاجانزاده
بررسی اثر پیش تیمارهای خراش دهی و هورمون پرایمینگ در جوانه زنی بذر و تولید گیاهچههای انزروت Astragalus fasciculifolius Bioss)) در شرایط کشت بافت
مجید جعفری - سید مسعود ضیائی
نقش هوش مصنوعی در امنیت و کنترل کیفیت صنایع غذایی
مریم بهدانی
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2