0% Complete
صفحه اصلی
/
سومین همایش بین المللی و چهارمین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
اثر تغییر اقلیم بر بیمارگرهای قارچی و شبهقارچی و ریززیواگان گیاهی
نویسندگان :
آریادخت رضایی
1
مریم میرطالبی
2
1- بخش گیاه پزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
2- بخش گیاه پزشکی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
کلمات کلیدی :
امنیت غذایی،خشکسالی،دمای بالا،دیاکسیدکربن بالا،شیوع بیماریهای گیاهی
چکیده :
امنیت غذایی یکی از بزرگترین چالشهایی است که بشر در قرن اخیر با آن مواجه است. تنشهای زیستی از جمله عواملی هستند که امنیت غذایی را تهدید میکنند و در مقیاس جهانی چه از نظر اقتصادی و چه توسعه اجتماعی میتوانند ویرانگر باشند. بیمارگرهای قارچی و شبهقارچی، از مهمترین عوامل ایجاد تنشهای زیستی هستند که برای رشد باید در معرض شرایط محیطی خاصی قرار گیرند یک بیماری قارچی میتواند به گونههای گیاهی بومی آسیب برساند، تعادل بومشناختی را مختل کند و منجر به کاهش جمعیت گیاهان در اکوسیستم های طبیعی شود. از صد سال پیش، با گرم شدن کره زمین و تغییر در بارندگی، تغییر اقلیم شروع شده که فعالیت های انسان در آن بسیار مهم بوده است. استفاده بیرویه از سوختهای فسیلی و تشکیل گازهای گلخانهای و تخریب جنگلها از عوامل مهم تغییر اقلیم هستند. تغییر اقلیم ممکن است موجب کاهش یا افزایش برخی از بیمارگرها شود یا تأثیری بر آنها نداشته باشد. تغییرهای اقلیمی علاوه بر تغییر در تعداد بیمارگرهای قارچی که میتوانند گیاهان را آلوده کنند، بر ترکیب اجتماع بیمارگر نیز تأثیر میگذارد. بیماریهای گیاهی به طور قابل توجهی تحت تأثیر شرایط محیطی مانند دما، نور خورشید، رطوبت و دیاکسیدکربن هستند. پیشبینی میشود که تغییرهای اقلیمی در قرن آینده به دلیل افزایش غلظت دیاکسیدکربن، دما و خشکسالی بسیار مهم باشد. کلید شناخت تأثیر تغییر اقلیم بر بیمارگرهای گیاهی این است که بدانیم عوامل غیرزیستی روی بیمارگرها و برهمکنش آنها با گیاهان برای ایجاد آلودگی چه نقشی دارند. تغییر اقلیم میتواند موجب تغییر در نرخ رشد و تولیدمثل بیمارگر، تغییر در مقاومت گیاهان و در نتیجه تغییر در برهمکنشهای میزبان- بیمارگر شود.
لیست مقالات
لیست مقالات بایگانی شده
بررسی اثر پیش تیمارهای خراش دهی و هورمون پرایمینگ در جوانه زنی بذر و تولید گیاهچههای انزروت Astragalus fasciculifolius Bioss)) در شرایط کشت بافت
مجید جعفری - سید مسعود ضیائی
ارزیابی خلاء عملکرد دانه برنج در شرق استان گلستان
عباس بیابانی - علی راحمی کاریزکی - حدیثه فرامرزی کوهسار - آیهان آق ارکاکلی - مهین پودینه
بررسی رابطه بین ارزشافزوده بخش کشاورزی و مصرف انرژی (مدلسازی با روش خودرگرسیون برداری در ایران)
علیرضا کرباسی - سارا بزرگ چنانی
مروری کوتاه بر ارزیابی غیرتهاجمی استرس در گوسفندان: نقش کورتیزول پشم بهعنوان شاخص پایدار فیزیولوژیکی
فاطمه نسب پور
تاثیر محلول پاشی گابا بر مقاومت به خشکی گیاه دارویی Mentha piperita
فرشته عباسی - آمنه قاسمی مصرمی - سوسن قاسمی مصرمی - عنایت الله نیازی - محمد جعفر هدایتی - محمدحسین صیادی - محمود رمرودی
کپسوله کردن پروبیوتیکها با نانومواد
فاطمه قهرمانی - محمود توکلی - محمدامین میری - صدیقه سلیمانی فرد - سمیه نیک نیا
Moderate Osmotic Stress Ameliorates Root Formation and Acclimatization in Apple Rootstock
Masoud Azizi - Parvin Sayadi - Reza Ghahremani
نوآوریها و کاربردهای خشککن غلتکی برای خشککردن مواد غذایی
فخرالدین صالحی
نانوامولسیون عصاره گیاهی رازیانه روی صفات اسپرم قوچ در نگهداری درشرایط سرد
مریم محمدی - غلامعلی مقدم - بابک قاسمی پناهی - سید عباس رأفت
Nano-Magnetic Iron Nanoparticles: A Cutting-Edge Approach to Mitigating Biotic Stresses in Plants
Leili Salahshour - Nader Bahramifar
بیشتر
ثمین همایش، سامانه مدیریت کنفرانس ها و جشنواره ها - نگارش 42.0.2