0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
لزوم بهبود معیشت دامداران مراتع جهت تولید محصولات ارگانیک در راستای امنیت غذایی
نویسندگان :
وحید کریمیان
1
1- استادیار، گروه مهندسی طبیعت، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه یاسوج
کلمات کلیدی :
مراتع،دامداری،عشایر،محصولات
چکیده :
هدف: امنیت غذایی از اساسیترین دغدغههای جوامع بشری در قرن حاضر، نیازمند رویکردهای جامع و پایدار در تولید محصولات کشاورزی و دامی است. مراتع ایران، با وسعت بیش از 7/84 میلیون هکتار، نقش مهمی در اقتصاد جوامع ایفا کرده و منبع اصلی تولید پروتئین و لبنیات محسوب میشوند. با این حال، این حوزه با چالشهای جدی روبرو است. این مطالعه با هدف تاکید بر ضرورت بهبود معیشت دامداران در راستای دستیابی به امنیت غذایی از طریق تولید محصولات ارگانیک است. یافته ها: بررسیها نشان میدهد که اغلب بهرهبرداران مراتع را افراد مسن تشکیل میدهند و عوامل متعددی در ترک این حرفه نقش دارند. تغییرات اقلیمی و کمبود علوفه، عدم توجیه اقتصادی دامداری، کاهش قدرت پسانداز، تجربیات زندگی خارج از دامداری، فقدان خدمات رفاهی، عدم انگیزه برای ماندن جوانان، آینده مبهم فرزندان، ضعف اشتغال در روستا و عشایر، فرصتهای شغلی بیشتر در شهر، گرایش جوانان به مشاغل غیر دامداری و نابرابری امکانات شهر و روستا از جمله این عوامل هستند. جهتگیری ها برای پژوهش های آینده: بهتر است پژوهش های میدانی و کاربردی در مناطق مختلف کشور در مورد عوامل مهم اقتصادی، اجتماعی، زیست محیطی، فنی، سیاسی و غیره با در نظر گرفتن نظرات بهره برداران، متخصصین و کارشناسان صورت گیرد تا بهترین تصمیمات در این راستا اتخاذ شود. نتیجهگیری: تقویت دامداری به عنوان مشاغل تولیدی پایه برای حفظ امنیت غذایی کشور مهم است. برنامهریزیها باید در راستای پرورش نیروی کارآمد با فراهم کردن شرایط مساعد برای دامداران از جمله؛ امکانات مناسب برای تحصیل، تسهیلات مالی، تأمین امکانات رفاهی، بهبود امنیت شغلی و درآمدی، ایجاد بازارهای محلی برای عرضه محصولات ارگانیک، ارائه خدمات بهداشتی و آموزشی رایگان و توانمندسازی جوامع محلی و مشارکت دادن آنها در تصمیمگیریها میتوان گامی موثر در راستای بهبود دامداری و رسیدن به سیستم غذایی پایدار و سالم در کشور برداشت.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
مکانیسم کنترل آفات مبتنی بر اشعه ماوراء بنفش، راهبرد نوین کشاورزی ارگانیک در دستیابی به امنیت غذایی
سمانه نیک اختر - شهرام آرمیده - عباس حسین زاده
Comparative Study on Potassium-based-engineered Biochars from Orange Waste as High-Performance Electrode Materials for Water Desalination by Capacitive Deionization
Fatemeh Mianjian - Reza Khoshbouy
سیستمهای آبیاری با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر: کاهش مصرف آب و انرژی در کشاورزی
علی سپهوند - امیر کریم دوست یاسوری
تحلیل شدت و مدت خشکسالی هواشناسی در دشت مغان، استان اردبیل
پویا اللهویردی پور
تحلیل نقش مزایای ادراکشده محصول در تعدیل اثر قیمت بر ارزش ادراکشده: مطالعه موردی بازار محصولات کشاورزی ارگانیک درهمدان
امیررضا اسراری
Algal Bioremediation
Aida Gifani - Zahra Khodadadi - Ahmed Jaafer Hannon Al-Yacoub
بررسی تولید سوخچه پیاز تحت شرایط کشت هیدروپونیک و رفع چالشهای تولید آن جهت حفظ امنیت غذایی
سیده ندا موسوی - ناصر عالم زاده انصاری
پتانسیل ضایعات میوه به عنوان مکمل پریبیوتیک در خوراک دام و تأثیر آن بر سلامت گوارش دام
مسعود احمدنژاد - مهرداد نمکچی
پیامدهای تغییر اقلیم در کاهش تنوع زیستی در خاک و پوشش جنگل
فاطمه امیری - زهرا امیری
بررسی اثر جایگزینی کنجاله سویا با خوراک فضولات طیورغنی شده با لارو مگس در جیره برعملکردهای پرواری در بره های پرواری قره گل
مجید یعقوب زاده - سارا رجب زاده - محسن شیرمحمدی - فریبا فریور
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2