0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
لزوم بهبود معیشت دامداران مراتع جهت تولید محصولات ارگانیک در راستای امنیت غذایی
نویسندگان :
وحید کریمیان
1
1- استادیار، گروه مهندسی طبیعت، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه یاسوج
کلمات کلیدی :
مراتع،دامداری،عشایر،محصولات
چکیده :
هدف: امنیت غذایی از اساسیترین دغدغههای جوامع بشری در قرن حاضر، نیازمند رویکردهای جامع و پایدار در تولید محصولات کشاورزی و دامی است. مراتع ایران، با وسعت بیش از 7/84 میلیون هکتار، نقش مهمی در اقتصاد جوامع ایفا کرده و منبع اصلی تولید پروتئین و لبنیات محسوب میشوند. با این حال، این حوزه با چالشهای جدی روبرو است. این مطالعه با هدف تاکید بر ضرورت بهبود معیشت دامداران در راستای دستیابی به امنیت غذایی از طریق تولید محصولات ارگانیک است. یافته ها: بررسیها نشان میدهد که اغلب بهرهبرداران مراتع را افراد مسن تشکیل میدهند و عوامل متعددی در ترک این حرفه نقش دارند. تغییرات اقلیمی و کمبود علوفه، عدم توجیه اقتصادی دامداری، کاهش قدرت پسانداز، تجربیات زندگی خارج از دامداری، فقدان خدمات رفاهی، عدم انگیزه برای ماندن جوانان، آینده مبهم فرزندان، ضعف اشتغال در روستا و عشایر، فرصتهای شغلی بیشتر در شهر، گرایش جوانان به مشاغل غیر دامداری و نابرابری امکانات شهر و روستا از جمله این عوامل هستند. جهتگیری ها برای پژوهش های آینده: بهتر است پژوهش های میدانی و کاربردی در مناطق مختلف کشور در مورد عوامل مهم اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی، فنی، سیاسی و غیره با در نظر گرفتن نظرات بهره برداران، متخصصین و کارشناسان صورت گیرد تا بهترین تصمیمات در این راستا اتخاذ شود. نتیجهگیری: تقویت دامداری به عنوان مشاغل تولیدی پایه برای حفظ امنیت غذایی کشور مهم است. برنامهریزیها باید در راستای پرورش نیروی کارآمد با فراهم کردن شرایط مساعد برای دامداران از جمله؛ امکانات مناسب برای تحصیل، تسهیلات مالی، تأمین امکانات رفاهی، بهبود امنیت شغلی و درآمدی، ایجاد بازارهای محلی برای عرضه محصولات ارگانیک، ارائه خدمات بهداشتی و آموزشی رایگان و توانمندسازی جوامع محلی و مشارکت دادن آنها در تصمیمگیریها میتوان گامی موثر در راستای بهبود دامداری و رسیدن به سیستم غذایی پایدار و سالم در کشور برداشت.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
Variation of Morphological traits of Festuca rubra Genotypes under Water Deficit Stress
Sara Sabertanha - Fatemeh Amini - Ali Izadi Darbandi - Seyed Ahmad Sadat Noori
کودهای زیستی: مروری بر نقش آنها در بهبود خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک
معصومه مصطفائی - زهره الویار
فناوریهای نوآورانه در خدمت امنیت غذایی: بهبود پذیرش مصرف کننده در تولید شیرهای جایگزین گیاهی بادام هندی خام
سید محمد حسین نظام دوست
ارزیابی رهاسازی فسفر از کودهای حیوانی و لجن فاضلاب طی زمان¬های مختلف گرماگذاری در یک خاک آهکی
لیلا زارع - عبدالمجید رونقی
Potential Application of Magnetic Field Technology in Food Industry
Zahra Izadi
بازاریابی دیجیتال برای کسب و کارهای کوچک: چالشها و مزایای آن
بهمن خسرویپور - پردیس عالیوند
اثر دما، خشکی و شوری بر صفات فیزیولوژیکی گیاهان دارویی خرفه (Portulaca oleracea L.)، شنبلیه (Borago officinalis L.)، گل گاو زبان (Borago officinalis L.) و گل راعی (Hypericum perforatum L.)
رضا میرزائیان دهکردی
پروبیوتیکها: پیوندی نوین در میکروبیوم روده و تعادل سلامت جسمی و روانی
شیما امیدی - سمیه سنجری - سحر سنجری - سارینا خواجه حیدری
امکانسنجی تولید امولسیون پیکرینگ و کاربرد آن در تولید بستهبندی مواد غذایی
کوثر تقوی - ندا نریمانی - حسین آهنگری - علیرضا ابراهیمی - علی احسانی
مروری بر کاربرد حسگرهای گاز ریزترازوی کریستال کوارتز در ارزیابی و تشخیص کیفیت و تازگی میوهها
زینب میرزاپور
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2